Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

dk_zero-cool
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Efter de sidste dages inlæg, synes jeg der lægges op til denne...

Linux bliver mere og mere udbredt, og det er gået specielt hurtigt det sidste års tid. Dette havde jeg det indtryk af, at Linux folket var glade for. Men nu begynder jeg at komme i tvivl. Er der nogle der er irreteret over dette, og hvorfor?

Vi har distro'er for næsten alle slags mennesker og til næsten alle slags formål, Server, Desktop, Router systemer mm... Men det lyder lidt som om nogle folk mener at deres fortrukne distro er ved at blive begravet under systemer som Ubuntu. Jeg bruger selv Arch, og er ikke meget for Ubuntu personligt. Men jeg ser ingen problemer i at andre folk fortrækker denne. Jeg føler ikke at jeg får mindre ud af Arch af den årsag, eller hvad det nu lige er folk er bange for.

Desto flere brugere der begynder at anvende Linux, desto større omtale får Linux, og flere og flere mennesker vil vide at systemerne findes. Dette kommer da alle til gode, uanset hvad de fortrækker at køre med. Bla. mht. support af Hardware/Software. Eller bedre styr på Internet Standarder mm.

Så jeg har svært ved at se problemet i at flere og flere non-linux nørder begynder at komme over på denne side.


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

eneste der kan irretere mig lidt er at folk tror at ubuntu er den enese linux distro der findes....


christensen
Antal: 289
Tilmeldt:
05-07-2007
User is offline
Re: Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Er det ikke ubuntu der har opfundet linux?


erikhh
Antal: 131
Tilmeldt:
08-12-2003
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Jeg troede, at det var Bill Gates...


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
#0Helt enig. Ved heller

#0
Helt enig. Ved heller ikke hvorfor mange har så meget imod Ubuntu, jeg bruger også selv Arch, Men når jeg skal sætte en pc op for nogle almindelige mennesker der er fuldstændige ligeglad med hvilket OS der ligger på deres pc, bare det kan det de skal bruge det til, plejer jeg nu, at give dem Ubuntu, da de tros alt, nok har lidt lettere ved at bruge fx Synaptic fremfor fx Pacman osv osv..

Der er helt klart nogle mangler ved Ubuntu, ligesom der er med alle andre OS der findes.

Tror desværre også der sidder nogle sure/gnavne mennesker der ude, som lever højt på, at de bruger et andet styresystem ind alle andre, og derfor har det lidt svært med at flere og flere begynder at bruge Linux, dette er selvfølgelig kun et gæt, men man skulle da nogle gange tro det var sådan, med de ting folk siger/skriver..

Det jeg så godt kunne savne efterhånden, var at der fandtes et nybegynder linuxin og et mere prof. linuxin. Men hvis der skal være liv på begge site, bør man nok vente lidt endnu med den slags tiltag, til der tros alt var kommet lidt flere bruger til.


Kresten Kjaer
Kresten Kjaer's picture
Antal: 342
Tilmeldt:
16-09-1991
User is offline
Hvad der er galt

"Så jeg har svært ved at se problemet i at flere og flere non-linux nørder begynder at komme over på denne side."
Der er ikke noget problem, så længe de gennemtænker de spørgsmål de stiller. Dvs. minimum en fejlbeskrivelse, en google søgning og lidt interesse for problemet. Det her er ikke et support forum, det er et hjælp til selvhjælpsforum. Folk glemmer tit den detalje.

---
Miracle.dk - we dare, share & care.


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#4 En ting JEG er meget

#4
En ting JEG er meget bitter over er, at "almindelige mennesker" kortet ALTId bliver spillet i forbindelse med Ubuntu. På trods af at Ubuntu ikke er specielt "almindeligt menneske"venligt i forhold til så mange andre systemer i den afdeling, fx Mandriva, openSUSE etc. etc. Det Ubuntu har er skidegod markedsføring, og en masse nørder der giver det til sine bekendte, og hjælper dem ud af kattepinerne - fordi Ubuntu jo naturligvis ikke kan leve op til forventningen om at dummies kan bruge det. Det er jo "nørden" i familien der bliver hevet frem hver gang der er noget galt alligevel.

Ja, Ubuntu har et andet fokuspunkt end Arch/Slack/Mig, men det gør den ikke til "the one and only linux for human beings".

Jeg bliver glad den dag folk ser ud over det firmaet påstår, når de skal fortælle hvad firmaet leverer.

Canonical leverer en Linux-distribution egnet for semi-nørder og "almindelige mennesker" der er så heldige at have en semi-nørd ved hånden.


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
#6Nu har jeg selvfølgelig

#6
Nu har jeg selvfølgelig af flere gange prøvet både Mandriva, openSUSE og Ubuntu af.
Og Mandriva og openSUSE har helt klart en del ting man virkelig savner i Ubuntu, fx. deres setting osv. Den eneste grund til at jeg vælger Ubuntu til alm. menneske, frem for de 2 andre er på grund af pakket manageren, synes seriøst at Mandriva og openSUSEs pakket manageren er elendig og langsom.
Det er simpelhænd grunde til at valget falder på Ubuntu for mit vedkommende!


hoppendekanin
Antal: 485
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
Et windows, et linux

Der er da også mange af dem, jeg kender, som tror, at der kun findes et Linux system, da der jo kun findet et Windows system. Så hver gang jeg snakkede om jeg har prøvet en ny dist (så som Opensuse, Debian, Ubuntu osv.), så troede nogle (jeg vil ikke generalisere Windows brugere), at det ordinære Linux var kommet i en ny version., som så blev kaldt Ubuntu, Debian osv. ligesom Windows bliver kaldt XP og Vista
De har jo den der Windows tanke i hovedet hele tiden, den flytter de nogle gange over på Linux.


Siggaard
Siggaard's picture
Antal: 28
Tilmeldt:
08-08-2008
User is offline
Tja..

Nu vil jeg primært betragte mig selv som et "normalt" menneske. Hehe.

Er selv stor fan af Ubuntu. Da det var systemet der fik mig med på vognen, for 1 år siden. Arbejdede som teknisk supporter i Zepto på det tidspunkt og vi havde mange kunder der forsøgte sig med Ubuntu på vores maskiner. Derfor begyndte jeg at sætte mig ind i systemet.

Jeg er personligt utrolig glad, hver gang der er én der giver sig tid til at prøve en linux distro af. Det betyder at markedsføringen virker og at vi er ved at nå et brugervenlighedsniveau som kan fungere for ikke-nørder.

Jeg er personligt meget anti-microsoft, men faktisk snart endnu mere anti-Apple. Derfor synes jeg det er godt at have et system som Ubuntu, som kan få folk omvendt, og måske senere videreudvikle deres kundskaber til f.eks. at eksperimentere med andre distributioner. Jo flere der bruger systemet, des mindre problemer får vi også med programmer, drivers og f.eks FUCKING netbank'e. ;)

Bare min mening. Jeg hjælper hellere end gerne en begynder med at komme i gang, hvis de er villige til at tage imod. Dermed ikke sagt at jeg starter min egen support side. Synes bare vi skal hjælpe hinanden hvor vi kan.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
"Det her er ikke et support


"Det her er ikke et support forum, det er et hjælp til selvhjælpsforum."

Det er måske din forståelse. Jeg (Og sikkert flere) hjælper gerne på alle de områder jeg kan. Jeg kræver ikke at folk kan en masse selv, for at hjælpe dem. Jeg kræver dog (Som ind imellem er et problem) at folk besvare de spørgsmål jeg stiller dem...


"Det er jo "nørden" i familien der bliver hevet frem hver gang der er noget galt alligevel."

Det er det jo altid. Det er fuldstændig ligemeget hvilke systemer vi snakker om. Linux Distro, Windows, OS X ... Så skal den almindelige dansker have hjælp fra nogen med bare lidt IT viden...


"Der er da også mange af dem, jeg kender, som tror, at der kun findes et Linux system"

Selvf. gør de det. Hvor skulle de vide andet fra. Distro'er bliver jo hele tiden genneraliseret under ordet Linux, hvilket i sig selv også er forkert, da størstedelen af et basic system er Gnu...

Ubuntu er ikke nemmere (Som tidligere nævnt længere oppe) end andre distro'er som OpenSuse, Mandriva mm... Men det er ligeså nemt. Der hvor Ubuntu rammer, er markedsføring. Det er et punkt hvor ALLE andre distro'er er fejlet. Ingen anden før Ubuntu har kunne få SÅ mange nye mennesker med. Ubuntu er ikke et system jeg vil bruge selv, men det er et system der alligevel kommer mig til gode. Det føre Linux ind på et helt andet plan. Det for sat en masse nyt fokus på Linux, og føre det ud af den skygge det har ligget gemt væk i over årene. Dette kommer alle til gode, uanset hvad man selv benytter af systemer. Den eneste distro der er tæt på Ubuntus status mht. til markedsføring er OpenSuse, dog er de alligevel langt fra.


orts (not verified)
Antal: 4294966363
Tilmeldt:
01-01-1970
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Siden er forhåbentlig for alle.

Selvom det også kan få mig til at ryste på hovedet, når der kommer en ny bruger der bare ikke kan få det til at spille rigtigt, og vedkomne så ikke vil svare på de ting der bliver spurgt om.
Så kan man jo prøve at se denne tråd http://www.linuxin.dk/node/11745 Der er jo noget der tyder på der er sket en fejl, selvom brugeren påstår det modsatte.

Jeg har dog også grinet så meget over en bruger, at jeg fik ondt i maven, for et par år siden var der en herinde, der var hoppet over på Linux det sidste halve år indtil vista udkom, da hans ulovlige XP ikke kunne opdateres, og han kunne da ikke forstå at der var nogen som bøvlede med at få Wine til at køre rigtigt, for han syntes da det var nemt at få Firefox og Gaim (Pidgin) til at køre som på XP gennem Wine ;-)

#7
Indrømmet RPMDrake i Mandriva er ikke ligefrem verdens hurtigste, men den har fået en ordenlig overhaling det sidste års tid, og er blevet bedre. Men man skal heller ikke være helt ukritisk med hvilke pakkespejle man bruger, der er nogen af dem som er uhyggeligt langsomme.

#6
Lige mine ord.
Jeg har selv prøvet de fleste såkaldte nemme distributioner, openSUSE kan jeg ikke helt med, men nem det er den ski', og den har fået nogle chancer, og bliver stadig afprøvet med jævne mellemrum, selvom den nok ikke bliver min distribution, og jeg kan sagtens anbefale den til andre
Ubuntu har været installeret i ca. en uge, for ca. 1.5 år siden, det sker nok ikke igen de næste par år, så kan man lige så godt bruge lidt ekstra tid og installere en Debian.

Nej jeg holder mig til Mandriva, som i løbet af de sidste 2-3 år har gennemgået en ret stor omvæltning, og er blevet meget mere stabil i den periode.


Uffe
Uffe's picture
Antal: 388
Tilmeldt:
24-07-2008
User is offline
Citat: "Det her er ikke et

Citat:
"Det her er ikke et support forum, det er et hjælp til selvhjælps forum."
Det er måske din forståelse. Jeg (Og sikkert flere) hjælper gerne på alle de områder jeg kan. Jeg kræver ikke at folk kan en masse selv, for at hjælpe dem. Jeg kræver dog (Som ind imellem er et problem) at folk besvare de spørgsmål jeg stiller dem..."

.........og så er det at jeg somme tider føler at jeg udstiller mig som "en tåbe" i jer proffer's øjne, fordi:
Hvor finder jeg lige det der bliver spurgt om? ( der er måske lige en eller anden detalje - som jeg ikke endnu tager som en selvfølge - som ikke bliver skrevet )
Hvor meget kan jeg tillade mig at spørge om før det er for meget? ( selvfølgelig skal man jo nok ikke gøre sådan her :-) http://forum.mozilladanmark.dk/viewtopic.php?t=463... )

Mhv. Uffe


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

#13 nu er du lige lidt for hård.... det er jo ikke linux delen der er skyld i det.... nok nærmere nogle distroer bla ubuntu....

debian er stadig en af de seriøse og der er selvfølgelig flere.....


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
Linux bliver mere og mere

Linux bliver mere og mere udbredt, og det er gået specielt hurtigt det sidste års tid.
Vel er det ej. Linux-markedet er lige så stendødt som det altid har været. Ubuntu har så prøvet at kickstarte desktopmarkedet. Det er da udmærket, hvis man interesserer sig for det segment. Problemet er bare at det hele går op i eye-candy og spil, og intet interesserer mig mindre.

Det kunne være være man burde luske over til *BSD, for der er da stadig en vis seriøsitet.

Jeg husker endnu den sorgens dag AOL blev lukket ind på internettet. Sådan føler jeg efterhånden også omkring Linux.

(jeg rettede en stavefejl og blev flyttet ned under Fallens svar. Pisse irriterende)


ajbo
Antal: 898
Tilmeldt:
19-11-2005
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

De seneste 3 år har jeg ud af gamle (ofte meget gamle)
kasserede hjemmecomputere oprettet en datastue til ældre mennesker (den ældste er 82). Mit primære formål var at gøre dem så selvstændige ved deres computer derhjemme, at de kunne klare de helt primære ting som mails og den slags. Jeg forsøgte med en række distros bla. Fedora og SuSE. Det enste de reelt er kommet til at kunne klare på egen hånd er Ubuntu. Hvorfor se negativt på en distro, som mange kan klare på egen hånd?

På mine egen maskiner benytter jeg for tiden ene og alene Knoppix lagt ud på harddisk - hvordan skulle jeg kunne få nybegyndere til at bruge den slags? Det ville afgjort være dømt til at mislykkes. Men kan jeg, og det kan jeg, få nybegyndere til at bruge Ubuntu,
så kan der være håb, om at de kommer videre og går over til at bruge andre distros, der trods alt ikke er for så lukket en gruppe, som mange gerne vil gøre det til.

NB PC World har lige nu en række info om Ubuntu for begyndere.


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

#15 Når man som jeg har skrevet sine første universitetsrapporter i wordstar under CP/M på en Amstrad, kan jeg garantere dig for at man er dybt uimponeret af Ubuntu. Vorherrebevares.

Det er rystende så lidt produktiviteten er øget siden den gang. Og Ubuntu bidrager med absolut nul.


Slettet8
Antal: 106
Tilmeldt:
09-03-2008
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Linux for mig er et skide smukt alternativ. Der er tusindvis af dedikerede mennesker, som gør en kæmpe indsats for at udvikle et produkt, der kan hamle op med de kommercielle alternativer. Der er engagerede mennesker, som dette forum, der er klar til at hjælpe (såfremt man gør lidt benarbejde selv). Det er nogle af de ting, som jeg mener kendetegner miljøet. Vi er privilegeret med en bred palet af Linuxudgaver. Der er for enhver smag. Min smag indeholder lidt KDE-tingeltangel. Derfor bruger jeg Kubuntu samtidig med det fungerer godt og har løst mine operativsystem problemer. Arch linux er godt for andre. Debian for noget tredje. Linux' mange udgaver gør det muligt at finde et system, som passer dig. Det burde være noget, vi som entuiaster kan udnytte,


peder2tm
Antal: 128
Tilmeldt:
08-10-2007
User is offline
Linux for alle

kme, jeg tror det er folk som dig zero_cool hentyder til når han siger at nogle linux folk kun bruger systemet, fordi ikke ret mange andre gør. Og med linux' voksende popularitet, må du nok snart hoppe på en bsd ;)

At du ikke synes ubuntu har noget at byde dig er jo lidt ligegyldigt, for det er nok ikke dig der er tænkt som målgruppe. Jeg synes ubuntu gør det godt, men jeg foretrækker selv arch linux, da det er nemmere at administrere som power-user, eller hvad man skal kalde det.
For almindelige mennesker er det også vigtigt at gnu/linux er nemt at forstå, ellers får man aldrig flere med på vognen. Hvis en person finder på, at han vil prøve linux, så bliver det først kompliceret, når man stiller sig op og siger: "okay, så må du lige vælge mellem disse 78 distroer; hvilken window manager/desktop og pakkesystem foretrækker du? Jeg kan ikke give dig svaret, du skal selv læse om dem alle sammen. Friheden til at vælge er et vigtigt priviligium i open source konceptet"
Så vil de fleste nok svare at "jeg holder mig vist bare til windows"

Der er også utroligt mange guides og vejledninger til ubuntu rundt omkring på nettet, hvilket også er med til at øge brugervenligheden. Så til at begynde med er det fint, at man kun bliver præsenteret for en enkelt distro, og hvis folk får mere blod på tanden, så skal de nok få øjnene op for andre muligheder. Det er bare min mening.

Er 100% enig i zero-cools indledende post ;)


tpct
tpct's picture
Antal: 914
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

'kme' jeg kan se du har viet dit liv til at nedtale Ubuntu, men hvad med du talte pænt og anbefalede de dist du synes er gode, istedet for konstant at rakke ned på Ubuntu uden nogle saglig gode argumenter..

Og man kan sige, at hvis de andre dist ikke formår at komme ud til nye bruger, så er det da godt vi har en dist der kan, nemlig Ubuntu, så lidt har de jo bidraget med..


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
kme, jeg tror det er folk

kme, jeg tror det er folk som dig zero_cool hentyder til når han siger at nogle linux folk kun bruger systemet, fordi ikke ret mange andre gør. Og med linux' voksende popularitet, må du nok snart hoppe på en bsd ;)

Jeg er uenig. Intet er mere dybt ligegyldigt end et OS. Jeg har brugt CP/M, RX-11, VMS, AIX, Linux (i 117 varianter), OS/2, HPUX. Irix og så har jeg nok glemt nogle. De har alle gjort hvad de skulle og så er det OK. De eneste fiaskoer var win95 og win98 (ME fik jeg aldrig prøvet). Win2k og 2003server er såmænd ikke så ringe igen (XP har jeg ikke prøvet seriøst).

Operativsystemer er som sådan røvsyge. Men når man som Ubuntu pakker det hele ind i plastik og "sælger" det som en pakke af morgendagen, står jeg af.


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
#19' kme' jeg kan se du har

#19' kme' jeg kan se du har viet dit liv til at nedtale Ubuntu, men hvad med du talte pænt og anbefalede de dist du synes er gode,

Viet mit liv ligefrem :-) jeg har vist to-tre gange været uimponeret af Ubuntu...

Af ren dovenskab bruger jeg selv Debian Testing. Jeg kunne finde på at lege med Arch eller Slackware eller *BSD - hvis den information interesserer nogen.


peder2tm
Antal: 128
Tilmeldt:
08-10-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

Vær glad for du ikke prøvede ME :D
Hvis du bare generelt ser alle OS'er som røvsyge, så ender diskussionen ligesom der. Så må du også lade folk, der interesserer sig for OS'er diskuterer hvad der er godt og dårligt for GNU/linux ;)


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
Hvis du bare generelt ser

Hvis du bare generelt ser alle OS'er som røvsyge, så ender diskussionen ligesom der. Så må du også lade folk, der interesserer sig for OS'er diskuterer hvad der er godt og dårligt for GNU/linux ;)

Jaeh, joeh, Ubuntu er bare ikke kun et OS. Det er et sammensurium af alt muligt rod.

Men ellers vil jeg fastholde at OS'er er røvsyge.


kme
Antal: 508
Tilmeldt:
08-01-2004
User is offline
Så må du også lade folk,

Så må du også lade folk, der interesserer sig for OS'er diskuterer hvad der er godt og dårligt for GNU/linux ;)

Lad mig lige reformulere mig - Jeg er meget interesseret i GNU-delen. Linux-delen er ret ligegyldig og triviel.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

#12 Man må da spørge om lige det man har brug for, også hvis man lige skal have oplysning om hvordan man finder en bestemt oplysning. Men når jeg f.eks. spørger en bruger der har GFX problemer om hvilket GFX driver han har installere, og jeg får svaret "Det er ikke der problemet ligger", så står jeg sku af. Hvis jeg skal hjælpe personen, så må han sku lade mig afgøre hvilke oplysninger der er relevante for at jeg kan hjælpe ham.

@kme
"Vel er det ej. Linux-markedet er lige så stendødt som det altid har været"

Nu må du da lige stoppe. Der er da meget mere liv i det i dag, end der har været forhen


"Problemet er bare at det hele går op i eye-candy og spil, og intet interesserer mig mindre. Det kunne være være man burde luske over til *BSD, for der er da stadig en vis seriøsitet."

eye-candy ligger ofte hos de forskellige Desktops, og så vidt jeg ved kan du også bruge bla. KDE i BSD, så jeg ser ikke lige hvorfor dette skulle være mere seriøst. Hvis du ønsker en mindre begynder vendlig distro uden eye-candy. Så installer f.eks. Arch Linux og kør med en ukonfigureret OpenBox. Men du kan ikke sidde og forvente at en alm. dansker uden teknisk viden skal benytte sådanne systemer. De vil gerne have grafik på deres maskiner, og det skal de have lov til. Det gode ved Gnu/Linux er jo nettop at folk kan tilpasse deres system som de ønsker. Der er INGEN der tvinger dig til at køre KDE4 med fuld Compiz-Fusion effekter mm...


"Det er rystende så lidt produktiviteten er øget siden den gang. Og Ubuntu bidrager med absolut nul."

Ubuntu har bidraget stort med at få Gnu/Linux frem i lyset hos andre end blot den nørdede gruppe. Dette vil komme til at gavne hele Gnu/Linux miljøet på længere sigt


"(ME fik jeg aldrig prøvet)"

Så er du en af de heldige :)


fallen
Antal: 442
Tilmeldt:
16-07-2007
User is offline
Re: Linux - Lukket gruppe eller åben for alle?

jeg er enig men kme at ubuntu er sammensat rod og fyldt med bugs....

ja kme vi må være bitre sammen "bitre gamle mænd":P