sun og oracle

rebizu
Antal: 44
Tilmeldt:
10-04-2006
User is offline
sun og oracle

Hej med jer har i set at oracle har opkøbt sun...
link--> http://www.version2.dk/artikel/10658-oracle-koeber...

hvad mener i om dette og hvad tror i det kommer til at betyde for fremtiden?


zonas
Antal: 39
Tilmeldt:
06-03-2009
User is offline
here we go again... så

here we go again...

så måske vi for oraclesolaris LOL...


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#1 Well, ja, naturligvis

#1
Well, ja, naturligvis gør vi da det. Jeg kan ikke forestille mig at Oracle vil bede Sun om at stoppe med at producere Solaris bare fordi de har opkøbt dem.


zonas
Antal: 39
Tilmeldt:
06-03-2009
User is offline
Re: sun og oracle

og måske så at OPenOffice bliver til OracleOffice


Jacques
Antal: 190
Tilmeldt:
11-01-2003
User is offline
Hvad med MySQL?

Jeg synes det er mere interessant hvad det her kommer til at betyde for MySQL, som SUN jo købte...


hunterkil
Antal: 402
Tilmeldt:
31-01-2007
User is offline
Re: sun og oracle

Hvad rygterne siger så er sådan noget som GlassFish nok dødsdømt, da Oracle har Weblogic - og hvad Mysql angår er der heldigvis en hel del licensbetingelser der beskytter, også passer det nu egentlig også fint ind i deres forretning som database løsningen til der hvor Oracle bare bliver for voldsomt.

Man kan så tænke lidt over produktet som Mysql Enterprise

Noget andet er Netbeans, Oracle har jo postet mange penge i Eclipse


kreinoee
Antal: 275
Tilmeldt:
08-01-2007
User is offline
Re: sun og oracle

Med hensyn til Netbeans, så har Oracle jo også deres egen JDeveloper, så det bliver rigtig spændene at se hvad der sker med Netbeans. Jeg synes umiddelbart at Netbeans er langt bedre end JDeveloper, så håber det for lov til at kører videre, uden at blive syltet.
Det kunne selvfølgelig også være en mulighed at de smelter de 2 produkter sammen, men hvad der så ville komme ud af det kan man jo kun gisne om.

En anden ting man kan begynde at gætte lidt på, er om de vil ændre licensen på ZFS filsystemet, så det kan blive inkluderet i Linux, for at kunne udnytte det på de oracle databaser som køber på Linux. Mere sandsyndligt, nu da de jo så også er hardware leverandør, er det nok, at de vil prøve at gøre sparc servere til den foretrukne platform for Oracle databar.

Og ikke mindst; Hvad sker der med Java. Java har jo længe været gået lidt i stå i sin udvikling, så her tror jeg umiddelbart på en klar forbedring, ikke mindst fordi Oracle længe at satset meget på Java. Uden at have læst noget om det, vil jeg også skyde på at Java er hovedårsagen til at Oracle har købt Sun. Det kunne selvfølgelig også være for at blive hardware leverandør.

Alle overvejelserne er før jeg har læst noget om det overhovedet, så det kan være jeg kommer tilbage med nogle lidt mere fornuftige overvejelser, når jeg har fået læst nogle nyheder :D


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#6De officielle

#6
De officielle pressemeddelelser har gjort en masse ud af Java og Solaris. Så der kan næppe være meget tvivl om at Oracle i hvert fald vil satse/investere betydeligt i de områder.

Alt det andet - OOo, vbox, mysql, netbeans, zfs, m.m. - har de så ikke gidet nævne så meget som et enkelt ord om, så der må man indtil videre bare spekulere/bekymre sig.

Tror i øvrigt også det er rimeligt klart at hardware-delen er de rimeligt lunkne overfor.


redeeman
Antal: 1440
Tilmeldt:
15-11-2004
User is offline
#7: zfs er jo en del af

#7:
zfs er jo en del af solaris...


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#8 Jo, det er da rigtigt.

#8
Jo, det er da rigtigt. Men der er jo ret meget interesse for det udenfor solaris-kredse (*bsd, Apple, linux/fuse) så det lever lidt sit eget liv også.