Nyhed

warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client612/web794/web/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 1388.

Emmabuntüs DE5-1.00 frigivet

Emmabuntüs er en desktop Linux-distribution med udgaver baseret på Debians Stable-gren. Projektets seneste udgivelse, Debian Edition (DE) 5-1.00 er baseret på Debian 12 Bookworm.

Denne Emmabuntüs DE 5-udgivelse indeholder følgende ændringer eller funktioner: Baseret på Debian 12.1 Bookworm. Versioner: Emmabuntus Debian Edition 5 – 32 bits (Debian 12 XFCE/LXQt i686) og Emmabuntus Debian Edition 5 – 64 bits (Debian 12 XFCE/LXQt.
kerne 6.1.27;
Xfce 4.18.1;
LXQt 1.20.0;
LibreOffice 7.4.5;
Firefox ESR 102.14.0;
Falkon.1-12.12. 2;
Thunderbird 102.14.0;  læs mere »

Ny dr460nized Garuda Linux frigivet

Garuda Linux er en rullende distribution baseret på Arch Linux. Projektets seneste udgivelse, Garuda Linux 230305, har en forbedret grænseflade til opsætningsassistenten og erstatter Latte Dock med standard plasmapaneler.

dr460nized udgave har tidligere været stærkt afhængig af Latte Dock's funktioner. For de fleste er det ikke en nyhed, at udviklingen af Latte Dock nu er mere eller mindre ophørt.  læs mere »

openSUSE Leap 15.4 udgivet

I dag er openSUSE Leap 15.4 blevet udgivet. openSUSE Leap 15.4 benytter basissystemet fra SUSE Linux Enterprise, 15 service pack 4, som altså er et professionelt og meget gennemtestet, konservativt basissystem, men med forholdsvist opdaterede skrivebordsmiljøer og applikationer ovenpå - såsom KDE Plasma 5.24 LTS, således at man omtrent opnår det bedste af to verdener.  læs mere »

SailfishOS udkommet til Sony Xperia 10iii

Jolla har netop udgivet SailfishOS med officiel understøttelse af Sony Xperia 10iii, hvilket er gode nyheder for alle der ønsker et alternativ til Android eller iPhone. Du kan læse mere på Jolla's blog:
https://blog.jolla.com/xperia-10-iii/

Du kan købe et image i Jollas webshop for EUR 49,90:
https://shop.jolla.com/

Der er installationsinstrukser til hhv. Linux, Windows og Mac her:
https://jolla.com/sailfishxinstall/

Du kan købe en Sony Xperia 10iii mange steder, se f.eks. her:  læs mere »

Epic Online Services lancerer Easy Anti-Cheat understøttelse til Linux, Mac og Steam Deck

Easy Anti-Cheat fra Epic Games / Epic Online Services har officielt annonceret en fuld udvidelse til Linux, herunder native builds samt Wine + Proton.

For at gøre det let for udviklere at sende deres spil på tværs af pc -platforme, er understøttelse af Wine og proton -kompatibilitetslagen på Linux et stort skidt i den rigtige retning.
Fra og med den nyeste SDK-udgivelse kan udviklere aktivere anti-cheat support til Linux via Wine eller Proton via Epic Online Services Developer Portal.  læs mere »

openSUSE Leap 15.3 udgivet

I dag er openSUSE Leap 15.3 blevet udgivet. openSUSE Leap 15.3 benytter basissystemet fra SUSE Linux Enterprise, 15 service pack 3, som altså er et professionelt og meget gennemtestet, konservativt basissystem, men med forholdsvist opdaterede skrivebordsmiljøer og applikationer ovenpå - såsom KDE Plasma 5.18 LTS, således at man omtrent opnår det bedste af to verdener.  læs mere »

SailfishOS til Sony Xperia 10 II

Jolla har nu udgivet SailfishOS 4.1 og understøtter hermed Sony Xperia 10 II - for første gang med 64-bit Android runtime. I forvejen understøttes Sony Xperia X, XA2 og 10 officielt.

Læs om udgivelsen her:
https://blog.jolla.com/kvarken-xperia-10-ii/

Køb her:
https://shop.jolla.com/

Se installationsinstrukser her:
https://jolla.com/sailfishxinstall/  læs mere »

openSUSE Leap 15.2 udgivet

I dag er openSUSE Leap 15.2 blevet udgivet. openSUSE Leap 15.2 benytter basissystemet fra SUSE Linux Enterprise, 15 service pack 2, som altså er et professionelt og meget gennemtestet, konservativt basissystem, men med forholdsvist opdaterede skrivebordsmiljøer og applikationer ovenpå - såsom KDE Plasma 5.18 LTS, således at man omtrent opnår det bedste af to verdener.  læs mere »

Forummet "Ideologi, licenser, politik" er igen åben for alle

For en del år siden var der så meget ballade i forummet "Ideologi, licenser, politik" at jeg valgte at holde det skjult som standard så det kun dukkede op hos brugere som aktivt valgte det til.

Det har dog heldigvis ikke været nødvendigt i årevis, og jeg havde helt glemt at "muren" var sat op. Jeg havde selv hvidlistet forummet og kunne derfor sagtens se det.

Men i går gik det op for mig at muren stadig var aktiv (tak Frogmaster!) og det var bestemt ikke meningen.  læs mere »

SailfishOS til Sony Xperia X

I går udgav finske Jolla et officielt image af SailfishOS til Sony Xperia X (single-sim-model, F5121). Hermed kan man for første gang køre SailfishOS med fuld funktionalitet på tidssvarende hardware af en vis kvalitet - og hardware som er let tilgængeligt at købe i Danmark.

Se Jollas annoncering af udgivelsen her:
https://blog.jolla.com/purchase-download-install-s...

Imaget kan købes i Jollas webshop for EUR 50,-
https://shop.jolla.com/  læs mere »

Linuxin.dk har fået SSL!

Som I måske har bemærket, kører linuxin.dk nu med https.

Enavn, som er vores host og sponsor, giver nemlig mulighed for at tilknytte et gratis certifkat fra Let’s Encrypt hvilket nu er gjort.

Det er en god mulighed, ikke mindst for et site og en brugeskare der tit diskuterer sikkerhed :-)

Tak til Louis for tippet!

Laptop med præinstalleret Linux og KDE

Takket være et samarbejde mellem spanske Slimbook og KDE kan man nu købe en laptop med Linux og KDE præinstalleret. Styresystemet er KDE Neon som er baseret på seneste Ubuntu LTS og man vil løbende få opgraderinger til seneste KDE. I annonceringen lover KDE at fremtidige KDE-opdateringer vil være testet på netop denne hardware.

Som navnet Slimbook antyder, er der tale om en fhv. letvægtsbærbar med 13.3" skærm. Slimbook'en fås ikke med dansk tastatur, men dog med tysk.

Prisen er EUR 729,- eller EUR 849,- afhængigt af om man køber den med i5- eller i7-processer.  læs mere »

Open Source Days 2017

I år finder Open Source Days sted fredag den 17. marts og lørdag den 18. marts.

Konferencen er henvendt både til erfarne og nye open source-brugere - og har to "geek"-tracks og et novice-track. Se mere på https://opensourcedays.org/

Business Day
Fredag den 17. marts er der business-dag. Det foregår på Symbion, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø. Prisen er 950 kr.

Se programmet her:
https://opensourcedays.org/business/speakers

Køb din billet her:
https://opensourcedays.org/business/tickets

Community Day  læs mere »

openSUSE Leap 42.2 udgivet

I dag er openSUSE Leap 42.2 blevet udgivet. openSUSE Leap er en distribution der fokuserer på stabilitet og professionalisme. Den er baseret på basissystemet fra SUSE Linux Enterprise 12 service pack 2, men med nyere long term support (LTS) Linux-kerne, up-to-date KDE Plasma workspace 5.8, som tilfældigvis også er en LTS-udgivelse og up-to-date grafiske programmer i øvrigt.  læs mere »

SSLUG er tilbage

Linux-brugergruppen SSLUG har igennem længere tid været lidt stille udadtil pga. serverproblemer. SSLUG har dog kørt videre i det stille, men er nu tilbage på fuldt blus - og lidt til.

Indenfor de seneste måneder er der kommet ny hjemmeside:
https://sslug.dk/

Postlisterne er kommet op at køre igen, du kan tilmelde dig dem ved at klikke på dem her og følge instruktionerne (du bliver medlem af SSLUG ved at tilmelde dig postlisten sslug-announce, og det er gratis):
http://maillist.sslug.dk/listinfo  læs mere »