Skal Linuxin.dk modereres mere?

Nej - det er fint som det er.
34% (113 stemmer)
Ja, en smule. Kun hårde personangreb og særligt groft sprog.
25% (83 stemmer)
Som ovenstående, men også hijackede tråde.
11% (37 stemmer)
Linuxin.dk bør modereres væsentligt mere.
17% (57 stemmer)
Jeg er ligeglad!
12% (41 stemmer)
Total antal stemmer: 331
marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Nu har vi gloet på Richard

Nu har vi gloet på Richard Stallman i halvandet år, så det er vist på tide med en ny afstemning!

Se http://www.linuxin.dk/node/19015 for mere info.


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

Der mangler en mulighed for at tilkendegive at man er ligeglad.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Der mangler en mulighed

#2: Der mangler en mulighed for at tilkendegive at man er ligeglad.

Er det ikke den første mulighed?

EDIT: Nej, nu ved jeg hvad du mener.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg mener at de i høj grad

Jeg mener at de i høj grad skal være op til den enkelte moderator at sætte grænsen (f.eks. mellem hijacking og det at være off-topic), og vurdere hvad der skal toleres.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ja, det er jeg enig. Det

#4:

Ja, det er jeg enig. Det vil altid være en tolkningssag. Afstemningen er blot ment som et fingerpeg.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Ok. Det lyder godt!

#5:
Ok. Det lyder godt!


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#4 ...Hvad? Der skal ikke

#4

...Hvad? Der skal ikke være regler for hvad man må og ikke må, moderatorene må bare selv bestemme hvad de synes er cool fra dag til dag? Jeg kan ikke forestille mig et *værre* scenarie O.O


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det som jeg tror #4

#7:

Det som jeg tror #4 mener er at det altid i sidste ende vil være en tolkningssag hvornår man præcis skal sætte ind. Det er jeg enig i.

Man kan ikke opsætte helt faste regler som objektivt kan afgøre om der skal modereres. Der er mange elementer som fx humor og ironi som afgør om noget er ok eller ej.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Evt kunne man forestille sig

Evt kunne man forestille sig en vigtighed at en moderator er ikke lader sin tilhængning til evt Gnome eller KDE eller andet påvirke slagets gang? Ligeså med linux distros osv..
Men ellers savner jeg en "Block" funktion... Altså at kunne blokere et medlem som man synes er lidt håbløs belastende som opretter et hav af samme slags spørgsmål med få måneders mellemrum (;


mich
mich's picture
Antal: 1034
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Jeg er enig med #7. Skal der

Jeg er enig med #7. Skal der modereres, må der være nogle fælles regler for, hvad der er acceptabelt og hvad der ikke er, selv om det naturligvis altid vil bero på en konkret vurdering i det enkelte tilfælde.
Det skal ikke blot #4: i høj grad skal være op til den enkelte moderator at sætte grænsen.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#9 Så prøv at kigge under

#9
Så prøv at kigge under Min profil -> Ret -> Præferencer


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Selvfølgelig skal der

#7: Selvfølgelig skal der være enighed om et fast set retningslinjer. Men i de konkrete tilfælde er disse oftest indlysende, og/eller et spørgsmål om en vurdering. Jeg mener blot at det er vigtigere med kompetente moderatorere end et langt regelsæt. Og selvfølgelig bliver det ikke sådan at nogle "selv bestemme hvad de synes er cool fra dag til dag", det er et urealistisk skræk scenarie, for en sådan person ville ryge ud ASAP.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Jeg tror I totalt har

Jeg tror I totalt har misforstået hvad en moderators rolle går ud på. Dete r ikke op til en moderator at slette indlæg som han ikke er enig i, det er en moderators opgave at sørge for at der er en ordentlig tone i dbatten og at folk opfører sig ordentlig og går efter bolden i stedet for manden.

Jeg stiller i øvrigt meget gerne frivillig op som moderator hvis der er stemning og mulighed for det. Marlar (eller andre) hvordan bliver man i grunden taget i ed som moderator? Jeg mener jeg selv har det der skal til og er objektiv, humoristisk o.s.v. og jeg vil meget gerne bruge tid på at gøre mit for at Linuxin bliver det som Usenet aldrig rigtig blev p.g.a. den bistre tone derinde. Så hvordfan bliver man egentlig moderator herinde?


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg tror I totalt har

#13: Jeg tror I totalt har misforstået hvad en moderators rolle går ud på. Dete r ikke op til en moderator at slette indlæg som han ikke er enig i, det er en moderators opgave at sørge for at der er en ordentlig tone i dbatten og at folk opfører sig ordentlig og går efter bolden i stedet for manden.Det er også min opfattelse af hvad en moderators opgave består i. Hvis der er noget af det jeg har skrevet, der har givet dig et andet indtryk, er der tale om en misforståelse.


snakee
Antal: 495
Tilmeldt:
12-07-2007
User is offline
Det er også min

#14: Det er også min opfattelse af hvad en moderators opgave består i. Hvis der er noget af det jeg har skrevet, der har givet dig et andet indtryk, er der tale om en misforståelse.

Nej bare rolig det var henvendt til dem i tråden der troede at en moderator bare kunne tillade sig at slette hvad der passer ham. Hvis jeg havde været uenig med dig havde jeg sat en reference til dit indlæg. Der var bare så mange der gik i selvsving over dette at jeg ikke orkede at referere til dem alle.. Jeg er enig med dig i denne dag.


MollDenn88
Antal: 80
Tilmeldt:
25-05-2011
User is offline
Kan ikke forstå der er

Kan ikke forstå der er nogen herinde, som er direkte imod at vi får nogen moderators her på linuxin.dk :S

moderators opgave er at holde øje med om alt er, som som skal være så vi ikke for spambots, rasitiske eller andre former for stødende udtalelser, som kan støde og chikanere andre på siden. samt andre almindelige regler som man har rundt omkring på andre fora.
Jeg syntes det er helt fint, hvis vi har et par moderators her på siden, for at holde øje med det hele.

vi smider jo hellere ikke dørmanden for porten på diskoteket, så vi alle kan få lov til at slå og spytte på folk som vi vil! bare fordi en person har en forkert mening i den pågældendes øjne?

Jeg er selv træt af følgende:
Folk går mere efter at hakke på personen som har skrevet indlæget end at skrive et fornuftigt svar på det indlæg som er skrevet.
siger hermed ikke jeg elsker tråde hvor der bliver delt nogen gode dybt følte meninger og holdninger ud, men orker ikke og høre på det der "min far er stærkere end din far fordi, han køre i BMW og din far køre mazda!"
læg mærke til det frække billedesprog (spøg til side):P men sådan føler jeg nogle af disse tråde som bliver oprettet er.
Det er i mine øjne ikke et relevant svar, og man burde have mere tid til at sætte sig ned og begrunde sin udtalelse på en ordenlig måde.


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Jeg tror kun at mere

Jeg tror kun at mere moderering vil holde de passionerede brugere væk. Uden dem bliver linuxin ret uinteressant.

Brug dog blokeringsfunktion og lad os andre få den rene vare.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Kan ikke forstå der er

#16: Kan ikke forstå der er nogen herinde, som er direkte imod at vi får nogen moderators her på linuxin.dk :S

Det tror jeg heller ikke der generelt er nogen der er imod, på nær de misforstået passionerede naturligvis.

Marlar klarer klarer det glimrende, forstået således, at han ikke er diktatorisk, meget nødig sletter indlæg og personer m.v., helt nødvendige egenskaber for en moderator.

Men dette handler også om LinuxIN og Drupal 7 så vidt jeg forstår, og jeg ser gerne, at LinuxIN opgraderer. Specielt er jeg interesseret i billedevisning direkte i trådene.

Marlar har jo allerede tilført softwaren flere gode ændringer, så en opgradering er ikke nødvendig ... Hvis du gider dette store opgraderings arbejde ... så Thumbs Up.

Jeg har ikke deltaget i afstemningen


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Marlar (eller andre)

#13: Marlar (eller andre) hvordan bliver man i grunden taget i ed som moderator?

Lad mig først lige fortælle hvordan jeg er havnet i den rolle jeg er. Det begyndte med at jeg var træt af at der ikke blev taget vare på spamindlæg (linkspam). Jeg rapporterede dem, men intet skete. Jeg indså at der i praksis ikke var nogen moderator, så jeg meldte mig til Skunk og tilbød at blive "spammoderator". Med tryk på spam, jeg ønskede ikke at moderere som sådan. Blot at kunne fjerne linkspam.

Sidenhen begyndte jeg at udbygge Linuxin.dk fordi jeg syntes der var nogle mangler. Det første var at lave en mulighed for at få en mail når der var nye indlæg. Derefter fulgte layoutjusteringer, mulighed for at gå til sidste post i en tråd, citatfunktioner mm. Senest en blokeringsfunktion.

Da Skunk så erkendte at han ikke længere havde tid til at passe sitet (en beslutning jeg har stor respekt for) henvendte han sig til mig for at høre om jeg ville føre det videre. Jeg havde jo allerede fået udleveret alle logins, passwords osv for at kunne arbejde på sitet, så det var ret oplagt.

Og her er jeg så nu. Som kaptajn på Linuxin.dk, så det er med andre ord mig som kan ophøje brugerne til moderator. Selv ønsker jeg kun nødigt at blive moderator, men jeg vil gerne holde øje med at moderatorerne opfører sig som de skal. Altså ikke går over gevind som #7 frygter.

#17: Jeg tror kun at mere moderering vil holde de passionerede brugere væk. Uden dem bliver linuxin ret uinteressant.

Det tror jeg ikke. Hverken at det vil holde passionerede brugere væk eller at sitet bliver uinteressant uden dem. Der er jo netop ikke tale om at bølgerne ikke må gå højt eller at man kan være rygende uenige. Blot at man er uenige på et højt niveau! Altså ikke noget med at nedgøre hinanden eller komme med outrerede beskyldninger. Hvis det kan få nogen til at holde sig væk, tror jeg ærligt talt ikke at de vil blive savnet af ret mange.

Omvendt må vi ikke overse at den indeværende debattone muligvis skræmmer eksisterende brugere bort eller forhindrer nye i at komme til.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Marlar har jo allerede

#18: Marlar har jo allerede tilført softwaren flere gode ændringer, så en opgradering er ikke nødvendig ... Hvis du gider dette store opgraderings arbejde ... så Thumbs Up.

Det er korrekt at ændringerne har medført at en opgradering ikke er så presserende som de har været, men jeg vil nu gerne opgradere alligevel. Jeg skal bare lige have tiden til det. Problemet at at det faktisk ikke er muligt at foretage en egentligt opgradering - der er sket for meget siden Drupal 5, og nogle af modulerne kan ikke opgraderes. Løsningen er derfor at lave et helt nyt site fra bunden og tilsidst overføre de relevante data.

Mht. moderering tegner der sig allerede et tydeligt billede idet 66% er for moderering i en eller anden grad. Det gør jeg i øvrigt også selv.

Generelt, men især #7: Mht. forumreglerne så se i linkene øverst til venstre, eller her: http://www.linuxin.dk/node/7

Det står jo allerede beskrevet temmelig fyldestgørende, vi skal bare begynde at overholde dem :-)

Det mest interessant punkt er nok dette:

Træd ikke ind i ilden. Hvis du ser et upassende indlæg eller dit indlæg udvikler sig til noget upassende, så ignorer det. Lad dig ikke rive med, men gør admin opmærksom på indlægget ved at klikke på "Anmeld" linket under hver post, så det eller dele af det evt. kan blive fjernet.

Mange af de tråde som er kørt helt ud på overdrevet skyldes netop at man har ladet sig rive med i stedet for at ignorere indlægget, eller at anmelde det hvis det har været groft.

Det eneste jeg umiddelbart synes mangler i forumreglerne er det med hijacking af tråde.


MollDenn88
Antal: 80
Tilmeldt:
25-05-2011
User is offline
Omvendt må vi ikke

#19: Omvendt må vi ikke overse at den indeværende debattone muligvis skræmmer eksisterende brugere bort eller forhindrer nye i at komme til.

Det er nemlig også mit indtryk.. når folk kommer ind og læser sådanne indlæg, ønsker personer ikke at deltage da de netop ikke gider blive svinet til på grund af en holdning eller mening.

Jeg startede i tidernes morgen med Linux Ubuntu 5.10.
Det var mit første møde med linux.. det virkede med browser og det hele, men jeg ville videre og spurgte rundt på forskellige forums. og tonen var klar dengang! jeg var jo en dum noob, og alle de meninger og holdninger jeg havde de blev smidt på gulvet og trampet på! et klar svar til jeg burde holde mig væk, det var i hvertfald, hvad jeg fik at vide af de folk som sad rundt omkring på forums dengang..
Det gjorder desværre at jeg forlod linux på det tidspunkt.

Jeg syntes linuxin.dk burde være et stort forbillede for alle både helt grønne, som "gamle rotter i faget", et sted man ikke behøver være bange for at spøger om dumme ting eller komme med en mening som man måske er ene om, uden man for med pisken.


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#20 Problemet er jo bare, at

#20
Problemet er jo bare, at der ingen moderation foregår. Så hvis man ikke "træder ind i ilden", så har Bill Gates og co. frit lejde til at tilsvine og sprede deres sædvanlige galde og FUD.

Hvis reglen om ikke at lade sig rive ind i en flame war skal gælde, så *skal* der død og pine sanktioneres hårdt mod folk der spiller op til flame war. Så kan man nemlig fra mods' side sige "der bliver taget hånd om det, lad være at blande dig", istedet for som dit indlæg/sitets regler ligenu fremstår som: "der bliver ikke taget hånd om det overhovedet, men lad alligevel være at blande dig". Det første er acceptabelt, det andet er flabet. :)


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Problemet er jo bare,

#22: Problemet er jo bare, at der ingen moderation foregår. Så hvis man ikke "træder ind i ilden", så har Bill Gates og co. frit lejde til at tilsvine og sprede deres sædvanlige galde og FUD.

Du misforstår mig.

Der er stort set ingen moderation nu, men tiden er måske inde til at begynde på det. Det er jo netop det tråden handler om, ikke?

Det jeg fremlægger er blot at der allerede findes et regelsæt som vi kan moderere efter. Du behøver altså ikke frygte at der moderes i blinde som antydet i #7.

#22: istedet for som dit indlæg ligenu fremstår som: "der bliver ikke taget hånd om det overhovedet, men lad alligevel være at blande dig". Det første er acceptabelt, det andet er flabet. :)

Igen, du misforstår mig :)


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

FUD-frit forum lyder flot. Det ville glæde mig at se det "in action". Marlar kan ikke være alle steder og fange alt latent trolling. Hvordan stikker man så FUD-spredere og name-callers?


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
Og her er jeg så nu. Som


Og her er jeg så nu. Som kaptajn på Linuxin.dk, så det er med andre ord mig som kan ophøje brugerne til moderator. Selv ønsker jeg kun nødigt at blive moderator,

(Fra #19 - ja, jeg finder fortsat kommentar funktionaliteten for kluntet til jeg gider bruge den).

Marlar:
og det er netop derfor du er omtrent den eneste moderator jeg kan have respekt for. Kun folk som ikke ønsker magten kan om nogen bestride den bare nogenlunde retfærdigt ;)

Men vi kunne vel lave en afstemning. Jeg ved dog ikke hvilke jeg gerne så moderere diskussionerne udover mjjzf og cb400f.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Hvordan stikker man så

#24: Hvordan stikker man så FUD-spredere og name-callers?Anmeld knappen, der befinder sig ved hvert indlæg ;)


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Du har det med at bruge

#24:

Du har det med at bruge stærkt følelsesladede ord og vendinger som ofte netop er med til at bringe trådene af sporet. Nu bruger du fx "stikker". Det er jo ikke det det handler om og det ved du udmærket godt. Man kan sige meget om dig, men dum er du ikke.

Og hvordan man så rapporterer brud mod forumreglerne? Igen, du er ikke dum, så det svar kender du nok udmærket.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
ja, jeg finder fortsat

#25: ja, jeg finder fortsat kommentar funktionaliteten for kluntet til jeg gider bruge den

Vil du forklare nærmere?

Du markerer den passage du ønsker at citere og klikker på "Svar m/citat" nedenunder. Det må da være lettere end copy&paste. Eller misforstår jeg dig?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
.

Jeg er bekendt med anmeldknappen, men jeg ved ikke om du ser det, jeg ved ikke hvilken katagori trolling, fud og name calling hører under.

Jeg vil bare vide om det er "anmeld" eller PM.


marlar
Antal: 3228
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg vil bare vide om

#29: Jeg vil bare vide om det er "anmeld" eller PM.

Ok, du er tilgivet :-)

Brug anmeld, det giver automatisk besked om hvilket indlæg det drejer sig om.

Er det generelt om en person der overtræder reglerne, kan du sf sende en pm.


Slettet

Boerlum
Antal: 93
Tilmeldt:
07-02-2013
User is offline
Nyt forum sofware

Link til artikel om 'Discourse' her:
http://www.h-online.com/open/news/item/Open-source...

Link til 'Discourse' her: http://www.discourse.org/


OracleJMT
Antal: 1609
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Ja, bliver min stemme!

Ja, bliver min stemme!