Forumregler

Du ejer dine egne ord. Med det mener vi at du og kun du er ansvarlig for det indhold du poster og at du tager konsekvensen af dette. Med det i tankerne:

* Behandl andre, som du selv ønsker at blive behandlet. Inden du trykker OK for dit indlæg, så tænk over om du ville sige det samme hvis du sad overfor personen i den fysiske verden. Man kan godt være rygende uenige og stadig holde fanen højt.

* Diskuter emner, men undgå at pege fingere eller lave personlige angreb. Gå efter bolden og ikke manden. Lad være med at lade personlige kæpheste køre tråden af sporet. Det kan godt være at du ikke personligt bryder dig om et eller andet, men smag og behag er forskellig, og andre har lov at have en anden mening.

* Humor er naturligvis ok i humorgruppen, men bemærk at gruppen ikke giver carte blanche til rascistiske, sexistiske eller på anden måde nedgørende bemærkninger.

* Brug den rigtige forumgruppe. Er du usikker på gruppen så brug evt. "Løst og Fast". Se dog punktet herunder. Husk også at bruge en overskrift som er dækkende for indholdet.

* Emner af ideologisk karakter skal diskuteres i forummet "Ideologi, licenser, politik etc.". Ideologiske indlæg i en teknisk tråd er ikke tilladt, disse skal bringes i nævnte forum.

* Under oprettelse af ny forumtråd skal spørgsmålet eller emnet beskrives så præcist som muligt; hvilken computer drejer det sig om (relevant hardware), hvilken distribution er installeret, hvilket program, computerens rolle (desktop, server osv.).

* Undgå at hijacke tråde. Et offtopic spørgsmål kan være ok, men lad være med at kapre tråden til eget formål. Start så hellere en ny tråd. Dette gælder også hvis du kan se at dit offtopic-spørgsmål udvikler sig mere end du havde forventet.

* Brugere som gentagne gange fornærmer andre brugere med navne, groft sprog eller andet vil blive fjernet fra vores Community (fællesskab). Respektér en evt. irrettesættelse fra moderator og husk på at årsagen til moderationen udelukkende er at sikre et godt miljø herinde. Har du behov for at diskutere en konkret moderation, så gør det i en PM, ikke i forummet.

* Træd ikke ind i ilden. Hvis du ser et upassende indlæg eller dit indlæg udvikler sig til noget upassende, så ignorer det. Lad dig ikke rive med, men gør admin opmærksom på indlægget ved at klikke på "Anmeld" linket under hver post, så det eller dele af det evt. kan blive fjernet.

Opførsel:
* Hovedreglen, Respekter folk.

* Respekter ophavsret (Copyright). Post ikke noget du ikke selv ejer eller ikke har fået tilladelse til at respektive ejer.

* Respekter loven. Brug ikke dette forum til ulovlig handel, emner ang. piratkopiering eller andre emner som bryder lovgivningen.

* Post ikke indhold som er upassende for mindreårige.

* SPAM er ikke accepteret.

Artikler og nyheder:
Alle er velkomne til at indsende nyheder og artikler. Artikler skal være saglige, velbegrundede og veldokumenterede, dette gælder særligt artikler der ikke er af rent teknisk karakter. Det er i orden at artikler afspejler skribentens personlige holdninger, men dette skal da fremstå klart af indholdet, og det tilsidesætter ikke kravet om saglighed og dokumentation.

Sletning af profiler:

Du kan til enhver tid få slettet din profil ved at sende en PM via kontaktlinket nederst på siden. At tekniske grunde bliver profilen ikke slettet men erstattet af Anonym eller lignende, og alle personlige oplysninger fjernes fra profilen. Hvis du ønsker dine indlæg slettet skal du selv gøre dette inden profilen fjernes da dette ikke kan gøres automatisk.

Alternative konti og ændring af brugernavne

Det er ikke tilladt at ændre sit brugernavn og oprette alternative konti uden at aftale det med admin og uden en vægtig grund. Det er ikke grund nok at man ikke kan få adgang til sin konto - i stedet skal man bede om at få opdateret sine data.

Det er dog tilladt at oprette en testkonto med det ene formål at teste noget som fx loginproblemer eller udeblevne emails osv. Men denne konto må kun bruges til testformål og altså ikke til at deltage i egentlige tråde med.

Hvis man efter aftale ændrer sin konto skal det være klart for alle hvem man tidligere var, fx i form af en signatur.