Xfce 4.6 den nemme måde.

sfgfdhdfhgdgdfh

Xfce 4.6 på min computer!

Denne guide er udarbejdet til dem, som har lyst til at installere hurtigt og nemt Xfce 4.6 på dansk. Der er jo nok en del af jer, som ikke kan vente til Xubuntu 9.04 kommer i den endelige version for at se Xfce 4.6 i aktion!

Siden denne artikel er blevet til er der dannet PPA for installation fra pakkemanageren jeromeg glob i sourceslist. Dette vil kunne tilføje Xfce 4.6 til 8.04 + 8.10.

Installation.

Vi anvender en minimal installation af Ubuntu 8.10, og vi skal også have en aktiv internetforbindelse. Den minimalistike version kan findes her mini.iso.

Denne brændes til en cd ved lav hastighed, eller hvis der er nogen der anvender virtuelle miljøer, kan den bruges direkte uden nogen brænding (eksempelvis Virtualbox).

Efter opstarten på cd'en eller iso'en fremkommer en terminal. Vi afgiver kommandoen cli for at starte vor installation. Derefter afgiver vi vores valg gennem installation.

Efter denne installation er blevet fuldført er det nu tid til at klargøre denne til vor Xfce 4.6 installation. Vi vil gerne have en grafisk login til miljøet og denne installerer vi med sudo apt-get install gdm.

Når denne er installeret skal vi lige have genstartet vort system med kommandoen sudo shutdown now -r. Ved genstart vil vi få en grafisk logind til systemet. Da vi stadig har den engelske menu, skal vi, inden vi logger ind, ned under Options og vælge 'Select session'. Herefter fremkommer en menu med bland andet failsafe GNOME, som er den vi skal bruge. Acceptér ved at trykke på change-knappen. Derefter afgives brugernavn og adgangskode. Ignorér alle fejlkoder indtil vi kommer til skrivebordet.

Installation af Xfce 4.6 i en terminal.

Åbn en terminal og skriv i denne wget http://mocha.xfce.org/archive/xfce-4.6.0/installers/xfce4-4.6-installer.run og den grafiske installer bliver hentet. Efter endt hentning skal vi have den gjort kørbar. Skriv chmod +x xfce4-4.6-installer.run.

Derefter har vi bare lidt mere flere ting, som vi skal bruge som kan hentes hos Ubuntu.

I terminalen skrives sudo apt-get install pkg-config libglib2.0-dev libgtk2.0-dev gtk-doc-tools libglade2-dev libvte-dev libwnck-dev gstreamer-plugins-base0.10-dev libnotify-dev libgconf2-dev libhal-storage-dev libxklavier12-dev libjpeg62-dev fortune. Her med er alle afhængighederne løst.

Nu startes selve kompileringen af hovedprogrammerne til Xfce 4.6. Skriv terminalen sudo ./xfce4-4.6-installer.run. Denne vil tage ca. 40 minutter. Lad terminalen være åben for ikke at afbryde installationen.

Imens kan vi klargøre til installation af Xfce projekt kaldet Goodies. Vi starter en ny terminal op. Vi skriver for at hente projektet wget http://mocha.xfce.org/archive/xfce-4.6.0/installers/xfce-goodies-4.6-installer.run. Når hentningen er gennemført skal filen gøres kørbar, og vi afgiver chmod +x xfce-goodies-4.6-installer.run.

Nu afventer vi at kompileringen af hovedprogrammerne gennemføres. Samtidigt klargører vi at vi kan tilvælge dansk. Afgiv kommandoen sudo apt-get install language-selector synaptic.

Når de forskellige installationer er blevet gennemført skal vi have genstartet vor system.

Ved loginskærmen skal vi endnu en gang vælge en session. Denne gang vil vi finde et punkt der hedder Xfce 4.6 session. Og vi logger ind til Xfce 4.6 skrivebordet.

Vi skal have indstillet vort system til dansk som gøres under Xfce menu / System / Language support. Vælg Danish og indstil dette til default. Efter afslutning af denne logger vi ud. Vi skal endnu engang via options og Select language. Her vælger vi Danish og indstiller dette til default.

Nu kan vi logge ind til en dansk version af Xfce 4.6. Nu skal vi bare have installeret vores tidligere klargjorte pakke. Endnu engang via en terminal og vi skal have givet kommandoen sudo ./xfce-goodies-4.6-installer.run. Derefter vil installeren kompilere vore programmer og installere dem. Husk at lade terminalen være åben for ikke at afbryde installation.

Nu mangler vi bare en browser og her findes Midori. Installationsdetaljer findes Midori. Efter tilføjelse af kilderne samt indlæselse af nøglefilen, kan denne installeres via en terminal eller Synaptic. I terminalen er kommandoen sudo apt-get install midori.

Du skulle nu have det mest nødvendige. Eventuelt skal du også installere gstreamer0.10-alsa for at din lyd kommer til at virke.

Med venlig hilsen
Xfce projektet
Hjemmeside

cubano
cubano's picture
Antal: 3670
Tilmeldt:
31-12-2006
User is offline
Det

skal jeg da lige prøve, tak for guiden.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1706
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

Bare for god orden skyld vil jeg informere at Xfce 4.6 ligger klar til Arch Linux og kan blot installeres med:
pacman -S xfce4

Hvis man ønsker alt muligt gøgl kan man installere følgende bagefter:
pacman -S xfce4-goodies

#0
Findes der seriøst ikke noget Ubuntu repo. endnu hvor Xfce 4.6 ligger som deb filer? Det er da ikke det smarteste at installere sådan uden for pakkesystemet selvom det klart nok er en mulighed.


pko
Antal: 498
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

#2 Jo som Xubuntu 9.04 A5. Men den er mig bekendt med RC1 på nuværende tidspunkt. Men så får du alt muligt andet med i din installation.

Måske med minimalistik installation + ændre arkiver til Jaunty. Men det kan vi da teste!


SLK
Antal: 177
Tilmeldt:
01-03-2008
User is offline
Det var dælme bøvlet ;) I

Det var dælme bøvlet ;)

I Arch tog det mig 10 sek. at åbne en terminal, skrive sudo pacman -Sy xfce4 - færdig.

Desuden er XFCE 4.6 super smooth! Synes den virker ekstrem hurtig i forhold til 4.4. Lækker med en forbedring den _rigtige_ vej, det er jo sjældent ;)


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1706
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#4 Det var også den

#4
Det var også den primære årsag til jeg lige skrev #2 for at give en form for sammenhæng mellem nemme Ubuntu og svære Arch :P

Men rigtig nok at XFCE 4.6 kører smooth. Har længe kørt svn versionen men det er da i den grad blevet rigtigt godt. :)


pko
Antal: 498
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
Xfce baseret på Ubuntu

For at have et rent miljø uden for mange Ubuntu ting skal mini.iso bruges.

Denne kan derefter blive tilføjet PPA fra jeromeg glob i sourceslist. Dette vil kunne tilføje Xfce 4.6 til 8.04 + 8.10.

En anden mulighed er at ændre sourceslist til at pege på Jaunty. Der findes pakken for Xfce4 + Xfce-goodies. Desværre er der i jaunty en konflikt med Xfce4-terminal som bevirker at denne ikke vil virke.

Og mig bekendt er det stadig releasekandidaten som er tilgængelig.

Så hvis man vil være sikker på at have kun Xfce 4.6 installeret p.t. er kompileringen det eneste måde at gøre dette på i ubuntu miljø.


Anda
Antal: 436
Tilmeldt:
08-11-2008
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

Prøvede lige kort i VirtualBox at følge denne guide, men fik nogle fejl så droppede det. Har man først sat Arch op, er det som nævnt tidligere nemmere heri.
Det fede er når man i pacman vælger at installere gruppen "xfce4" eller gruppen "xfce4-goodies" spørger pacman: "Install whole content?" - Herfra er det så muligt at svare ja til det hele eller ja/nej til hver enkelt pakke.


Louis
Louis's picture
Antal: 730
Tilmeldt:
26-12-2007
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

Ovenstående guide vil jo smadre hele pakkesystemet og gøre det umuligt at opgradere sit Xfce miljø.
Jeg synes at det er bedre at bruge det PPA som #6 henviser til, da dette vil opgradere Xfce via pakkesystemet.


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

Det skal tilføjes, at den nye Zenwalk er baseret på Xfce 4.6, hvis man skulle have lyst til at prøve den - og det er den nye beta af Wolvix 2.0 også.


carlo
carlo's picture
Antal: 594
Tilmeldt:
30-12-2004
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

#4 og #5 undskyld men det er vel ikke nemmere i Arch end i Ubuntu eller en hvilken som helst anden distribution hvis Xcfe4 4.6 er i pakkesystemet??


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Re: Xfce 4.6 den nemme måde.

Det er jo nok sådan nogenlunde det samme...


alsingen
alsingen's picture
Antal: 108
Tilmeldt:
20-12-2007
User is offline
Xce 4.6

Jeg vil lige tilføje at Xfce 4.6 er nu kommet i openSUSE repo.

/Lars


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 400
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
XFCE 4.6 på Ubuntu 8.10 kan hermed anbefales

Har fulgt guiden til Ubuntu 8.10 opdatering via 'ppa'. Nu er den på min USB nøgle boot :-)
Det er selvfølgelig en rimelig god performance-tuning af desktoppen i forhold til gnome,- får lige et par dage til at overbevise at den så også kan kan klare sig mod lxde, som jeg er ved at være vant til.