Mint

Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Mint

Nu skulle den yngste så også have computer, det blev så med Mint, og jeg må tilstå, at jeg fik tanken om et skifte fra SUSE til Mint, alt er jo godt nok nemmere, hun ville gerne have Opera Browser på, der kunne jeg få videoklippene til, at fungere på DR1 og TV2 med Pepperflashplugin-nonfree, det kan jeg ikke på SUSE, VLC fungerer med det samme, i SUSE skal man også vide hvor man skal krydse af, meget virker godt nok som om, hvorfor gøre det nemt, når det kan gøres besværligt, med få ord, jeg kan se ulemperne i SUSE i forhold til Mint, men har ærlig talt svært ved, at se nogen fordele, det kan godt være, det er mig der er noget galt med, men jeg synes ellers jeg har været ihærdig nok.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3888
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
hun ville gerne have

#0: hun ville gerne have Opera Browser på, der kunne jeg få videoklippene til, at fungere på DR1 og TV2 med Pepperflashplugin-nonfree, det kan jeg ikke på SUSE, VLC fungerer med det samme, i SUSE skal man også vide hvor man skal krydse af, meget virker godt nok som om, hvorfor gøre det nemt, når det kan gøres besværligt, med få ord, jeg kan se ulemperne i SUSE i forhold til Mint, men har ærlig talt svært ved, at se nogen fordele

Du kan få pepperflash til at virke med Chrome også på OpenSUSE, men KDE (Dolphin), forhindrer nem brug af VLC. Det kan løses ved at installere Nautilus på OpenSUSE. Bundles til Nautilus på KDE er formentlig på plads. Det er lidt noget rod.

Ellers, og uden at begynde på en diskussion om KDE versus Gnome, eller et OS versus et andet OS, så forstår jeg ikke hvordan fordele på noget, ikke samtidig er ulemper på andet der mangler fordelen. Blot en bemærkning, hvor jeg ikke engang er sikker på jeg forstår hvad du mener.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Jeg mente blot, at hvad

Jeg mente blot, at hvad angår de to ting er det meget nemt at installere med Mint, din fremgangsmåde er rigtig ( tak for hjælpen med den ) men den den er en del mere besværlig med SUSE, der er tale om KDE ved dem begge.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3888
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
der er tale om KDE ved

#2: der er tale om KDE ved dem begge.

Den havde jeg ikke lige tænkt på.
Jeg installerede den nyeste version af SMPlayer igår på Xfce (Linux Lite > Thunar), der ligesom KDE's File Manager, heller ikke kan køre mediefiler over LAN uden credentials med VLC. Jeg blev positivt overrasket over at SMPlayer kunne. Jeg ved ikke om samme er tilfældet på KDE.

http://smplayer.sourceforge.net/

Edit:
Og det virker så ikke i dag af en eller anden grund. Til gengæld kan jeg få det til at virke, på Xfce (Linux Lite) ved at mounte smb delingen, så systemet tror netværksdelingen er mountet lokalt (cifs). SMPlayer streamer uden først at kopiere filen til Linux. Måske virker det også med KDE på OpenSUSE?

Fra terminalen:
sudo mount -t cifs //ip-adresse/[share-name] /mnt -o username=[servers-username]

Delingen viser sig i /mnt biblioteket.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Ja, SMPlayer er en god

Ja, SMPlayer er en god mediaplayer, men et skifte til Mint, virker jo godt nok fristende, så var problemerne løst let og elegant.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3888
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jo besværligt er det.

Jo besværligt er det. Sådan noget burde virke out of box. Det er måske muligt at få det til at være brugervenligt på KDE, ved at oprette en bash med følgende kommandoer:

#!/bin/bash
sudo mount -t cifs //ip-adresse/(server-deling) /mnt/(navn-på-mount) -o username=servers-brugernavn,password=net-password

I /mnt, opret mapper til delingerne.

Derefter at oprette en skrivebordsgenvej til bash scriptet, og et tilsvarende til at umounte delingerne.

sudo umount -t cifs //ip-adresse/(server-deling) /mnt/(navn-på-mount)

Eller naturligvis at bruge fstab. Jeg ved ikke om OpenSUSE lystrer, men det virker med Xfce:

https://db.tt/MnotA7Gw