Linux som desktop er en success

petern
Antal: 95
Tilmeldt:
09-08-2006
User is offline
Linux som desktop er en success

Hej

Jeg har med success skiftet mine maskiner til linux på mit hjemmekontor hvor jeg bla. driver en lille virksomhed i min fritid.

Tidligere har det kun været serverne som jeg bruger til hosting hvor linux fungerede som jeg gerne vil have det, hvor de forsøg som jeg tidligere har gjort med Linux på desktoppen mislykkedes enten pga. et eller andet stykke hardware som ikke virkede, desktoppen som virkede umoden eller andet som drillede.

I år skulle det være anderledes.

Jeg købte hardware og software til en ny PC som skulle køre Windows Vista Business, det var en Core Duo 1.83 Ghz maskine, ASUS 512 Mb grafikkort (gefore 7600 et eller andet), 2 GB RAM, 1 stk. 160 GB SATA, 2 stk. 1000 GB SATA Harddiske, sat i et fedt kabinet...det kostede mig under 10.000 kr. med alt.

Ville mene det er en maskine som man kan forvente en god ydelse fra.

Jeg samlede maskinen med 1 disk til at starte med, installerede Vista, det tog mig 2 stive timer at komme igennem installationen med drivere til bundkort, grafikkort og det hele som jeg selv skulle tilføje.

Da maskinen kom i drift så alt lækkert ud, men den skulle lige downloade en masse opdateringer som den så skulle installere, endnu en time gik med opdateringer og en sløv maskine som havde ekstremt tralvt på disken og CPUén.....jeg aktiverede licensen da den kom online.

Efter de 3 timers kamp med installationen så var alt klar og jeg satte så de 2 ekstra diske i maskinen og begyndte at installere firefox, openoffice osv.

Arbejde ved den i en måned og jeg syntes maskinen var meget sløvere end den AMD sempron 3000 med Windows XP som jeg kom fra....den havde jeg iøvrigt installeret Ubuntu på som ekstra arbejdsplads....og sjovt nok syntes jeg den fungerede ret godt og var meget hurtigere som kontormaskine.

Begge maskiner var tilsluttet en Linux server med SAMBA og NFS mounts.

En dag hvor Vista min nye maskine begyndte at drille og var ekstrem lang som overvejede jeg seriøst om der måske var et eller andet jeg havde gjort forkert da jeg samlede den nye arbejdshest af en computer som jeg forventede så meget af....men så fik jeg den skøre ide ...at prøve med en Ubuntu Linux.

Det tog mig en halv time at installere Ubuntu 7.10 på maskinen, jeg skulle kun godkende en driver som den endda selv downloade fra nettet til mit grafikkort som brugte en Nvidia chip....Open office var installeret og maskinen var sådan set klar til brug...jeg tilføjede dog Ubuntu restricted extras for at maskine også fungerede godt på nettet med flash, java osv.

Herefter arbejde jeg i 2 1/2 måned uden nogen form for forstyrrelser, maskinen har kun været rebootet en gang pga. en softwareopdatering ellers kører den som en drøm

Og min maskine er blevet til en ren supercomputer....

Har tidligere brugt Linux i korte perioder, men har måttet skifte pga. et eller andet program som jeg brugt ikke fandtes, men denne gang er det lykkedes mig at finde erstatninger for alt det software som jeg tidligere har brugt på Windows maskinen.

Idag forstår jeg ikke dem der stadig hænger ved deres Windows maskine.

Selvom jeg har arbejdet med IT professionelt i 12 år og kender Linux godt så vil jeg mene at selv en mormor vil kunne installere Ubuntu på en PC og få fuldt udbytte af den......hun kan da ihvertfald bruge en som er installeret for den er mere brugervenlig end Windows.....min 5 årige datter har ikke nogen problemer med at surfe internet og finde diverse spil på nettet ;-)

Ærgeligt at jeg brugte penge på Vista.

Overvejer seriøst at sende den tilbage til Microsoft med min kvittering for at få mine penge retur.....de har simpelthen ikke leveret varen.

Det gør mig iøvrigt gal at de kan ødelægge så fin en maskine med deres OS.

Ville lige af med min historie her på LinuxIn *G*


catonga
catonga's picture
Antal: 109
Tilmeldt:
08-05-2004
User is offline
Re: Linux som desktop er en success

Tillykke og velkommen til..
Det er altid rart at læse den slags positive historier. I øvrigt har andre herinde haft succes med at sende deres ubrugte Windows-skive tilbage, så hvis du gider synes jeg da bare du skal prøve det..

Things you own end up owning you (Tyler Durden/Brad Pitt - Fight Club).


petern
Antal: 95
Tilmeldt:
09-08-2006
User is offline
Men men

Hej

Ja det kan klar anbefales, men måske skulle man overveje at gøre det inden man køber en ny maskine.

Jeg kunne havde nøjes med at købe en Sata kontroller og sat de 2 stk. 1000 GB diske til i stedet, det var pladsen jeg havde behov for til mit arbejde hvor jeg gemmer diverse backupper af konfigurationer fra serverne.

Så kunne jeg havde sparet 5000 kr og min datter kunne såmænd godt have nøjes med den 800 mhz AMD til netspil.

Den gamle 800 Mhz har da heldigvis fundet en ny opgave i livet, den skal erstatte en Windows XP maskine som ikke fungerer mere ( en gammel IBM maskine som jeg ikke kan skaffe strømforsyning til) hos nogle venner som bor på landet, de har set Ubuntu og de er glade for at få en maskine som er up2date og som kan bruge til netsurf, skrive ansøgninger og til deres netbank.


petern
Antal: 95
Tilmeldt:
09-08-2006
User is offline
glemte lige eneste grund til

glemte lige

eneste grund til jeg købte så stor en maskine var at kravene til Vista var 2 GB ram, en stærk CPU og et godt grafikkort.

Ubuntu Linux maskinen er ligeglad og jeg har ikke behov for desktop effects.

Bruger kun min maskine til netsurf og arbejde


lusepuster
lusepuster's picture
Antal: 217
Tilmeldt:
29-10-2005
User is offline
Re: Linux som desktop er en success

Hej Petern; og tak for at dele din succeshistorie med os!
Windows XP nåede at ligge på min bærbare i ca. 45 minutter - inklusiv den tid det tog at bære den hjem fra butikken.


Thomas
Antal: 26
Tilmeldt:
28-12-2007
User is offline
Re: Linux som desktop er en success

Har svært ved at se hvad Vista skal have skylden for de 2GB RAM for?
Du har udstykket din maskine i en voldsom forstand, 2xTB diske? Så er 2GB RAM da heller ikke sygeligt meget, det er vel efterhånden nærmest mindste kravet for diverse spil...

Men tillykke med du har skiftet til linux, men alt andet lige, så tager det også OK tid at installere Ubuntu med alle de opdateringer der kan forekomme, dog heldigvis som oftest uden en reboot til følge

Tror egentlig det eneste efterhånden jeg har windows for, er kærestens datters Pixeline spil, men kan hun hygge sig med dem, så lad hende for guds skyld, så er der fred så længe :-)


petern
Antal: 95
Tilmeldt:
09-08-2006
User is offline
Re: Re: Linux som desktop er en success

Vista kører kun ok med 2 GB RAM, det er hvad jeg hører folk sige.

De 2 TB diske er til backups, maskinen bliver ikke brugt til spil, det er en arbejdsmaskine

Jeg brugt vel ca. 1 time med opdateringer og det hele, men det bedste var næsten at maskinen kører hurtigt og problemfrit hele tiden, det kan jeg ikke sige om Vista som nogle gange frøs under filkopiering.

Jeg tager ofte backups af konfigurationer, både af de maskiner jeg laver for folk og så af de servere jeg vedligeholder....så er det frustrerende at den dør midt i filkopieringen eller det tager evigheder.

Ja jeg tror også at den eneste grund til der kan komme Windows på en maskine herhjemme igen er pga. spil, men så syntes jeg det er bedre med en playstation så er man også sikker på at spillende virker.

Men jeg fandt da nogle spil til linux så noget tyder på at der kommer en udvikling af flere spil der, et spil som jeg var imponeret over er Battle Tanks og Wormux ;-) sjove spil men for mig er det ikke afgørende for mit valg af operativsystem, det er derimod afgørende om jeg kan lave mine opgaver til tiden.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Linux som desktop er en success

Mit krav er nu også at det køre stabilt, hurtigt og at jeg har de programmer jeg skal bruge. Mht. til spil, tja virker de ikke hos mig, så finder jeg noget andet. Hvis spil producenterne vil tjene penge på mig, så må de tilpasse sig efter mine behov. Jeg har ihvertfald ikke tænkt mig at tilpasse mig efter dem...


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Oh!

Nu ville jeg lige anbefale et par spil, men hvis det vigtige for dig er at aflevere dine opgaver til tiden, så skal jeg nok ikke nævne Nexuiz, Wesnoth, Sauerbraten og True Combat: Elite...


petern
Antal: 95
Tilmeldt:
09-08-2006
User is offline
Re: Oh!

Tak for link til spillende.

Selvfølgelig spiller jeg, men det må aldrig være afgørende for mit valg af maskine til arbejdsbrug og jeg ofrer gerne muligheden for spil for at have en stabil maskine.

Har det også sådan at hvis man kan lave et spil som virker til Linux og som er godt så vil jeg da gerne betale penge for det....det gælder også andre softwareprodukter, hvis altså de er bedre end de opensource alternativer der er.

Kan dog se nogle fordele i frit software på langt sigt så er det jo rart man ved at Linux ikke sådan lige uddør fordi et firma går konkurs.

Vil også gerne støtte fri software og har derfor besluttet at give et fast biddrag hvert år til www.frisoftware.dk som svarer til hvad det ville havde kostet mig at benytte en professionel udgave af Windows Vista eller senere Windows 7....dvs. 200 - 300 kr. om året fast.

Firmaets servere vil jeg givetvis købe system management software til fra den linux dist jeg benytter....vælger jeg en fri dist som nu så smider jeg også lidt penge til Foreningen for fri software ;-)


mixi
Antal: 273
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Det er famne stort

Det synes jeg er meget stor af dig at give penge til det frie software.
Men igen du har jo fået noget som virker til ingen penge anden det koster at smide ud på en brændbar skive...men microsoft ikke har levet noget som virkede... pt har jeg dual boot på min bærbare mellem debian og vista... fordi der nogle driver som ikke findes til linux... og har ikke tid til at sætte mig ordentlig ind i at bruge ndiswrapper...

any how.... jeg glad for at høre en god historie, og det må jeg sige det er din :D