Stilhed over LinuxIn

greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
Stilhed over LinuxIn

Jeg skal love for, at fordums tider er forbi på LinuxIn. Jeg er nok den eneste, der tænker sådan, men jeg kan godt savne tiderne med Redeman, Bill Gates osv., for da var det da noget mere spændende at kigge forbi herinde. Måske man burde lempe lidt på reglerne og tillade lidt mere åbenmundede ytringer, end tilfældet er i dag...


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det kan du finde mange

#0:

Det kan du finde mange andre steder :-)

Jeg personligt nyder den saglige tone. Og det irriterer mig når det her sker: http://www.linuxin.dk/node/21729#comment-86913


greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
#1 Det er bestemt heller

#1 Det er bestemt heller ikke sådanne tråde, jeg efterlyser - men bare lidt mere "kant". Det virker som om, ingen tør have en mening længere af skræk for at blive kritiseret eller udelukket :-) Jeg skal i hvert fald nok vare mig for at give udtryk for mine frustrationer over fx KDE ;-)


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det virker som om, ingen

#2: Det virker som om, ingen tør have en mening længere af skræk for at blive kritiseret eller udelukket :-)

Det tror jeg nu ikke. Elastikken er bred her, og pt. er kun én person blevet udelukket.

Man må gerne kritisere hinanden hvis blot det sker på en sober måde. I nævnte tråd skete kritikken ikke på en ordentligt måde fra nogen af parterne.


greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
#3 Det er jeg helt med på,

#3 Det er jeg helt med på, og jeg giver dig helt ret i, at tingene naturligvis skal foregå på en sober måde. Men jeg efterlyser blot, at der kan være lidt mere debat om tingene - der er jo stadig masser af ting i Linux- og open source-verdenen, man kan have en personlig holdning til - ting, der ikke er af ren teknisk karakter. Det er det, jeg savner lidt fra fordums tider - men som sagt, står jeg jo nok alene med den holdning :-)

Faktisk tror jeg, at det er en af grundene til, at der før i tiden altid var 20-30 brugere/gæster på siden - også nogle gange om natten! I dag er der jo maks. 4-5 brugere logget på i dagtiden :-)


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1876
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Desværre er der ret stille

Desværre er der ret stille på alle danske linux forumer, ikke bare her på Linuxin.

--------------------------------------------------------
Søg på linuxin:
https://duckduckgo.com/?q=+site%3Alinuxin.dk+%3F&i...


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det skyldes nok også at

Det skyldes nok også at Linux simpelthen er blevet lettere at bruge. Så har nybegyndere ikke så meget at spørge om.

Senere, når og hvis de bliver mere avancerede og vil nogle andre ting end det OS'et kan "ud af boksen", kommer de måske forbi. Det er i al fald mit indtryk.

Man er ganske velkommen til at diskutere også den ikke-tekniske side af open source mv -)


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Det er det, jeg savner

#4: Det er det, jeg savner lidt fra fordums tider - men som sagt, står jeg jo nok alene med den holdning :-)

Det tror, jeg egentlig ikke du gør - jeg er i hvert fald ikke langt fra. Mere aktivitet ville bestemt ikke skade. Jeg syntes også at "Bill Gates" (og dem, der gav ham igen) var underholdende. Og man må sige at han satte gang i forummet på godt og ondt. Jeg har dog fuld forståelse for at han nødvendigvis måtte udelukkes, da provokationerne løb løbsk.

Det er mit indtryk, at der (stadig) er ganske vidde rammer for diskussionen herinde. Den haltende aktivitet skyldes nok også, at folk ligger og slapper af med deres tablet eller smartphone i stedet for at sidde og nørde på desktoppen - det er tidens trend :) Når det er sagt, så er mange af de tidligere meget aktive skribenter godt nok blevet stille :S


linuxuser42
Antal: 867
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Gør ikke noget der er

Gør ikke noget der er mindre sniksnak og mere substans.
Få gode, anstændige indlæg er vel bedre end en masse fornærmende indlæg.

Men man kunne nok skubbe lidt mere bagpå. F. Eks sætte et ugens emne hver uge.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Ja jeg savner sgu også Bill

Ja jeg savner sgu også Bill Gates. en yderst velfunderet Unix/Linux nørd ! Hvis der ikke er uenighed, hvis man ikke laver fejl..... så bliver man aldrig klogere.... så meget for den pæne facade :)


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Ja, eksempelvis når Bill

Ja, eksempelvis når Bill Gates rullede sig ud omkring KDE vs Gnome, det var da underholdning i topklasse, at det så udviklede sig totalt vanvittigt, så det kun kunne gå som det gik.
Dog har vi set de sidste par dage, at det stadig kan løbe løbsk, men jeg savner også nogle flere diskussioner, der er emner nok at tage fat på, og det kan vi jo sagtens gøre uden, at skulle fornærme hinanden, der er jo kanter nok at file løs på.
De fleste af os, såmænd også de nye har som Marlar siger, ikke så meget brug for hjælp, Linux er blevet langt nemmere at anvende, lad os få noget mere underholdning.


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
BG havde sine gode sider,

BG havde sine gode sider, vidste vanvittigt meget og var tilmed ret hjælpsom. Men det gik grassat til sidst på trods af flere advarsler, og da bølgerne gik højest, brugte jeg flere timer om dagen på at rede trådene ud. Bl.a. ved at omkode systemet så man kunne skjule visse tråde mv. Det kunne jeg selvsagt ikke blive ved med og måtte derfor trække en streg i sandet.

Mht aktiviteten kunne jeg godt tænke mig nogle flere artikler og tips, altså ikke bare som et indlæg i forummet. Jeg har selv flere ideer men har dog manglet tid og energi til det. Fx har jeg i 2 år kørt et fantastisk effektivt system med NemID så jeg ikke skal sidde og fedte med papirkort hele tiden, selvfølgelig fuldt krypteret og let at bruge. (Ikke noget med et simpelt indscannet billede). Det vil jeg godt fortælle om på et tidspunkt når jeg lige finder et par timer.

Har også lavet noget sjov med Diff-programmet Meld som kunne være nyttigt for mange andre.

Kom gerne med forslag til artikler.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1730
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Det hænger nok også meget

Det hænger nok også meget sammen med at den hjælp der kan fås herinde typisk blot er noget der alligevel fås igennem Google. Nu er det ikke for at starte en hetz imod Frogmaster men han er blot den jeg har lagt mest mest mærke til at være skyldig i at svare på en hel del uden at have nogen som helst ide om hvad der snakkes om. Når jeg ser sådan en opførsel så er det bare jeg ender med selv at lede efter svar frem for at spørge herinde eftersom jeg ved det svar jeg får blot kommer fra en der Googler (hvilket jeg selv kunne gøre) og der er høj risiko for at det svar jeg får er komplet ubrugeligt eller ligefrem skadeligt.

Det er fint vi alle føler at alle bør have hurtigt svar men tænk lige over den kvalitet af svar i sender og hvis i ikke ved ret meget om området så skriv gerne dette sammen med svaret.

Omkring at Linux skulle være blevet meget nemmere tror jeg ikke på det er tilfældet. Derimod mistænker jeg det går den forkerte vej med folk der skifter til Linux eftersom en stor del af brugerne i dag kan nøjes med en tablet (eller måske en chromebook) og simpel web surf og hvorfor skulle de så sætte sig ind i noget mere kompliceret som de alligevel ikke har brug for. Når jeg sidder og roder med mine Linux maskiner har jeg må ingen måde følelsen af "det er godt nok blevet meget nemmere" men derimod føler jeg ofte ved de moderne Linux distributioner en frustration over man har pakket hele systemet ind i cement og for at foretage ændringer skal du have gang i en murbrokker.

Jeg ved ikke hvorfor andre ikke skriver nye tråde her på forummet men kan kun tale for mig selv når jeg siger at jeg føler ikke niveauet herinde er højt nok til de spørgsmål jeg måtte have og jeg ender ofte selv med at tage direkte kontakt til udviklerne af de produkter jeg omgås med eller går ned i kildekoden for selv at løse problemet. Der er heller ikke nogen diskussioner jeg synes der er værd at starte herinde men jeg deltager gerne i dem der måtte opstå (ligesom jeg gør her). Derimod har jeg gang i en række små projekter og skriver løbende ned til måske at lave en eller flere artikler herinde (jeg lover ikke noget). Jeg besøger desuden siden næsten dagligt eller så ofte jeg kan komme til.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Først: det er tilsigtet at

Først: det er tilsigtet at nedenstående skal opfattes konstruktivt - selvom det er svært at være tilpas konkret (og dermed personlig) uden at det kan blive opfattet som et angreb. Det er også vigtigt for mig at det ikke skal udvikle sig til "hetz" mod Frogmaster, som generelt er en stor gevinst for siden i form af hans hjælpsomhed og høje aktivitetsniveau. Personligt har jeg det skidt med, at han har været inaktiv i et par dage, siden jeg deltog i en gang mudderkastning mod ham.

Men....

#12: Det hænger nok også meget sammen med at den hjælp der kan fås herinde typisk blot er noget der alligevel fås igennem Google. Nu er det ikke for at starte en hetz imod Frogmaster men han er blot den jeg har lagt mest mest mærke til at være skyldig i at svare på en hel del uden at have nogen som helst ide om hvad der snakkes om. Når jeg ser sådan en opførsel så er det bare jeg ender med selv at lede efter svar frem for at spørge herinde eftersom jeg ved det svar jeg får blot kommer fra en der Googler (hvilket jeg selv kunne gøre) og der er høj risiko for at det svar jeg får er komplet ubrugeligt eller ligefrem skadeligt.
Det er fint vi alle føler at alle bør have hurtigt svar men tænk lige over den kvalitet af svar i sender og hvis i ikke ved ret meget om området så skriv gerne dette sammen med svaret.

Det der, er som taget ud af min mund. Jeg har absolut intet imod svar hentet fra Google, men hvis man er derude, hvor man ikke selv forstår emnet og blot kopierer i blinde, så gør man altså ofte mere skade end gavn - i hvert fald, hvis det sker med en falsk antydning af at man rent faktisk ved noget om tingene. Seneste eksempel er, at "man" kopierer kommandoer, som decideret sletter filer hos brugeren. Hvis man kopierer sådanne kommandoer uden nogen form for indsigt/forståelse og samtidig antyder at man ved noget om det, så vil det før eller siden give MEGET uheldige udfald i form af uoprettelig skade på brugerens data - hvis denne ikke selv har viden til at "skelne skidt fra kanel".

Udover det ovennævnte potentielt destruktive udfald (som er et hypotetisk, men i mine øjne IKKE urealistisk udfald), så påvirker det også min lyst til at starte tråde, hvis jeg - på forhånd - ved at de første fem indlæg bare kommer til at dreje sig om at jeg skal affeje nogle standardsvar, som måske ligefrem intet har med trådens indhold at gøre. Jeg har flere gange haft opfattelsen at folk, som potentielt sidder med et brugbart svar, aldrig kommer til orde, fordi tråden drukner i dårlig stemning og irrelevante (ift. trådens emne) diskussioner. Jeg kunne jo vælge at ignorere de ubrugelige indlæg, men så er jeg bange for at folk enten tror, at jeg forladt tråden eller at jeg har fået et svar, som er tilfredsstillende.

Ovenstående kritik er ikke rettet mod en gruppe af mennesker - kun den ene navngivne. Jeg er beklemt ved at blive personlig, men omvendt vil jeg ikke risikere at efterlade en antydning om at jeg "hader alle svar, der kan findes på Google" - for der findes masser af gode svar - de skal bare kopieres/citeres med den troværdighed, som ens egen indsigt kan bære. Og det er der en enkelt skribent, der ikke lever op til i min opfattelse.

Selvsamme person bidrager med masser af gode svar på de områder, hvor han rent faktisk HAR en viden. Det håber jeg han vil blive ved med.

Jeg ved ikke hvorfor andre ikke skriver nye tråde her på forummet men kan kun tale for mig selv når jeg siger at jeg føler ikke niveauet herinde er højt nok til de spørgsmål jeg måtte have og jeg ender ofte selv med at tage direkte kontakt til udviklerne af de produkter jeg omgås med eller går ned i kildekoden for selv at løse problemet.

Enig. Desværre bliver det et selvopfyldende profeti, at niveauet ikke er højt nok - hvis man ikke selv gør noget for at hæve det. Man kan sige, at vi har det forum, som vi fortjener:)

Derimod har jeg gang i en række små projekter og skriver løbende ned til måske at lave en eller flere artikler herinde (jeg lover ikke noget).

Ser frem til det:) Jeg har selv haft en artikel om backup-løsninger i støbeskeen, men har haft for travlt til at runde den af. I skal nok ikke holde vejret i ventetiden :)


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3506
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Redeeman havde kant, Bill

Redeeman havde kant, Bill Gates var en troll.

Jeg tror ikke det faldende aktivitetsniveau skyldes forumreglerne, men snarere noget med tidsånden og generel afmatning af pc/desktop-området (ikke kun GNU/Linux, men også MS Windows og OSX).

Som andre har været inde på har tendensen været der i mange år, og mærkes også på stort set alle andre fora/"platforme", danske som internationale.


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
de skal bare

#13: de skal bare kopieres/citeres med den troværdighed, som ens egen indsigt kan bære. Og det er der en enkelt skribent, der ikke lever op til i min opfattelse.

Er problemet så stort som du gør det til? Er det ikke bare nogle ganske få indlæg ud af Frogmasters 2700 indlæg, du retter blikket mod?

Jeg læser selvfølgelig ikke alle indlæg på forummet så jeg kan da godt have overset nogle, men ellers synes jeg da at Frogmaster generelt leverer saglige indlæg.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Er problemet så stort

#15: Er problemet så stort som du gør det til?

Stort/småt? - altså, der er en meget aktiv skribent, der har et kreativt forhold til sandheden. Ja, jeg synes det er et problem - som beskrevet i flere indlæg nu.

#15: Er det ikke bare nogle ganske få indlæg ud af Frogmasters 2700 indlæg, du retter blikket mod?
Jeg læser selvfølgelig ikke alle indlæg på forummet så jeg kan da godt have overset nogle, men ellers synes jeg da at Frogmaster generelt leverer saglige indlæg.

Det var vel også det, jeg skrev tidligere? Jeg læser heller ikke alle indlæg (langtfra), men de seneste eksempler, som er klarest i min erindring inkluderer bash, strømforsyninger og netværk. For mig har man ikke carte blanche til at opdigte sandheder bare fordi man har skrevet 2700 indlæg. Nærmere tværtimod, for nye folk vil jo potentielt tillægge det ekstra troværdighed....


linuxuser42
Antal: 867
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Har lige læst frogmasters

Har lige læst frogmasters indlæg. Kan godt forstå han bliver sur over at man insinuerer at han gør sig klog, når han nu netop fortæller han har googlet svaret (som jeg også personligt altid gør om jeg ved noget om emnet i forvejen eller ej).
Vi risikerer at han og andre ikke gider hjælpe til og svare, når man udviser konfronterende opførsel. Så hvad om man sender folk en privat besked i stedet for de her offentlige udfald?

Man behøver ikke være newbie for at blive jaget væk af den personlige kamp der nogle gange opstår, når man herinde kæmper om hvem der ved mest. Psykopat er et hårdt ord. Men en mani med at skulle have ret for enhver pris er ikke sundt og meget svært at kigge på.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#16 Stort/småt? -

#16
Stort/småt? - altså, der er en meget aktiv skribent, der har et kreativt forhold til sandheden. Ja, jeg synes det er et problem - som beskrevet i flere indlæg nu.

Skomager bli` ved din læst, det jo netop det, der er det der er det essentielle, jeg har jo selv prøvet det samme, godt nok ikke nok ikke noget der havde med med IT at gøre, men på mit område hvor jeg er universitets uddannet, har 30 års erfaring, der vidste han også mere, Det gjorde at jeg blev så træt af det her, at jeg begyndte at anvende SUSE`S internationale forum, Marlar jo flere låg du lægger på krudttønden, jo højere eksploderer den, når den eksploderer.


linuxuser42
Antal: 867
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Angående om Linux er blevet

Angående om Linux er blevet nemmere.
Jeg er enig i vurderingen se #12 at det nok er mere forvirrende idag mht configuration med tekstfiler og der er nok at lave med at gennemskue sammenhængen af scripts. Man har ligefrem værktøjer ala bootchart til formålet.
Mens det er blevet sværere for os adminstratorer er det IMO klart nemmere for den almindelige bruger. Jeg møder efterhånden flere der har kastet sig ud i Linux.
Og de læser ikke dette forum og vil ikke komme til det for "det virker bare" og de interesserer sig ikke for Linuxmotoren (ref: Zen og kunsten at vedligeholde en motorcykel). Disse brugere har, hvis de dukker op her, brug for en helt anden tone og skal henvises til ubuntudanmark.dk i headeren for denne side :-)


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Så hvad om man sender

#17: Så hvad om man sender folk en privat besked i stedet for de her offentlige udfald?

Det ville være en god ide, IMO. Og hvis man gør det offentligt, så på en respektabel måde. For man kan jo sige de samme ting på mange måder, og tit er det ikke selve indholdet den er gal med, men måden det siges på.

#19: Og de læser ikke dette forum og vil ikke komme til det for "det virker bare" og de interesserer sig ikke for Linuxmotoren

Helt enig. Jeg kan se at mange nye brugere kommer hertil med et specifikt problem der driller dem, og når de har fået løst det, hører vi ofte ikke fra dem igen, netop fordi vi må formode at det virker fint for dem.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1730
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Helt enig. Jeg kan se

#20: Helt enig. Jeg kan se at mange nye brugere kommer hertil med et specifikt problem der driller dem, og når de har fået løst det, hører vi ofte ikke fra dem igen, netop fordi vi må formode at det virker fint for dem.

Dette er også en tendens jeg har oplevet flere steder. Altså den opførsel at når man har fået hjælp så deltager man ikke efterfølgende i fællesskabet for at hjælpe andre og derfor har man i princippet modtaget hjælp uden at give noget igen. Et forum kan godt overleve en stor del af disse personer men jeg tror bare vi er nået et kritisk punkt hvad angår dette og det gør at der falder flere faste brugere fra forummet end der kommer til.

Eftersom jeg har set dette problem andre steder end bare Linux så gætter jeg på det skyldes en ny kultur blandt internet brugere og en meget mere selvisk opførsel der ikke efterlader plads til at bruge sin dyrebare tid på at hjælpe andre uden selv at få noget igen. Og dette må være roden i problemet med mange forums dør lige nu.


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Altså den opførsel at

#21: Altså den opførsel at når man har fået hjælp så deltager man ikke efterfølgende i fællesskabet for at hjælpe andre og derfor har man i princippet modtaget hjælp uden at give noget igen.

Jeg er delvist enig, men også kun delvist. For hvis en total newbie har installeret Linux, og det stort set virker fint bortset fra en enkelt ting der driller og derfor opsøger forummet, så er det jo yderst begrænset hvad denne newbie ville kunne bidrage med af viden. Måske ser brugeren det bare som et OS der er nemt og brugervenligt, og som kører fint på ældre hardware - og som tilmed er gratis. Det er slet ikke sikkert at de med deres brugsmønster overhovedet vil opnå viden som gør dem i stand til at hjælpe andre i lang tid fremover.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1730
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#22 Derfor jeg netop skrev

#22
Derfor jeg netop skrev efterfølgende:
"Et forum kan godt overleve en stor del af disse personer men jeg tror bare vi er nået et kritisk punkt hvad angår dette og det gør at der falder flere faste brugere fra forummet end der kommer til."

Selv relativ nye brugere kan godt hjælpe andre nye brugere og ofte er de endda bedre til det eftersom mange af de mere erfaren brugere ikke længere beskæftigere sig med de distributioner som henvender sig til de nye brugere. Jeg bruger jo fx Arch Linux og har ikke skyggen af chance for at hjælpe en bruger der ikke kan finde ud af at oprette en genvej på skrivebordet i Ubuntu men kan kun gætte mig frem.


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Helt stille er der vel ikke

Helt stille er der vel ikke når man kan få så relativt mange kommentarer i en tråd. Personligt har jeg ikke haft de store problemer med Linux. De problemer som jeg har haft var

a) install af vice / x64 (Commodore 64).
Her skulle man finde en rom (som før var med i pakken og ved mig (k)ubuntu lave følgende:)

tar -xvf vice-1.5-roms.tar.gz
sudo cp -R * /usr/lib/vice
cd vice-
cd data

b) Opgradering af nogle gamle maskiner (mine børns), der var så gamle, at de ikke længere havde noget gyldigt repository.
http://www.tuxtrix.com/2014/03/upgrade-from-ubuntu...

(I det ene tilfælde var jeg dog nødt til at lave
sudo apt-get remove pakke1-der-driller pakke2-der-driller pakke3-der-driller
(og de kunne ikke fjernes en ad gangen).

Når jeg har haft problemer har Google været fantastisk.

Nå, lidt off-topic for lige at komme tilbage på sporet. Jeg savner ikke Redemans nedladende kommentarer (selvom de fleste nok faldt før jeg blev aktiv på linuxin) eller de diskussioner som jeg havde ved BG,. Hele forudsætningen for en debat (herinde) er gavnlig er at man kan acceptere hinandens synspunkter, og BG ville/kunne ikke respektere at andre havde andre synspunkter (hvilket han erkendte uden jeg orker at grave det frem) - og så udvikler situationen sig nærmere til krig end debat. Som nævnt havde han også gode sider - og kunne hjælpe andre. Dog fik han (desværre) også skræmt en hel del brugere væk fra linuxin.

Qt Approver - www.qt-project.org


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
En anden model

#23
Dette er også en tendens jeg har oplevet flere steder. Altså den opførsel at når man har fået hjælp så deltager man ikke efterfølgende i fællesskabet for at hjælpe andre og derfor har man i princippet modtaget hjælp uden at give noget igen. Et forum kan godt overleve en stor del af disse personer men jeg tror bare vi er nået et kritisk punkt hvad angår dette og det gør at der falder flere faste brugere fra forummet end der kommer til.
Det må jo kunne lade sig gøre, Ubuntu Danmark har da gjort det, jeg ved ikke hvordan det går dem i dag, jeg følger det ikke, men deres måde er da vist lykkedes ret godt.
Nu har jeg så prøvet, at bruge noget tid på, at kigge tilbage på en del af de tråde der har været i den tid, jeg har været med og der er det helt tydeligt, hvad nogle få menneskers nedladende, svinske og sommetider direkte injurieende tiltaleform, har kostet af deltagere på dette forum, det er ikke så få mennesker, man skriver jo ikke et indlæg i bedste mening, for derefter at blive svinet til, begribeligvis skal det kommenteres også skarpt, hvis nogen sidder og griber noget ud af den blå luft, der kan have fatale konsekvenser.
Personligt har jeg haft utrolig gavn af tiden her, mine kompetencer er ikke hovedsalig Linux, men dog prøvet der hvor mine også vedrører Linux en smule, eksempelvis det lovlige og ikke lovlige v. streaming af film. Jeg har i min omgangskreds solgt " Linux " til en del, også LinuxIN, det sidste gør jeg ikke lige i øjeblikket, sætninger hvor noget som " fucking psykopat " indgår, er direkte ulækkert. ( og det er i den pæne ende af ordvalget )


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Personligt har jeg det

#13: Personligt har jeg det skidt med, at han har været inaktiv i et par dage, siden jeg deltog i en gang mudderkastning mod ham.

Det behøver du ikke. Det eneste du behøver er at tale i den nødvendige tone. Gør du du det vil du aldrig opleve andet fra min side.

Igen, naturligvis kan jeg tage fejl. Jeg lærer rigtig meget fra sitet, ikke mindst IHT mobil telefoners netværk, hvor jeg ikke lægger skjul på at jeg oplever det kritisabelt at man er på LAN med samtlige af ISP'ens kunder. Hvis ikke du havde oprettet tråden, så ville jeg ikke være klar over dette.

Og igen. Der er emner jeg ikke kender meget til. Et af dem er hardware, et andet er udvidet UNIX bash scripting. En måde at få mere viden på er at blande sig i debatten. Jeg kan bare ikke se det nødvendigt, at skulle beskrive mine svagheder hver gang jeg blander mig, kun at at anføre når jeg ikke er sikker. Det kan heller ikke være rimeligt, at det er nødvendigt at skrive hvornår jeg først google søger før jeg svarer. Det gør jeg dog alligevel sommetider.

At beskylde mig for at potentielt levere et script der sletter harddisken, er imidlertid langt under lavmålet. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt.

-----

Det kan ikke være rigtigt at nogen overfaldes verbalt uden at have gjort sig skyldig i trolling. Trolling er under ingen omstændigheder acceptablet. Alligevel skal sådan noget varetages af moderator. Det er moderators opgave og det er ikke nemt. Slipper der alligevel trolling igennem, så bliver konsekvensen mere af slagsen.

Spørgsmålet er så om tidligere problemer er løst eller de blot er reduceret. Selv en reducering er en forbedring, og sådan noget kan aldrig helt forhindres, men det er forbliver aldrig acceptabelt.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Uagtet hvor nedladende du er

Uagtet hvor nedladende du er blevet tiltalt, og hvor meget der er tvivlet på dine evner og hensigter, kan det i mit univers ALDRIG berettige til, at tiltale nogen som en " fucking psykopat ".
Det er så lavt, at man kommer til at tænke på ældre film, med scener fra luderbarerne.


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
For nu at tage den mere

For nu at tage den mere saglige del af emnet: Har det ikke noget at gøre med, at vi er blevet delt ud på en masse sociale medier?
Jeg har en masse Linuxdiskussion på Google+, hvor jeg nogle gange kommenterer i Slackware-gruppen, nogle gange i Fedora, Deepin, Mint, Manjaro og hvor jeg ellers har en fod inde.
Der stiller jeg spørgsmål, hvis de opstår. Jeg tænker, at de sociale medier ikke havde en gennemslagskraft - eller måske snarere mætning - af den karakter, som de har i dag.
Jeg kom tidligere ofte herinde for at undersøge og diskutere de problemer, folk boksede med. Jeg har med undtagelse af få irritationsmomenter kunnet få Linux til at dække alle behov og løse alle opgaver i mange år. Manjaro har været et interessant bud på en tilgang til Arch, Deepin kom ind med en overraskende komplet desktop, der i hvert fald for mig komplet fejede Mint af banen som anbefaling til nybegyndere.
Før havde jeg følelsen af, at hvis der var noget, der ikke fungerede, var det mine egne evner, der ikke var komplette - og oplevede det som en udfordring. Hvis der nu er noget, der ikke virker som forventet, så er det gerne, fordi distributionernes GUI-værktøjer ikke lige havde taget højde for en eller anden undtagelse, som i deres iver efter at gemme kommandolinien væk endte med at undergrave hele systemet. Så skal man lave workarounds udenom det, der var tænkt til at forhindre dig i at se det bagvedliggende. Fejlmeldinger gemmes væk. Så jeg har nogle gange følt mig lidt snydt af udviklingen.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Uagtet hvor nedladende

#27: Uagtet hvor nedladende du er blevet tiltalt, og hvor meget der er tvivlet på dine evner og hensigter, kan det i mit univers ALDRIG berettige til, at tiltale nogen som en " fucking psykopat ".

Den holder ikke. Der er formentlig mellem 2 til 20 procent kliniske psykopater, og netop disse flokkes i politik, jura, erhvervsliv og i religion. Det handler om magt, ganske enkelt.

Der er masser af psykopater, og de skal benævnes som sådan. Når det er sagt, så kan alle opføre sig psykopatisk uden at være det. I det konkrete tilfælde bliver vedk. bedt om at stoppe med med at udtale sig som en psykopat. Ikke at vedk. er psykopat.

Udtaler man sig på måder der ikke er begrundet, så skal man have svar på tiltale. Det gælder naturligvis også mig selv.

Men en ting kan jeg godt forsikre dig. Hvis nogen sidder bag en skærm, og tror de kan slippe af sted med at fyre deres pis af, og det ikke fjernes af moderator, så bliver der mere af slagsen.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1730
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#29 Så alle personer der

#29
Så alle personer der stiller spørgsmålstegn ved din ekspertise er i din forstand i samme kategori som psykopater? Hvis dette er tilfældet er der vidst noget her du komplet misforstår hvad angår diagnosen psykopat hvis der ikke skal mere til i din verden.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Jeg oplever dig her som

#29:
Jeg oplever dig her som meget aktiv og interesseret i at hjælpe, men hvis man hopper ud på dybt vand må man tage den reaktion det nu kan afstedkomme, ja det er ubehageligt at blive savet over fagligt men grimme ord imod hjælper intet og da slet ikke din attitude om at det bliver du da bare ved med hvis nogen skriver dig på plads igen. Håber du kan tage det i en positiv ånd, det er det nemlig ment i, men nu du andetsteds skriver om at lære noget her er dette også en god læring omkring faglighed.

I min verden er det et modargument du skal tage op ad lommen og ikke den slags du har gang i der!


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Frogmaster, indlæggene #30

Frogmaster, indlæggene #30 og #31 er jo netop lige præcis det jeg mener, bare med lidt andre ord, det her er altså for dybt vand, prøv nu at stoppe inden det totalt eskalerer, se tilbage på hvor lidt der egentligt har startet det her, og hvor det så er nu, der er nogle grænser der er overskredet, endda af den alvorlige slags, stop nu mens legen er god, det her tjener jo intet formål, andet end at skade både dig selv og det her forum, ord som " fucking psykopat " er altså ikke bare noget man strør om sig, fordi ens ekspertise er blevet draget i tvivl.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Så alle personer der

#30: Så alle personer der stiller spørgsmålstegn ved din ekspertise er i din forstand i samme kategori som psykopater?

Absolut ikke. Det handler kun om måden man reflektere over en besvarelse. Mit personlige ønske er at få rettet mine misforståelser. Det er en af flere måde at lære på. Intet andet og intet ellers.

Når det er sagt, så gør jeg mig skyldig i ikke at lære hurtigt nok. Jeg tror aldrig jeg bliver færdig med det. Det bliver naturligvis ikke bedre af hvis ikke folk taler i en ordentlig tone. imidlertid er man nødt til, i mit tilfælde såvel som andres, at optimere det med argumentationer uden rants. Det mener jeg mig modtaglig for. Det er i det mindste min intention, men naturligvis skal man argumenteres uden forsøg på intimidering. Det er der ikke noget odiøst ved.

#32

Problemet er som jeg ser det, først og fremmest som allerede nævnt. Kik efter igen hvis nødvendigt, at en simpel beskrivelse af en mulig forklaring imødegås på en inacceptabel facon. Når det ikke fjernes af moderator, så kan der blive tale om, som jeg husker du selv anfører, en dobbelt standard der kan eskalere. Moderation skal være konsekvent for at være effektiv.

Sagt på en anden måde. Dette forum glimrer ved at være utroligt frit. Ulempen kan være inacceptable udtalelser. De bør fjernes uanset ophav. Ellers er der risiko for de eskalerer. Som nævnt er udviklingen kun gået i positiv retning siden moderation blev indført, men det bør ikke være en sovepude. Det kan "blomstre" op igen til enhver tid, og det har igen glæde af. Tro mig ...

Ønsker du eksempler på tilsvarende, så finder du dem i fuldt flor på politiske debat fora.

Helt overordnet er jeg uenig i at meningen med sitet er underholdning. Derfor irriterer det mig hvis nogle synes det. Hvis nogle savner underholdning, så gå i tivoli.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Det her orker jeg ikke at

Det her orker jeg ikke at bruge mere på tid på, jeg tror det er nogle helt andre, der skal forklare Frogmaster, hvad det kan indebære, at anvende en sætning som " opføre dig som en fucking psykopat "


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
" opføre dig som en

#34: " opføre dig som en fucking psykopat "

Igen vil jeg opfordre moderator til at slå ned på udtalelser, efter vurdering, der klages over, eller ikke overholder sites retningslinjer for almindelig omtale af andre. Det skal naturligvis også ramme mig. Sådan skal/bør det være.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
At beskylde mig for at

#26: At beskylde mig for at potentielt levere et script der sletter harddisken, er imidlertid langt under lavmålet. Det er ganske enkelt ikke acceptabelt.

Jeg forstår ikke, du føler dig så stødt over det. Det er jo ikke din intention, jeg snakker om - det er den uheldige og hypotetiske worst-case konsekvens af at man kopierer ting, man ikke forstår - og samtidigt antyder at man ved noget om det. Hvis vi er enige så langt, at du ikke vidste hvad den lille bid bash gjorde, så kan jeg meddele at ganske få ændringer i din indsatte kode ville slette harddisken. Der findes mange uheldige kombinationer, men hvis fx. $missing_log variablen havde bestået af enten en "/" eller en ".", og din kode havde set således ud (udkommenteret, så ingen finder på at eksekvere det):

# do not copy this code:
#    if [ -e "$missing_log" ]; then
#        rm -rf $missing_log
#    fi

Du må, for min skyld kopiere kode fra Google og alle mulige andre steder ligeså meget, du lyster. Det er bare vigtigt at du tydeligt anfører, at du ikke ved noget om det i de tilfælde, hvor du kopierer i blinde. Det er ikke nok at skrive "så vidt jeg husker..", for det er i min opfattelse noget, man skriver når man er 80% sikker - og altså ikke kopierer i blinde.

Resten af diskussionen kører lidt i ring, så jeg ser ingen grund til at tærske mere langhalm på den. Jeg kan konstatere at din definition af psykopater er noget bredere, end jeg er vant til og dit forsvar af din ret til at bruge begrebet er kammet helt over. Personligt føler jeg mig ikke ramt - for jeg ved bedre... men det ville klæde både dig og den generelle tone her, hvis du kunne finde en alternativ definition på folk, der lejlighedsvist provokerer dig.

Det er mig stadig en gåde, hvorfor du går bersærk over den sidste sætning i http://www.linuxin.dk/node/21728#comment-86902 - for jeg føler stadig at den er fagligt berettiget. Den er ganske rigtigt skrevet med et provokerende touch, men det er min beskedne måde at udføre konsekvenspædagogik på. Som foreslået af andre, skal jeg forsøge fremover at undlade den provokerende snert (eller begrænse den til private beskeder om nødvendig). Men jeg (og dig, og alle andre) har stadigvæk en forpligtigelse overfor nye/uvidende brugere om at korrigere, når andre folk skriver noget usandt - tilsigtet eller ej. Sådanne korrektioner kan naturligvis ikke begrænses til private beskeder.

Du er selvfølgelig velkommen til at skrive privat besked, hvis du vil have uddybet yderligere eller ønsker at diskutere min mentale diagnose. Men det er mit indtryk at folk begynder at kede sig over argumenterne (fra os begge), så jeg vil hermed forsøge at lukke den offentlige diskussion.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
-

-


linuxuser42
Antal: 867
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Ja så endte denne tråd med

Ja så endte denne tråd med på fremragende vis at illustrere hvorfor her er så stille. Tænkte på om man burde slette hele brugerlisten og lade folk genindmelde sig med deres rigtige navne. Så er det sværere at være grov.


greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
Stilhed?

Jeg må jo sige, at denne tråd udviklede sig ganske anderledes, end jeg havde forestillet mig, da jeg - uden at tænke så meget over det - skrev, at jeg savnede noget af den gamle debat på LinuxIN. Og efter at have læst svarene ovenfor, kan man vel sige, at den rette overskrift til tråden burde have været "Stilhed før storm".

Men måske er der trods alt kommet noget godt ud af denne tråd. Først og fremmest er det blevet slået fast, at ingen vil tolerere sprogbrug som 'psykopat' og lignende. Og dernæst er det blevet slået fast, at man skal have fagligheden i orden, før man svarer på tekniske spørgsmål.

Hvis de to ting bliver overholdt fra nu af, har tråden måske ikke været helt forgæves ...

RETTELSE: Med "fagligheden i orden" mener jeg blot, at man ikke bør give et svar på et teknisk spørgsmål (fx i form af at script), hvis man ikke fuldt ud selv forstår det svar, man giver. (Dermed ikke sagt, at jeg mener, nogen har gjort det).


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Altså hvornår er

#39:
Altså hvornår er fagligheden i orden ?

Jeg tænker at nogle lærer godt af at kaste sig ind i et problem de ikke helt kender til, forsøge at løse det og give deres besyv med på siden her, det er jo hele grundessensen i at udvikle sin faglighed. Hvis det i sidste ende skal være 2-3 hot shots som skal have eneret på at komme med indlæg bliver det hurtigt mere end dødt. Det handler jo om at begrunde sit svar, da er ens baggrundsviden's herkomst for så vidt ikke relevant, og så handler det om at kunne tåle en berettiget kritik uden at gå op i limningen ! Ganske basale almindelige sociale færdigheder.


greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
#40 "Med fagligheden i

#40 "Med fagligheden i orden", mente jeg blot, at man ikke skal give et svar, man ikke helt selv forstår, fx i form af et script - andet lå der ikke i det. Jeg mener selvfølgelig ikke, at det kun er "eksperterne", der skal have lov til at svare ...


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Har været på weekend,

Har været på weekend, sikken en hurlumhej at vende hjem til.

#35: Igen vil jeg opfordre moderator til at slå ned på udtalelser, efter vurdering, der klages over, eller ikke overholder sites retningslinjer for almindelig omtale af andre. Det skal naturligvis også ramme mig. Sådan skal/bør det være.

Frogmaster, jeg bad i script-haj-tråden jer begge om at moderere jer. Jeg valgte ikke at moderere mrbrowns indlæg fordi du allerede inden klagen havde været ude med psykopat-anklagen. Så var det ærligt talt lidt svært at tage klagen alvorligt. En anden gang, hvis du føler dig forurettet, så klag først og bevar en ordentlig tone imens din klage bliver behandlet. Det er væsentligt mere konstruktivt.

Du er en virkelig stor hjælp for folk på forummet, og jeg kan på en måde godt forstå du føler dig stødt over mrbrowns bemærkning. Men det er bare ikke måden at reagere på. Jeg ser frem til din hjælp fremover og håber vi kan lægge det bag os og komme videre.

Mrbrown79: Man kan sige tingene på mange måder, og nogle ting er bedre klaret i en PM. Tænk over det en anden gang.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Att.: greve

Måske lidt for sort humor, men du savner et par herrer i #0 fordi, du savner lidt underholdning, men det har vi da egentlig klaret meget godt selv.


greve
Antal: 50
Tilmeldt:
22-11-2013
User is offline
#43 Ja, det har du så

#43 Ja, det har du så sandelig ret i :-) Kom i den forbindelse til at tænke på, at Redeman ofte kaldte folk (inklusive undertegnede) for "spassere" og det, der var værre, og denne tråd er vel det bedste bevis på, at det ikke var gået i dag. For tonen har jo virkelig ændret sig på LinuxIN - ellers ville "psykopat-kommentaren" nok ikke have givet anledning til så megen tumult.

Konklusionen må derfor være, at folk som Redeman ikke ville kunne begå sig på LinuxIN i dag uden at løbe ind i klager til moderator osv., og at det derfor - ved nærmere eftertanke - nok er bedst ikke at ønske sig tilbage til de "gode gamle dage" :-)