Call of duty

cod

Et af de hotteste spil titler i øjeblikket (på nær Halflife 2 der stadig ikke er kommet) er krigs-spillet Call of duty.

Call of duty foregår under 2 verdenskrig, og er yderst realistisk og har en høj intensitet der aldrig før er set i spil. Dette ses gennem de lokale indbyggere, soldater og lokale helte, der skabte en alliance af lande som sammen hjalp hinanden med at forme den moderne historie.

Faktisk er det så realistisk, at for en gammel befalingsmand i forsvaret, får jeg både kuldegysninger, sjok, panik-tilfælde samt granat sjok af at spille.

Der spilles gennem kaos af kampe i en vel trænet deling, der angriber, forsvarer, lægger sig i kampe, sidder på hug, samt hiver sine sårede i sikkerhed. Ligesom i rigtig kampe, kommer taktik, hver soldats våben/træning samt personalitet til udtryk på kamp pladsen.

Ingen soldat eller nation har ene og alene vundet krigen. For første gang nogensinde viser Call of duty krigen fra flere synspunkter, gennem øjnene af Amerikanere, Britter og Russiske soldater. Kæmp gennem 24 missioner, spændende over 4 historiske kampagner. Missionerne spænder over forskellige objektiver; sabotage og angreb, til under cover, bil kampe, tank-kørsel samt befrielse af gidsler.

Du kæmper bl.a. med autentiske våben, lokationer, køretøjer og lyde alt samlet i et realistisk sammensurium af det mest intense 2. verdenskrigs oplevelse nogen sinde.

Det er da lidt sjovt at man kan høre sig frem til en let maskingevær rede, med en model (LMG M62) der (ombygget) bliver brugt i den Danske hær den dag i dag :-)
(se nedderste billede bag ryggen på ham der sidder, for billede af en LMG)

Installation
Spillet er ikke lavet nativt til Linux (undtagen server udgaven), og kræver derfor WineX der er et kommercielt produkt. Der kan dog hentes en Linux installer til spillet (se link nederst på siden).

billede

Installeren startes ved at klikke på call.of.duty_1.0.run som bruger (det er jo et windows spil) og vælge Kør.

Jeg har både fået det til at virke i Red Hat 9, og Fedora core 1, selvom sidstnævnte ikke er så glad for WineX (pga. prelinking backportet fra kernel 2.6). Dog lykkedes det at få det til at virke med følgende:

1. i /etc/sysconfig/prelink, skal ændres:
PRELINKING=yes
til:
PRELINKING=no

2. i samme fil, skal ændres:
PRELINK_OPTS=-mR
til:
PRELINK_OPTS="-mR --no-exec-shield"

3. kør /usr/sbin/prelink -ua

Og virker det ikke første gang, så kører man lige usr/sbin/prelink -ua igen :-)

Hvis spillet skal kunne spilles på nettet, skal man indtaste CD-keyen i Multiplayer spillet; Multiplayer Options, CD-key.

Call Of Duty installeren laver 2 links i home mappen der hedder, "codsp" og "codmp". Altså de 2 start filer henholdsvis Call Of Duty Single Player (codsp) og Call Of Duty Multi Player (codmp). Disse kan bare trækkes til skrivebordet, omdøbes og ændre iconet til det der ligger i /home/bruger/cod.

billede

Når man klikker på en af filerne for at starte spillet, skal man igen vælge kør i boxen.

God fornøjelse!

billede

billede

Officiel Call of duty hjemmeside:
http://www.callofduty.com/

Download af installer
http://kratz00.myftp.org/call.of.duty_1.0.run

Download nativ Call of duty server:
http://www.fileshack.com/file.x?fid=3971