Laptop med præinstalleret Linux og KDE

Takket være et samarbejde mellem spanske Slimbook og KDE kan man nu købe en laptop med Linux og KDE præinstalleret. Styresystemet er KDE Neon som er baseret på seneste Ubuntu LTS og man vil løbende få opgraderinger til seneste KDE. I annonceringen lover KDE at fremtidige KDE-opdateringer vil være testet på netop denne hardware.

Som navnet Slimbook antyder, er der tale om en fhv. letvægtsbærbar med 13.3" skærm. Slimbook'en fås ikke med dansk tastatur, men dog med tysk.

Prisen er EUR 729,- eller EUR 849,- afhængigt af om man køber den med i5- eller i7-processer.

Se KDE's annoncering her:
https://dot.kde.org/2017/01/26/kde-and-slimbook-re...

Se Slimbooks projektside her:
http://kde.slimbook.es/

Se hardware-specifikationer her:
http://kde.slimbook.es/hardware

osjensen
osjensen's picture
Antal: 1108
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
KDE Slimbook

KDE Slimbook Unboxing:
https://youtu.be/LEwJlQu2go8


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 173
Tilmeldt:
26-05-2013
User is online
Fint med muligheden for en

Fint med muligheden for en præinstalleret Linuxmaskine, men hvad kan den, som andre maskiner ikke kan? Personligt kan jeg ikke komme i tanke om nogen speciel fordel ved, at købe den, fremfor en Chromebook, eller en hvilken som helst anden laptop, som man bare kan smide Linux på.


ejvindh
Antal: 8
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Anden målgruppe

Målgruppen for dette produkt er vel dem, som ikke selv magter at installere et styresystem. Og her synes det er fint, at de også får mulighed for at opleve glæden ved Linux.


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 173
Tilmeldt:
26-05-2013
User is online
Der findes allerede en del

Der findes allerede en del maskiner derude, der har det samme. System76, som laver deres egne maskiner med præinstalleret Ubuntu på. De har eksisteret i årevis. Der er Compulabs Mintbox, med præinstalleret Linux Mint. Så intet revolutionerende her.


ejvindh
Antal: 8
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Ja, selvfølgelig findes der

Ja, selvfølgelig findes der andre produkter. Men nu forholdt jeg mig også bare til dine argumenter i det forrige indlæg, hvor du nævner Chromebooks og selvinstallation.

Derudover synes jeg nu heller ikke der behøver være en revolution for at kunne lancere et produkt. Jeg synes bare, det er fedt, des flere der går denne vej. For så har nybegyndere mere at vælge imellem -- ligesom i hvert fald gælder for Windowsfolket.

Mintboxen synes jeg ikke rigtig man kan sammenligne med Slimbook'en. Målgruppen er i hvert fald en helt anden. Og i forhold til System76 produkterne kan jeg nu også godt se en designmæssig kant, der vil være attraktiv for nogle...

Når alt dette er sagt, så har du naturligvis også ret til ikke at finde dette konkrete alternativ attraktivt. Jeg skal heller ikke selv have en. Men det afholder mig ikke fra at være glad for, at flere kaster sig ind i kampen for at afnørde linuxmulighederne. :)


OracleJMT
OracleJMT's picture
Antal: 173
Tilmeldt:
26-05-2013
User is online
Jeg siger bare, at det er

Jeg siger bare, at det er samme styresystemkerne med GNU og KDE ovenpå. Intet hokus pokus i det.

Havde det været en en slimbook med en BSD* ville det jo være noget nyt. Men da vi allerede har en del med GNU/Linux, synes jeg bare fra et softwarearkitektonisk standpunkt, at:

Det er den samme kerne, bare med et andet skrivebordsmiljø. Hvorfor ikke bare centrere ressourcerne alle sammen på få distroer og maskiner og forfine lige dem i stedet?


ejvindh
Antal: 8
Tilmeldt:
17-05-2010
User is offline
Hele ideen med opensource

Hele ideen med opensource bevægelsen er vel netop at gøre op med denne ensrettede udviklingstankegang. Det er jo Apple-tankegangen du skitserer der. Og den har helt sikkert bevist sit værd på sine egne præmisser (selvom jeg nok personligt tænker den på den lange bane er mindre langtidsholdbar -- men det kan vi jo evt. vende tilbage til om nogle år).

Men under alle omstændigheder er den grundlæggende filosofi jo i hvert fald bare en anden her. Og man får først en sådan ensrettet udvikling i det øjeblik, hvor man gør adgangen til koden mindre fri.