Update problem i openSUSE
Er der nogen der kan svare mig på, hvorfor jeg får denne melding, når jeg kører zypper update?
The following package updates will NOT be installed:
genisoimage gstreamer-0_10-plugins-bad gstreamer-0_10-plugins-base
gstreamer-0_10-plugins-good gstreamer-0_10-plugins-ugly
gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-base gstreamer-plugins-good
icedax info libmlt5-modules libopencv2_4 libqt4-x11-32bit libquicktime0
libxine2 mjpegtools perl-Audio-Scan perl-Ogg-Vorbis-Header wodim
The following package updates will NOT be installed:
genisoimage gstreamer-0_10-plugins-bad gstreamer-0_10-plugins-base
gstreamer-0_10-plugins-good gstreamer-0_10-plugins-ugly
gstreamer-plugins-bad gstreamer-plugins-base gstreamer-plugins-good
icedax info libmlt5-modules libopencv2_4 libqt4-x11-32bit libquicktime0
libxine2 mjpegtools perl-Audio-Scan perl-Ogg-Vorbis-Header wodim
Kommentarer20
HejDet er fordi man i
Det er fordi man i openSUSE kan have repos der er sat til at være (det man vel kan kalde) "aktive" og "passive".
Letteste er nok at beskrive det med et eksempel. Lad os sige, at du har to forskellige repos tilmeldt. Det ene repos er det officelle fra openSUSE og det andet er et trejdeparts.
I begge repos ligger der pakker til KDE, dog ligger der i det trejdeparts repos nogle ting som ikke ligger i det officelle. Pga. stabilitet ønsker du kun at få opdateringerne til KDE fra det officelle repos (Hvilket er standard).
Dog hvis du en dag ønsker, at skifte til at det er trejdepartsresposet, kan du gøre det. Så får du altså opdateringerne fra KDE (som måske er ustabile, men evt. nyere) fra det trejdeparts end fra det officelle.
Dette kan være smart f.eks. hvis du tilføjer nogle "buildservice repos" eller Upstream repos fra f.eks. http://en.opensuse.org/KDE_repositories
Zypper henter kun opdateringer fra de repos du har valgt den skal hente fra, MEN fortæller dig også at der er nyere versioner af nogle af dine pakker i de repos som du ikke "vil" opdatere fra.
Sagt på en anden måde. Du
Zypper fortæller dig så at disse pakker findes, så du aktivt kan vælge at skifte "leverandør" hvis du ønsker det. Når du én gang har skiftet leverandør til f.eks. "Packman" af en given pakke, vil du så få de fremtidige opdateringer fra "Packman", men ikke eventuelle opdateringer fra den "gamle" leverandør, eller andre leverandører for den sags skyld.
På den måde kan man holde styr på hvor ens pakker kommer fra, og man slipper for at pakkerne "ping-pong'er" frem og tilbage mellem forskellige leverandører hver gang man opdaterer.
Se:
http://en.opensuse.org/SDB:Vendor_change_update
Jeg tror jeg har forstået
Hvis man ønsker at
Uanset hvad jeg laver får
The following package updates will NOT be installed:
MPlayer genisoimage gstreamer-0_10-plugins-bad gstreamer-0_10-plugins-base gstreamer-0_10-plugins-good
gstreamer-0_10-plugins-ugly gstreamer-plugins-base icedax k3b libopencv2_4 libqt4-x11-32bit libquicktime0
libxine2 mjpegtools perl-Audio-Scan perl-Ogg-Vorbis-Header
Hvis du vil gå "lucky luke
zypper dist-upgrade
eller kortere
zypper dup
Hermed tages den nyeste version af alle pakkerne fra alle tilgængelige repos.
Det anbefales dog KUN hvis du faktisk ved hvad du gør, og hvis du stoler på de repos du har aktiveret. Så undgå, at have "lonely johns" hjemme/hygge repos aktiveret, hvor der kan ligge dårlige pakker i.
Så længe du kun har officelle repos (eller openSUSEs "officelle" buildservice) har jeg ikke selv oplevet de store problemer. DOG tænk dig om, og læs hvad zypper eller yast fortæller dig :-)
Tak froksen, så ved jeg
og hvis man ved hvad man gør kører det dog pragtfuldt.
Lyder godt Kappa ellers
Desuden kan cb400f's guide (opensuse-guide.org) med fordel bruges som en "læse let" udgave til, at komme igang med diverse ting. Men den kender du nok allerede :-)
Jeg spørger ikke igen, jeg
Syntes det bliver gjort lidt
Er det ikke nok at lade de automatiske installationer opdatere eller opdatere med YaST. ?
Er det ikke nok at lade
Jo, men OpenSUSE er tilegnet superbrugere mere end blot "almindelige" brugere. Derfor har den også flere værktøjer, hvor det er en fordel med en lidt større forståelse end almindeligvis med begynder-Linux, ligesom man kun bør installere helt nye OS hvis man vil deltage i fejlrettelserne.
Det bør man huske at fortælle nybegyndere, når man anbefaler apps og OS.
Det har du sikkert ret i.
Men jeg mener openSUSE er så fleksibelt, at den egentlig ikke er mere tilegnet superbrugere, end det man selv gør det til.
Det bør man også fortælle alm brugere, for ikke at skræmme dem væk.
Har en kollega der valgte en anden distro, fordi han læste at openSUSE var for superbrugere.
Men jeg mener openSUSE
Det er da også rigtigt.
Det er ikke helt så enkelt at informere. Personligt synes jeg at det er vigtigst at huske at fortælle især nybegyndere, at helt nye OS altid har fejl, også for sin egen skyld, og at det måske er bedre at vælge en gennemtestet fremfor mere eller mindre bleeding edge.
Hvis man på en gang skal lære nyt, og samtidig opleve at noget ikke virker helt efter hensigten ...
Det er jo klart værst hvis man installere på flere maskiner uden at have testet ordentligt. Jeg har da også oplevet IT ansvarlige, der har nedlagt netværk fordi de "glemte", at nyt ikke altid er bedre før fejl er rettet.
Det er jo klart værst
Det er jo klart værst hvis man installere på flere maskiner uden at have testet ordentligt. Jeg har da også oplevet IT ansvarlige, der har nedlagt netværk fordi de "glemte", at nyt ikke altid er bedre før fejl er rettet.
Men det er vel generelt, og ikke openSUSE specifikt? Det gælder vel alle systemer også inklusiv OS X, Windows. Men syntes/mener ikke det gør, at noget er mere eller mindre nybegynder venligt.
Syntes da det er relevant, både for nybegynderen og for den erfarende, at systemet ikke crasher fordi man har fået tilføjet trejdeparts repos, der er halv ustabile. Mange nybegyndere tilføjer jo bare repos' i et væk, og glemmer/ved ikke faren herved. Derfor er openSUSE's strategi (IMO) da relevant nok, dog derved ikke sagt, at den er perfekt eller direkte smuk.
Det sagt, har openSUSE jo ikke den smukke/enkle software pakkehåndtering fra Ubuntu, som mange jo falder for. Men syntes den formår, at finde balancen mellem mulighederne (tekniske) og brugervenligheden med bl.a. YaST.
Men det er vel
Ja det gælder for alle systemer. Vedrørende OpenSUSE 12.3 kun fordi den stadig er rimeligt ny, og for mange virker den da også nybegynder venligt. 12.2 ligner 12.3 til forveksling, men er ved at være testet godt igennem.
Det er også klart, at Linux har brug for hjælp fra brugerne, så det er glimrende nogle hjælper med fejlrettelser. Købe OS har til forskel bare at virke fra starten, for ikke at få rap over fingrene.
Men jeg mener openSUSE
Men jeg mener openSUSE er så fleksibelt, at den egentlig ikke er mere tilegnet superbrugere, end det man selv gør det til.
Det et fuldstændigt rigtigt, man behøver ikke, at være superbruger, hvis man ved, at man ikke skal installere repos som man ikke ved hvad indebærer, nu har jeg lært en masse, og har startet forfra en gang til, for nu ved jeg hvordan det bruges og det er ikke svært, jo hvis man kommer fra Ubuntu og Mint, så vil det føles som om man skal være superbruger, hvis man ved hvad det er man sidder og laver, er det ikke så svært, og har en helt anden fleksibilitet end de førnævnte, men man skal ikke slå større brød op, end man kan bage, det kan virke som om det er for superbrugere, det ved jeg ikke om det er, men det er en super distro, og jeg skal i hvert fald ikke prøve noget andet.
hvis man kommer fra
Man skal tage superuser med et gran salt. Det er hensigten at man naturligvis ikke skal være sådan en, mere at den har værktøjer til domain validering m.v., og at man uden videre kan logge på DE GUI'en som root.
Især det sidste kunne tænkes at få Win brugere til at forfalde til dårlige vaner, eftersom det er sådan de er vant til det på Windows. Det kan man naturligvis også med Ubuntu, Mint osv, men ikke uden at skrive "mærkelige" ting i "underlige" filer, der derfor beskytter brugerne mod dem selv.
hvis man ved, at man ikke
En af de få kommandoer jeg har lært fra guiden: zypper repos -d og spørg om en eller anden på på linuxin lige vil tjekke dine repos, hvis du kommer i tvivl.
Det tog mig flere år at forstå, at den nemmeste måde er at følge begynderguiden slavisk. Den var engang på dansk, men selvom den nu er engelsk, sidder jeg med den hver gang ved min side jeg installerer opeenSUSE
Så mener jeg heller ikke du kommer galt afsted mht til repos :-)
Det sagt, har openSUSE
#19
Men det er jo også
Men det er jo også mest en power user ting.
Det skal du have ret i, ikke dermed sagt at jeg er en poweruser, det er jeg langt fra, men jeg fandt ud af efter tredje forsøg at xy havde ret i, at manualen skal læses og bruges, når man kommer fra Mint og tror, at det er nok lidt sværere, kommer man ud for en brat opvågning, det er ikke anderledes, det er meget anderledes, men har man tid og lyst får man også kredit får sit besvær, så hvis man ikke er poweruser bliver man det, men den er lækker i brug.