Ubuntu - ramforbrug

floop
Antal: 271
Tilmeldt:
17-10-2006
User is offline
Ubuntu - ramforbrug

Tja..

Selvom jeg efterhånden har brugt linux en rum tid, så bliver jeg stadig positivt overrasket.

Pt. kører jeg ubuntu 9.04, og sidder midt i eksamensprojekter mm. Men fik en positiv overraskelse. Pt har jeg inkscape, rythmbox, gimp, gnome+compiz, firefox(med 5 tabs), emessense, gufw, openoffice med 20 sider åbent, og encoder convertere samtidig noget video i HandBrake.

ramforbruget for dette ligger mellem 0.7 - 1 GB, godtnok er den lidt sløv, men dette er nok mere på grund af min gamle P4. Har i andre lignende positive overraskelse med jere linux-systemer?

syntes det er relativt godt klaret, eftersom man mange gange hører om andre styresystemers løse forehold til ramforbrug.


hoppendekanin
Antal: 485
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
RE: Ubuntu - ramforbrug

Jeg syntes det er fascinerende, at en Arch Linux installation uden GUI og tillægsprogrammer bruger lidt under 7mb ram (nu er det også kun en terminal + nogle andre services, der kører, men stadigvæk kun 7mb ram).

Min Linux server med Apache, MySQL, FTP, SSH, samba + andre diverse services bruger lige omkring 40 - 60mb ram (minus det, der bliver cahced). Det var det, jeg blev meget positivt overrasket over, da jeg skiftede til at have en Debian server


floop
floop's picture
Antal: 271
Tilmeldt:
17-10-2006
User is offline
Re: Ubuntu - ramforbrug

#1 det er jo nu engang prisen man betaler for et præconfigureret system.
Er heller ikke i tvivl om at mange arch og/eller gentoo brugere kan tryne mit ramforbrug til hver en tid. :)
Gav mig bare lidt et chock.