Installer NVIDIA OpenGL drivere på Linux

nvidia

Denne lille How-to er lavet for at hjælpe dig med at få Nvidias OpenGL drivere installeret. Artiklen er lavet fordi Nvidia har skifter til .run formatet, og den gamle artikel dermed ikke er til megen hjælp længere.

Artiklen vil tage udgangspunkt i KDE 3.1 og Mandrake linux 9.1, men der skulle ikke være den helt store forskel, hvis du bruger en anden distrubtion.

Du starter med at logge på Mandrake som superbruger. Det kan være lidt svært hvis du har sat den op til at starte X(den grafiske del af linux) automatisk ved start, så hvis du har det vil jeg foreslå at du laver om på det, så du har et doslignende system kørende ved start.

Dette gør du ved i K-menuen (det lille tandhjul i nederst venstre hjørne), at vælge konfiguration>mandrake kontrolcenter. I vinduet som popper op vælger du opstart til ventre, og derefter DrakBoot. Så fjerner du afmærningen ved "start X-vinduessytem efter opstart" og klikker ok. Næste gang du starter linux vil du skulle taste brugernavn i doslignende tilstand (husk forskel på store og små bogstaver).
Når man har logget på taster man ellers bare startx, og man vil være i det system, man har valgt som standart.

Før du går igang med at installere driverne, er der et par foberedelser som skal laves. Først og fremmest skal du sikre dig at du har binutils installeret.

Dette kan du hvis du bruger mandrake gøre ved at starte Mandrake kontrolcenter, som tidligere beskrevet, og vælge Administration af pakker>Rpmdrake (+), afmærke "Alle pakker, alfabetisk", og hvis "binutils (etellerandet nummer)" står der, så sæt et flueben i boxen ud for, og vælge installer.

Derefter finder du /etc/X11/config-4 og åbner den med en tekstbehandler. I module sektionen ændrer du
driver "nv" til driver "nvidia".

hvis du ikke bruger Mandrake 9.1, så tjeck for en sikkerhedsskyld den gamle artikel >> http://www.linuxin.dk/artikler/index.php?id=35 og sikker dig at der står det rigtige i filen.

Tilsidst gemmer du filen på det samme sted som den gamle, men som config-4new.

Du skal nu hente filen fra Nvidias hjemmeside http://www.nvidia.com.
Under download sektionen vælger du drivers>Geforce&TnT>Linux IA32, og henter .run-filen.

Så skulle du være klar til at installere driverne. Genstart computeren (hvis du logger ud i selve linux så bare skriv reboot), log på som root, og lad være med at starte X(grafikken). du vil starte i en folder som hedder root.
For at komme til den rigtige folder skriver du "cd /den/placering/du/lagde/filen/i", når du er i mappen skriver du "sh NVID" og trykker på tabulator(så skulle den selv finde filen), og så enter. Et lille program starter, og du vælger at installere.

Tilsidst skifter du til /etc/X11 (ved at skrive "cd /etc/X11") og skriver "mv config-4new config-4".
Du bliver spurgt om du vil overskrive config-4 og trykker på j og enter, for at acceptere.

Nu skulle driverne være installeret, det kan godt være at du lige skal genstarte. Det gør du ved at skrive reboot.

-------------------------------------------
Lidt extra hjælp til at arbejde uden X:

reboot: for at genstarte
logout: for at skifte bruger
su: for at skifte til superbrugrtilstand (root)
ls eller dir: for at se liste over indhold i en mappe
cd.. : for at gå et trin op (til mappen før)
cd "mappenavn" eller cd "komplet sti": for at skifte mappe
startx: for at starte grafisk brugerflade.