Koffice 2 - en spændende officepakke

dgdchjfghfgjj

Koffice 2.0 er udgivet, og indenfor et år udgives version 2.2, som udviklerne siger kan bruges som et rigtigt arbejdsredskab af brugerne. Der er ikke mange ting Koffice 2.0 kan som Koffice 1.6 ikke kan - faktisk er Koffice 1.6 en mere slagkraftig officepakke end Koffice 2.0.

Alligevel er Koffice 2.0 en vigtig udgivelse, fordi den introducerer et helt nyt interface, som ansporer brugeren til at opdage og udnytte de funktionaliteter der er i Koffice 2.0 - lidt ligesom det vigtige ved MS office 2007 ikke er nye funktionaliteter, men det nye interface. Med en forslidt tærskel er det "usablity" der er i højsædet. Og Koffice teamet er stort set sluppet godt fra denne satsning - læs mere om hvor godt i dette review: http://www.linuxjournal.com/article/10518

mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Re: Koffice 2 - en spændende officepakke

Jeg har brugt den lidt. Nu plejer jeg jo at bruge Abiword - og TeXmacs, hvis det er noget, der skal trykkes - men da jeg nyligt hentede Slackware 13rc1, fulgte Koffice 2.1 med. Jeg har eksperimenteret lidt med den, men mest bare KWord og Krita.
Den har nogle sjove træk.
For eksempel har den sådan en kalligrafi-ting til at lave store, kraftige pennestrøg med - omend man naturligvis kan diskutere, om det ikke snarere er sjovt end nødvendigt...
At man kan lave nodenotation direkte i tekstbehandlingsprogrammet er meget elegant; men man kan igen diskutere, om nogen som helst andre end de mest basale brugere vil anvende det - de mere avancerede vil jo nok bruge Musescore, Lilypond og den slags.
Krita har jeg brugt i et godt stykke tid, og den kunne jeg godt lide. Jeg synes ikke, at den har vundet ved dens redesign. I det hele taget vil jeg sige, at det nye interface måske er mere tilgængeligt, når man har lært det at kende - sådan noget med kontrollerne ved finderspidserne - men det er ikke det mest intuitive.


stig65
Antal: 1027
Tilmeldt:
29-01-2007
User is offline
#1 Jeg tror det er værd at

#1

Jeg tror det er værd at huske på, at kword basalt set er et frame-baseret dtp program (desktop publishing). Det betyder at der er mere fokus på kontrol med opsætningen, samt muligheden for at anvende diverse grafiske virkemidler end i programmer som Writer og Word, som mere direkte er kontorprogrammer.

Omvendt noterer jeg med tilfredshed, at kword 2.0 i højere grad animerer brugeren til anvendelse af faste typografier end tidligere (pga det nye interface) - nok ikke i så høj grad som Writer, men mere end Word. Så på trods af, at kword 2.0 egentligt er et dtp program er der mere kontor-usability over det end kword 1.6 (og måske endda mere end Word 2007).

Nå, nu under viser jeg studerende i at bruge MS Office 2007 - så jeg er måske lidt miljøskadet angående hvor meget vægt jeg lægger på, om interfacet lægger op til ordentlige vaner når man laver rapporter (allerhelst ser jeg jo udbredt anvendelse af skabeloner).


Kristho
Kristho's picture
Antal: 1271
Tilmeldt:
21-02-2008
User is offline
#1 TJa, angående

#1
TJa, angående nodenotation, så mangler Linux virkelig et ordentligt program til dette. Lilypond er alt for nemt at lave fejl i. Musescore er ustabil og mangler virkelig meget for at det er brugbart.
Hvis KOffice så kunne afspille noderne som midi, så ville vi nok være ved at have noget brugbart til musikere, studerende (som mig) osv :)


kaj
kaj's picture
Antal: 468
Tilmeldt:
14-03-2004
User is offline
Re: Koffice 2 - en spændende officepakke

Oplysningen om, at kword skulle være mere orienteret mod desktop publishing end OOo writer, gav mig lyst til at prøve Koffice. Da Mandriva er den eneste KDE distribytion, jeg har på computeren for tiden, ville jeg så installere Koffice deri. Til min store forundring kan jeg absolut ikke finde nogen som helst spor af Koffice i Mandrivas repositories. Det kan da ikke passe, at de ikke har den.

Jeg satte repositories op med easyurpmi i sin tid, og jeg valgte alle de repositories, jeg kunne finde. Hvad har jeg misset?

Jeg fandt en metapackage, der skulle opdatere KDE til version 4.2, så man kunne køre bl.a. Amarok2 og Koffice2 stod der i oplysningerne til den pakke. Det var det eneste mine søgninger frembragte.


mich
mich's picture
Antal: 994
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Re: Koffice 2 - en spændende officepakke

Koffice 2.0.1 er i contrib updates.


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Kris - Har du kigget på

Kris -
Har du kigget på Frescobaldi? Lilypond-baseret, men hvor man arbejder med koden og output'et ved siden af hinanden. Den fik gode ord med på vejen i LinuxFormat.