en forretningside til nørden :)

qdosh
Antal: 446
Tilmeldt:
13-07-2006
User is offline
en forretningside til nørden :)

(før nogen brokker sig over manglende indhold om linux... dette er postet i sandkassen!)

Ideerne fejler ikke noget... kapitalen og evnerne er som sædvanlig problemet!

En online bogbyttecentral! Kunne også gå med CDer og andet men lad os starte er sted!

Du logger ind på delebog.dk, - opretter en konto
skriver eventuelt hvilke bøger du selv vil putte i puljen
Søger på den bog du vil læse - eksempelvis "har mennesket et fremtid" af Robert Heilbroner.

Du vil blive informeret om at brugeren "Tom Jakobsen" har denne bog!
Du vil blive informeret om at personer der har læst denne bog også har læst.....
Du vil blive tilbudt brugernes egne anmeldelser af bogen samt uddrag
Du vil blive tilbudt forskellige former for kontakt til brugeren Tom Jakobsen

.... Hmmm - hurtig forklaring!

Brugeren Tom Jakobsen vil nu fremsende eller aftale afhentning af bogen og databasen på delebog.dk vil blive opdateret om bogens nuværende position i verden.

Økonomi!
Et samarbejde med boghandlere, antikvariater, amazon og selvfølgelig bannerreklamer! Såfremt en bruger ikke er færdig med en bog vil knappen "køb nu fra xxxx" være MEGET tydeligt men iøvrigt altid til stede... Søg pris hos antikvariater ved udgåede titler

Du kan selv bygge mere på!

Der findes uhyggeligt mange bøger som bare smides ud i skraldespanden eller står i en reol og rådner... Og lad mig understrege dem hvor rettighederne er ejet af et forlag og aldrig bliver genoptrykt.... Studerende vil nok også kunne se mulighederne i dette :)

Der vil selvfølgelig være et spild men tillid er sikkert nøgleordet - kombineret med lidt....

Den person som putter bogen i puljen kunne eksempelvis sætte en pris for at købe bogen ud af systemet - Alternativt kunne den gå til den laveste pris fundet hos online antikvariater? Helt hippieagtigt kunne man også sige 20-50 Kr som fast pris uanset titel.

Hvis folk dør, forsvinder O.S.V vil de muligvis få tilsendt en regning (LOL) men man kunne også bare sige at nu var den bog sgu bare væk igen....

Måske lige en opgave for dig? :) Udgifterne til en stabel gamle bøger og nogle gode kræfter til at kode siden burde være til at overkomme. Selvfølgelig vil der være nogle juridiske finurligheder angående ophavsrettigheder men de kan sikkert omgås.... hvem ejer bogen?

Markedsføring burde være ligetil?... Spar på træerne - del med dine medmennesker O.S.V

Håber at kunne anvende en sådan løsning engang i fremtiden!

Tom


pr0gm4n
Antal: 46
Tilmeldt:
16-12-2007
User is offline
Bibliotek

Altid spændende at læse forslag til forretningsideér; men synes dog denne ide i betænkelig grad minder om et godt gammeldags bibliotek, og ikke mindst http://bibliotek.dk/

Desværre er bibliotekker en institution som mange mennesker (specielt unge?) synes er fortidig, og ikke et besøg værd. Og desværre synes mange kommuner at forfølge denne holding og skærer derfor i bevillingerne, hvilket kan få dem til at virke fortidige. Så det kan være at din ide inden for en årrække vil kunne optræde som et privat modspil til ovennævnte side.


qdosh
qdosh's picture
Antal: 446
Tilmeldt:
13-07-2006
User is offline
Re: en forretningside til nørden :)

Yep yep... Julemand101 har allerede hevet mig igennem det med bibliotekerne - jeg synes dog stadig der er muligheder i et alternativt folkebibliotek... I takt med at vi bevæger os imod minimalstaten kunne der måske godt blive brug for den slags...

Bymennesker vil synes om ideen tror jeg og hvis man tænker det sammen med sociale netværk ala facebook... hmmm - måske! :)
Dertil kommer så postdanmark hvis man ikke kun taler om afhentning i lokalområdet - den første udfordring bliver at lave et nyt postvæsen.. hehehe


floop
floop's picture
Antal: 271
Tilmeldt:
17-10-2006
User is offline
Re: en forretningside til nørden :)

Ideen er ikke helt dum, men ville det ikke give mere mening bare at sælge bogen igen? - Altså jeg køber bog A på hjemmesiden, læser bog A, og sælger så bog A igen.

Du kunne måske argumentere for at man skal have _HELE_ sit bog-katalog liggende derinde, så det altid er muligt at spørge en bruger om denne nu også bruger bogen, og om du ikke ligesågodt kunne købe den.
For at dette ville virker, skulle du så også sælge nye bøger, så du automatisk ville kunne indsætte bøgerne i brugerens kartoktet. dvs et samarbejde med Amazone, eller få diverse bog-butikker herhjemme med på ideen.

Og har du på den måde ikke opnået det samme som feks QXL og DBA? (mener da at disse har hver deres bog-afdeling)