Archlinux/linux Rocks!

coday
Antal: 97
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Archlinux/linux Rocks!

Bliver lige nød til at komme af med en masse begejstning:)

Efter at have været delvist ubuntu/kubuntu bruger. Er jeg nu skifter over til Arch linux, og det var letter end jeg troede det ville være. Min computer kører rigtigt godt med compiz og det hele:) Der er selvfølge lige nogle ting jeg skal have kigget på men overall er det perfekt.

Tak Arch Linux, og Open Source:=)


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Det var da godt og jeg har da også selv de samme erfaringer med denne dejlige distribution der desværre er lidt ukendt for mange.

Husk at du altid kan få dansk hjælp til opsætning og lign. på:
http://forum.archlinux.dk
IRC: #archlinux.dk @ irc.freenode.net

Du er også velkommen hvis du bare vil snakke :)


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Men på hvilke områder er

Men på hvilke områder er Arch Linux bedre ind Ubuntu?

Er den mindre tung i det eller hvordan?


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#2 Sagen er den, at Ubuntu

#2
Sagen er den, at Ubuntu og Arch ikke rigtigt kan sammenlignes, da de skyder efter to helt forskellige målgrupper.

Arch Linux er en gør-det-selv, no-nonsense distribution. Installationen foregår text-mode, og når den er færdig, og du booter første gang, har du en sort konsol med en hvid blinkende cursor. Derfra bruger du kommandoer til at bruge pakkesystemet og rette i (intelligent og simpelt opstillede, i modsætning til ubuntus meget spredte) konfigurationsfilerne, til at sætte og og skræddersy systemet som du vil have det.

Arch Linux har derudover den feature, at den er rolling release. Dvs. at alle pakker opgraderes asynkront. Dvs. hver gang der kommer en ny version af en pakke, kommer den direkte i repos, så du kan opgradere den samme dag. Så du opgraderer dit system løbende, dag for dag, pakke for pakke, istedet for én stor opdatering hvert halve år. På den måde kører du altid med latest and greatest.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#2 Det er ret vigtigt at

#2
Det er ret vigtigt at huske på at Arch Linux tilhøre en anden målgruppe og benytter sig af en helt anden filosofi end Ubuntu. Der hvor dette har størst betydning er opsætningen af systemet hvor det for mange kan virke en smule skræmmende ved Arch. Dog vil jeg sige at Arch er nemmere at sætte op end Ubuntu men det er også fordi jeg kender Arch.

Arch Linux har ikke indbygget en masse frygtelige hacks i koden for at være mere begyndervenligt. Koden er ganske enkelt mere vanilla og selve systemet bygger på principperne i KISS hvor det skal være brugervenligt men intet krav til begyndervenligt. Dette ses tydeligt i antallet af grafiske systemværktøjer da der simpelthen ikke er nogen af disse. Alle de værktøjer der er i Arch Linux kommer fra de oprindelige udviklere af de forskellige programmer og derved er der ingen værktøjer skrevet af Arch Linux udviklerne.

Men bare roligt. Der er skam en overordnet konfigurationsfil der hedder /etc/rc.conf og indeholder hvilke deamons der skal startes op ved opstart, netværksindstillinger, hostname samt locales. Resten af konfigurationer ordnes der hvor de nu er som fx /etc/fstab og /etc/resolve.

Fordelen er ret tydelig da dine tidligere erfaringer med konfigurationsfiler i næsten hvilken som helt distribution kan bruges i Arch Linux (dog finder jeg det betydeligt svært at bruge min Arch viden på et Ubuntu system da det nærmest er håbløst skruet sammen). Selve opstartsprocessen i Arch Linux er 100x nemmere at holde styr på end ved Ubuntu da vi snakker om en simpel linje i /etc/rc.conf der indeholder hvilke deamons der skal starte op. Dette betyder i sidste ende et system der starter ekstremt hurtigt op (har endnu ikke set et system der starter hurtigere end Arch) da du kun starter de programmer du selv har valgt (og ikke cups, ssh, samba osv. i Ubuntu).

Arch Linux benytter sig af et andet pakkesystem end Ubuntu nemlig Pacman. Pacman er meget mere simpelt opbygget end Ubuntu men dette behøver nu ikke at være skidt. Programmet kan ikke meget mere end der lige er brug for til et pakkesytem. Den store forskel ligger i programmet makepkg der gør det muligt at lave en Arch Linux pakke ud fra en PKGBUILD fil der er en lille beskrivelse af hvordan pakken skal laves (link til source, make kommandoer osv.). Der findes så en brugerdatabase ved navn AUR hvor det er muligt at uploade sine egne PKGBUILD filer og derved dele pakker med resten af brugerne. Fordelen er at en PKGBUILD fil ikke fylder ret meget så Arch Linux serveren bliver ikke belastet og brugerne har mulighed for at tjekke igennem hvordan programmerne bliver bygget og derved kunne modificere dem nemmere.

En anden vigtig detalje i forhold til Ubuntu er at Arch Linux benytter sig af såkaldt "Rolling Release" som betyder at pakkene bliver opgraderet når der kommer en ny version af programmet. Der er altså ikke noget med at vente på en ny version af selve distributionen og derfor kører man ofte med de nyeste version af alle programmer. De pakker hvor der er lidt tvivl om stabiliteten bliver først lagt i testing hvor der så typisk går et par dage inden den bliver smidt i core/extra. Systempakkerne ligger i et repo. ved navn core og her er det et krav at disse pakker først har været i testing og er blevet testet af mindst 3-5 udviklere.
Unstable er ikke for pakke der direkte er ustabile men for pakker der aldrig vil finde frem til core/extra uanset hvor meget der testes. Dette kunne fx gælder SVN versionen af pidgin.
Community er et pakkearkiv for de pakker der har fået flest stemmer i AUR databasen. Det er nemlig muligt at ens PKGBUILD bliver så populær at den bliver komplieret og tilføjet til community repo. så alle kan hente den uden at skulle hele source osv.

Spørgsmålet om Arch Linux er mindre tungt er svært at besvare. Selvfølgelig vil Arch køre lige så humpet og tungt hvis det havde alt det crap som Ubuntu tager med ved en standardinstallation men da Arch Linux bliver installeret helt fra grunden af har du mulighed for at installere kun de pakker du har brug for og derved opnå en meget lettere system. Så ja, jeg vil mene at Arch Linux er mindre tungt og dette gælder især opstartscriptet der ikke tager højde for en masse gejl.

Men jeg anbefaler dig at prøve systemet hvis du er frisk på det. Igen kan jeg kun anbefale:
http://forum.archlinux.dk
#archlinux.dk @ irc.freenode.net


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Mental forskel

Det er nok mest en mental forskel.
Jeg mener, når man læser dokumentationen og retter i rc.conf, så gør man nogle ting, man også kunne gøre i Ubuntu, men - det gør man for det meste ikke.
Forskellen er også, at du starter med et lille system, som du selv skal bygge udenpå. Derfor har man allerede dér følelsen af, at det er noget, man selv gør. Det giver et rigtigt solidt fundament for en god håndværksdistribution.


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Ok, lyder godt, det skal da

Ok, lyder godt, det skal jeg da helt sikkert prøve så.. :)


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#6 Det anbefales som altid

#6
Det anbefales som altid at:
1. Koble til internettet via kabel under installation.
2. Installer over FTP.
3. Installer kun base.

ftp://ftp.archlinux.org/iso/2008.04-rc/

Derfor anbefales det at hente:
ftp://ftp.archlinux.org/iso/2008.04-rc/arch-ftp-in...

Hvis du ikke har adgang til nettet må du bruge denne og håbe på du kan sætte nettet op efter installationen. Cd'en indeholder kun core pakkerne så det er begrænset hvor meget du kan:
ftp://ftp.archlinux.org/iso/2008.04-rc/arch-core-i...

Hvis du ønsker at bruge 64 bit er dette også muligt og du skal derfor i stedet hente iso filerne der ender på x86_64.

Og tilsidst en dejlig lang og god begynderguide på dansk:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Dansk_Begynder...


Anonym7
Antal: 863
Tilmeldt:
13-06-2004
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Efter endnu 2 desktop-crashes i Ubuntu i dag venter jeg også bare på at hoppe til Arch. Det her gider jeg sateme ikke mere, det er jo næsten på højde med mine WinXP crashes :/

Meeeen, eksamenstid forhindrer lige dette :P


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Jeg har i løbet af den sidste måned installeret over 8 forskellige systemer på min maskine, og kan ikke rigtigt finde noget der behager mig på alle områder. Arch er måske en ide, da den som i siger ikke indeholder alt det lort de andre gør. Jeg prøvede at installere det for nogle måneder siden, og det gik fint med efterinstallation af bla. desktop mm... Men jeg kunne ikke få X op at køre. Er der et sted hvor man kan læse sig frem til lidt bedre forståelse for xorg.conf filen ??? Forstår småting i den, og kan rette enkelte ting. Men jeg skal bruge noget mere viden omkring det...


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#9 Du har vel kørt: pacman

#9
Du har vel kørt:
pacman -Sy xorg

Derefter installere du en wm, kde eller gnome. En beskrivelse af hvordan xorg sættes op finder du her:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg

Hvis du vil have yderligere hjælp vil det være en ide at poste din xorg.conf samt komme med evt. fejlmeddelelser og hvad for et grafikkort du har.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Kan ikke huske helt hvad jeg gjorde. Fulgte en installations guide fra nettet.
Prøver at installere det i morgen, og se hvor langt jeg når ...

Ang. GFX så er det et nVidia GF8600gt, og mener det var "No screens found" beskeden jeg fik


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#11 Bare sørg for at bruge

#11
Bare sørg for at bruge wikien. Den er yderst fremragende, og fortæller dig alt hvad du har brug for at vide.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Har hentet Core og FTP install. Begge skriver "Cannot find mounted CDROM ..." når jeg booter ArchLive op fra CDen ... Har Arch problemer med Eksterne USB devices ???


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#13 Jeg har aldrig prøvet

#13
Jeg har aldrig prøvet men det kan da forresten godt være at eksterne USB drev ikke er understøttet under boot. Er der ikke nogen boot indstillinger du kan sætte?


phil0883
Antal: 3
Tilmeldt:
05-05-2008
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Ikke så vidt jeg ved. Har nu ikke haft problemer med det - men kan være du skal åbne en terminal seperat og mounte den!
Jeg har dog som sagt ikke været ude for det er et problem - og slet ikke idet du vælger at bruge FTP installationen!

EDIT: Hov det var min knægt's login jeg fik skrevet fra :-)

Hejsa!
Da jeg kun er 12år - ved jeg ikke så meget endnu.
Vær venlig at hjælpe pænt.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

#14 Ikke noget i den sammenheang
#15 Den laver en kernel panic, saa jeg kan ikke goere saa meget...

Jeg brugte en interne braender jeg har liggende, og har faaet installeret det hele.
Har ogsaa faaet X sat korrekt op, og det hele fungere fint. Men er der nogen der lige ved hvordan jeg aendre mit tastatur layout :)

Nu bruger jeg ofte terminal naar jeg installere pakker, saa dette er ikke noget problem. Men lige af interesse, er der et grafisk program til dette


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
For at få dit tastatur

#16
For at få dit tastatur layout til at virke skal du bare tilføje:
Option "XkbLayout" "dk"
til din xorg.conf fil under Section "InputDevice"

Har også lige fået installeret Arch linux nemlig.

Og jeg savner også, en grafisk pakke manager, selv om jeg ofte bruge terminal til den slags, ville en grafisk pakke manager altså også være rar...

Arch linux er rigtig nice fordi man meget mere selv sætter tingende op som man vil, og at de ting man installere ikke er blevet ændret af alle mulige (ubuntu folk).. ;) men at de kommer mere rå i det.
Men dog ville det havde været meget rart hvis installationen havde været lidt mere grafisk, da det ville havde sparet en for en masse tid..

Og da jeg tit om partitionere, og derfor installere nyt system, vil der være lidt meget arb. i at skulle installere Arch linux hver gang.. Men nu vil jeg da lige give det en chance..


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Det fungere ikke, men jeg skal vel have installeret en dansk sprog pakke, hvad den saa end hedder...

Desuden vil det vel ikke aendre sproget i terminalen


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

He he, det kunne jo selvf. være at det hjalp lidt bedre, hvis man nu satte det under Keyboad og ikke under Mouse :p

Fungere fint, takker :)


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
hehe ;) Ja det plejer at

hehe ;)
Ja det plejer at hjælpe på det..
men godt at det virker så.. :)


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Men der er nu en ting alligevel.
Som sagt så ændre terminalen ikke sprog ud fra xorg.conf naturligvis, så hvor ligger de indstillinger henne???


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Nåå, det ændrede jeg i

Nåå, det ændrede jeg i /etc/rc.conf

Ved mig ser det nu sådan ud:

LOCALE="da_DK"
HARDWARECLOCK="localtime"
TIMEZONE="Europe/Copenhagen"
KEYMAP="dk.map.gz"
CONSOLEFONT=
CONSOLEMAP=8859-15
USECOLOR="yes"

Dog mangler jeg noget ud for 'CONSOLEFONT' men det 'julemand101' og andre jeg har set på arch forum, har ud for deres 'CONSOLEFONT' virkede ikke hos mig, så det er måske noget der skal installeres, men det virker nu alligevel..


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Tak for det, så er der dansk layout alle steder :)

Bruger ikke æøå så meget i terminal, men bruger bindestreg ved siden af shift konstant, så ret irreterende når den skriver / istedet


tkjacobsen
Antal: 56
Tilmeldt:
08-09-2006
User is offline
dk_zero-cool: Fik du løst

dk_zero-cool:
Fik du løst dit xorg problem? ellers prøv evt at installer xf86-video-vesa og -nv og så kør X -configure. Plejer at virke fint på en NV 8600GT

Så kan du altid bruge nvidia-xconfig bagefter (hvis det er det den hedder)


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

@tkjacobsen Ja ja, fik det skam til at virke denne gang. Og er ret tilfreds med det intil videre. De forskellige fejl fra andre distroer, har jeg ikke lagt mærke til i Arch :) ... Så nu må tiden jo vise hvad det ender med

Nogen der forresten kan fortælle hvordan jeg tilføjer ting i menuen i Gnome. Den menu edit som gnome bruger i Arch har ikke denne mulighed


ondope
Antal: 922
Tilmeldt:
01-01-2006
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

#25 du skal nok installere ala carte først


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
@dk_zero-cool Alle de

@dk_zero-cool
Alle de spørgsmål står besvaret på wikien. Vil du ikke godt være sød, i det mindste at give wikien en chance? I modsætning til mange andre distributioner, har Arch Linux faktisk en ufatteligt god, gennemført og letforståelig dokumentation. Det er en skam ikke at bruge den.


coday
Antal: 97
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

#27 "I modsætning til mange andre distributioner, har Arch Linux faktisk en ufatteligt god, gennemført og letforståelig dokumentation. Det er en skam ikke at bruge den"

Det er rigtigt at Arch har en god wiki, men når man er vant til gentoo´s wiki så er den ikke engang halvt så god... men det vigtigtste er der.


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#20 Jeg sagde "mange andre",

#20
Jeg sagde "mange andre", ikke "alle andre". hvis du havde fulgt lidt med, ville du også vide at jeg generelt plejer at kalde Arch's wiki for den næstbedste i verden. hvor Gentoos er den bedste ;)


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Til rc.conf:

CONSOLEFONT=cp850-8x16.psfu.gz

Dette er nu bare en skrifttype jeg holder af og den indeholder æøå. :)

Husk også lige at hvis der ændres i locale så skal man altid ind i filen /etc/locale.gen og finde det locale man vil benytte og fjerne kommeteringen. Derefter køres kommandoen locale-gen som root hvorefter sprog osv. er sat op.

Angående grafisk opsætning af tastaturlayout kan dette nemt gøres med KDE/Gnome/XFce egne værktøjer som fint fungerer. Det er kun hvis man benytter en WM at det er nødvendigt selv at rettet. Faktisk tror jeg ikke jeg har rettet nogen steder andet end /etc/rc.conf og jeg bruger Fluxbox så jeg tror faktisk ikke det er nødvendigt med at tilføje noget til Xorg.conf.

#17
Jeg skal lige sige at med en god internetforbindelse har jeg sat en Arch Linux installation med skrivebord osv. op på ca. 30-45 min. Dette kan sikkert gøres meget hurtigere hvis jeg ved 100% hvad hardware der er i maskinen så det er noget vås at sige at Arch Linux skulle være besværligt at installere. Det kræver blot noget øvelse og rutine ;)
Og hvordan kan du få "grafisk installation = hurtigere installation/mindre bøvl". Jeg vil til hver en tid have den mening at det er hurtigere at gøre tingene manuelt når det gælder opsætning af systemet. Især hvis man bare er lidt god til at tænke på flere ting af gangen og kan arbejde med 4 TTY'er (eller bruger screen) og rette i diverse konfigurationer mens pacman installere hele systemet. Igen, det kræver øvelse og rutine men efter 3-4 installationer går det pænt hurtigt ;)
Tilsidst, burde du ikke have lidt mere styr på dit system og dine diske så du slipper for at partionere hele tiden? Det er direkte dumt at have en diskopsætning der kræver at du geninstallere dit OS hver gang du skal give plads til noget andet. :)

#17 (glemte sku lige en ting)
Jeg tror det vigtigste ved Arch Linux er læren om at bruge wikien og være god til at søge på aur.archlinux.org. Men siden du er begynder kan du selvfølgelig ikke vide at der faktisk allerede er skrevet flere grafiske pakkeprogrammer til Arch Linux. Jeg vil ikke anbefale at bruge dem da pacman kommandoen i fleste tilfælde er langt mere effektiv. En pakke jeg kan anbefale er bash-completion. Det er en udvidelse af tab funktionen i bash og giver mulighed for at søge efter pakker i pacman ret enkelt. Fx:
pacman -S kde*tab*
Dette vil give en liste over alle pakker der begynder med kde :)

Men held og lykke med Arch Linux.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

@marx he he, bare rolig. Skal nok give den wiki en chance. Det der var bare lige noget jeg gerne ville have fixet i en fart. Tastatur layout kunne så været gjort med gnomes tool til dette, men kunne sku ikke lige finde den. Havde overset den i System menuen :)

@ondope Tak. Vidste ikke at det var en udvidelses pakke der gav denne mulighed. Troede hele menu edit var en samlet pakke...


maxt3r
Antal: 143
Tilmeldt:
05-03-2003
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Nu vil jeg også prøve arch på min bærbar, når jeg har noget fri fra arb


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#32 Det er du velkommen til.

#32
Det er du velkommen til. :)


Borelia
Borelia's picture
Antal: 80
Tilmeldt:
11-09-2004
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Og vil man alligevel godt bruge en pakke fra AUR, så er det mega nemt at installere pakker herfra, hvis man lige gider installere yaourt. Virker som pacman og har de samme kommandoer, men kan samtidig installere pakker fra AUR automatisk.
pacman -S xxxxx
yaourt -S xxxxx

Medlem af Archlinux.dk
http://www.archlinux.dk


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Det skal selvfølgelig køres klart at man ved hvad man gør når man installere pakker fra AUR da disse pakker ikke er officielt understøttet og der er risiko for skadelige pakker hvis man ikke lige tjekker efter.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Så er en Arch Dummy jo nød til at spørge hvad AUR er :) ??


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#36 Blev der ikke sagt at

#36
Blev der ikke sagt at alle spørgsmål er besvaret på Arch Linux wiki?
http://wiki.archlinux.org/index.php/AUR

Desuden skrev jeg om AUR i #4.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Fumler stadig med den Wiki. Der er sikkert en stor del beskivelser om en masse deri, men ikke helt nemt at finde det man leder efter


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#38 Der er altid en

#38
Der er altid en søgefunktion, hvis det går helt galt ;)


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Archlinux/linux Rocks!

Ja det ved jeg, men den finder ikke helt hvad jeg vil have den til.
Uanset hvad jeg søger, skriver den at der ikke findes en side med denne tittel...

Har installeret gnome-system-tools, men ingen af de includerede pakker virker. Prøver jeg med f.eks. date & time, popper den op med (The configuration could not be loadet. You are not allowed to access the system configuration) ... Hellere ikke som root

Edit: Når men google kan da altid bruges.
Tror jeg har fundet noget om det. Må jeg kikke på efter arbejde i morgen tidlig...


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1717
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#40 Du skal lige huske at

#40
Du skal lige huske at ved Gnome er det meget vigtigt at du har aktiveret nogle deamons til at køre. Dette gælder:
portmap fam dbus hal

Desuden kræver Gnome (også andre programmer) at du tilføjer dig selv til /etc/hosts. Men alt dette kan du læse mere om her:
http://wiki.archlinux.org/index.php/Gnome