Linaro?

t. arcane
Antal: 190
Tilmeldt:
07-02-2007
User is offline
Linaro?

Jeg har lige læst denne nyhed på engadget.com

Den er åbenlyst linux/GNU relateret, men...

Jeg kan simpelthen ikke se hvad disse kæmpe firmaer vil?

Nogen der kan afkode BS stormen?

http://www.engadget.com/2010/06/03/arm-samsung-ibm...


floop
floop's picture
Antal: 271
Tilmeldt:
17-10-2006
User is offline
Re: Linaro?

Uden at være totalt inde i de forskellige processortyper, så ved jeg at hver normal intel/amd processor kører med et fast instruktionssæt (x86), hvilket senere er blevet udvidet med bla x86_86 og forskellige optimeringer.

Arm procssorene er derimod lidt fragmenterede, og har ikke samme standardiserede måde at gøre tingene på som intel og amd.

Dvs at der er nogle forskellige optimeringer og specifikke opperationer i instruktionssættet til hver arm procssor, der netop gør at denne udfører sin opgave godt. Et eksempel kunne være floatingpoint operationer, eller noget så "simpelt" som lavt strømforbrug.

Normalt betyder dette, at programmer og kernels skal omskrives for at udnytte disse features optimalt - eller som minimum kompiles anderledes. Pointen med projektet er derfor at lave nogle libs, der gør det nemt at udnytte de forskellige fordele i diverese processore - og dermed gøre kodernes opgave lettere, samt gøre det muligt at udnytte disse features, uden at skulle tage væsentlige hensyn til dem når man koder.

Men som sagt, der er sikkert en mere korrekt version af det - det er bare hvad jeg har fået ud af det :)