Mest sikker webbrowser
Den mest sikre webbrowser afhænger af, hvad man definerer som "sikkerhed". Generelt er Tor Browser, Mozilla Firefox, og Brave Browser anerkendt for deres stærke fokus på privatliv og sikkerhed.
Hvad mener i er den meste sikker browser når man går på internettet
Kommentarer5
Som jeg ser det - ingen. …
Som jeg ser det - ingen.
Derimod din sikkerhedsopsætning og sikkerhedspraksis.
Selvfølgelig er der browsere…
Selvfølgelig er der browsere, som er mere sikre end andre.
Det skulle faktisk ikke undre mig om Google Chrome er den mest sikre. Den er desværre også totalt privatlivskrænkende, så den vil aldrig være mit valg. Jeg bruger Librewolf, Mullvad og Brave, som alle er privatlivs respekterende. De bliver alle jævnligt opdaterede, hvilket øger selve sikkerheden.
Der er helt sikkert…
Der er helt sikkert teknologier, der kan hjælpe til, at gøre browsing mere sikker.
Nu da næsten alle moderne browsere, på nær Opera, enten baserer sig på Chromium, eller Firefox projektet, henholdsvis
Chromium:
Brave
Vivaldi
Google Chrome
Edge
Epic Privacy Browser
Slimjet
Comodo Dragon
Torch Browser
Ungoogled Chromium
Firefox:
Pale Moon
LibreWolf
Tor Browser
GNU Ice Cat
Floorp
SeaMonkey
WaterFox
Zen Browser
MullVad Browser
Er det nemmere, at følge upstream og implementere sikkerhedspatches i tandem med hinanden; hovedparten bliver delt, fordi de fleste som nævnt kommer fra en hovedkilde. Så er der patches, som bliver lavet udelukkende til en af dem, - da de alle ikke deler alle de samme funktioner, Brave og Mullvad er f.eks. meget unikke, da de implementerer deres egne helt specielle også sikre funktioner ovenpå henholdsvis deres versioner af Chromium og Firefox hovedkildekoderne.
Brave, med alle sine filtre og sikkerheds og privatlivsfunktioner er ikke mere sikker, end brugeren bag.
Lad os dykke ned i hvorfor.
For, at software skal være privat og sikkert, skal brugeren forstå hvad der gør software privat og sikkert, og gøre korrekt brug af det.
Det er også vigtigt at forstå angrebsfladen, hvor meget browseren bliver brugt, hvordan browseren bliver brugt. Man kan implementere alskens sikkerhedsgøjl og VPN, men hvis vedkommende ikke forstår hvordan vedkommende skal gebærde sig på nettet, og nu tænker jeg ikke på malware nødvendigvis, - på Linux desktoppen er det stort set ligegyldigt, selvom der er set flere tilfælde, - men jeg tænker på stjålne informationer, pwnede konti fra sociale medier, dårlig sikkerhedshygiejne, mangel på fornuftig, kritisk og logisk brug af browseren. Hvis vedkommende tænker "Brave er mere sikker, så jeg kan bare være ligeglad," så er det ofte, at Brave, eller Mullvad, eller Tor Browser, etc. netop ikke er mere sikker end en bar, ukonfigureret LibreWoft, eller Vivaldi.
For at brugeren skal kunne gøre brug af VPN, Tor og reklamefiltre, samt andre teknologier såsom generering og kryptering af passwords, ikke at bruge den samme password flere steder, bruge lange, komplekse passwords, - ja så er det ligegyldigt med de teknologier, hvis brugeren ikke forstår det, eller ikke vil forstå at sætte sig korrekt ind i dem.
Det er ikke softwaren, der gør sikker, det er måden den bliver brugt. De teknologier kan gøre browsere mere sikre i teorien, men hvis de bliver brugt med hovedet under armen, så er det ligegyligt.
Så som udgangspunkt er mit svar stadigvæk. Ingen.
Du mener altså at browser…
Du mener altså at browser udgangspunkter er HELT ligegyldigt?
Jeg vil stadig mene at en ”klovn” bag Librewolf er bedre stillet end en ”klovn” bag Edge eller ”Google Chrome” – Din påstand vil jeg som selvudnævnt (delvist selvudnævnt) klovn modsætte mig.
Slet ikke. Software kan have…
Slet ikke. Software kan have mere sikre opsætninger. Men hvis brugeren ikke forstår at have en sikker adfærd ift. software, så er det ligegyldigt.
Du kan sikre en dør med avancerede låse, men hvis beboeren ikke kan finde ud af hvordan vedkommende skal bruge låsen korrekt, er det ligegyldigt.
Sikkerhed og privatliv er ikke et facit, men en flydende størrelse, og en løbende proces. Og meget afhængig af personen 40 cm fra skærmen.