Linux skal kigge fremad.

t. arcane
Antal: 190
Tilmeldt:
07-02-2007
User is offline
Linux skal kigge fremad.

Det er meget tale om at Linux konkurrer med Windows på desktop markedet. Dog, for mig at se ligger Linux i en helt andet skale. Ikke nødvendigvis fordig det er bedre, men fordi det er tilrettet en anden mål gruppe.

Så, said shortly.

Linux should not look back at windows and OSX, but ahead at what's possible.

Er i enige.


migsunedo
Antal: 28
Tilmeldt:
10-12-2007
User is offline
Re: Linux skal kigge fremad.

Det kommer vel an paa hvad slags Desktop du skal bruge rent kommercielt (her taenker jeg paa som ren desktop/office) er linux faktisk lysaar foran Windows med mange ting som Openoffice og alt det Open Source software man kan faa gratis til Linux, det kan Windows ikke hamle op med.....
Dog kan Linux ikke kore med grafik og spil saa godt som Windows, men i min verden kan jeg ikke se hvorfor man kober en Windows PC for Grafik naar Mac normalt er det bedste til Grafik eller hvis det er spil man soger hvorfor man ikke bare kigger til Playstation/X-box.....
Det er dog korrekt at i Danmark osv. gaar det meget slovt med linux paa desktoppen, men f.eks. Kina uddanner pt. 100,000 om aaret indenfor Linux og her i Cebu hvor jeg er, uddanner de ogsaa folk indenfor linux og Open Source. Da jeg forlod Danmark (ca. 1,5 aar siden) var vi ved at lukke den forste uddannelse indenfor linux vi havde fordi der ikke var nok tilmeldte (maaske fordi det kostede 10.000 dkr, men jeg var en af de faa tilmeldte i sin tid).
I mine ojne gor Linux det allerede ret godt det er et gratis system og sidder paa 80% af server market, vinder mere og mere indpas paa desktop market.....ret godt uden at skulle stjaele med arme og ben som nogle gjorde da de i sin tid startede med deres firma.... :)

Mvh.

Jan Jensen
Open Computing
www.opencomputing.dk


Siggaard
Siggaard's picture
Antal: 28
Tilmeldt:
08-08-2008
User is offline
Linux skal kigge fremad.

Nu er det jo sådan at Linux er opensource, og det udvikler sig i alle retninger på samme tid. Så heldigvis får vi da til tider nogle stykker innovative Linux-only-(Until-someone-finds-out) stykker software, men samtidig får vi også det bedste fra Windows og Mac.
Det kan godt være at en enkelt distro som f.eks. Ubuntu, satser på at kunne køre flere stykker Windows software, samtidig med at det skal ligne en forbedret version af OSX..... hvilket også er helt fint, men det er jo ikke ensbetydende med at der ikke kommer "rigtige" innovative løsninger.

Jeg er i sandhed begejstret over GNU Linux, derfor vil jeg også gerne dele min begejstring med flere. Hvis det kræver mere Windows kompabilitet, så er det også fint nok med mig, så længe jeg selv har mulighed for at vælge det fra, hvilket jeg i og for sig altid har med Linux.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Re: Linux skal kigge fremad.

Er bestemt enig i at man ikke behøver skæve til Windows platformen, det er da min opfattelse at budskabet om Linux og de mange mulighedder er ved at nå ud til rigtig mange som ikke anede at det eksisterede førhen, og strengt taget har der jo været en fabelagtig udvikling uden at have særlig store markedsandele af desktoppen, så det bliver jo nok ved at gå fremad også selvom Windows nok vil være defakto desktop en del år frem endnu. Og egentlig er det jo lækkert at der er flere mulighedder, alt behøver jo ikke være dårligt fodi det er windows, eller for den sags skyld godt fordi det er Linux.


dk_zero-cool
dk_zero-cool's picture
Antal: 2529
Tilmeldt:
21-12-2007
User is offline
Re: Linux skal kigge fremad.

Sandt nok. Alternativer er godt. Målet burde ikke være at fjerne Microsoft, men blot at fjerne den mængde af magt de er i besidelse af, samt sørge for at Apple ikke når samme trin som MS. Dette ville gøre det mere besværligt for MS at bygge skrammel der kun er kompatibel med deres egen platform, og tvinge dem til at være lidt mere samarbejdsvillige