EDID i xorg.conf med intel grafik?

eggtux
Antal: 196
Tilmeldt:
22-10-2004
User is offline
EDID i xorg.conf med intel grafik?

Er der nogen måde, hvor man kan fortælle xorg i xorg.conf, at den skal indlæse EDID information, når jeg bruger intel grafik på min Intel Core i3 computer?
(Årsagen er, at min dvi->vga converter ikke muliggør at EDID informationen bliver overført direkte fra skærm til computer. Derfor har jeg dumpet EDID-informationen ud igennem et windowsprogram.)

Eller findes der et værktøj til at konvertere en EDID fil til relevante modelines m.m. til at proppe ind i en xorg.conf fil (selvom det måske ikke er optimalt?) Jeg kører med ubuntu 10.10.

Aller helst vil jeg gerne kunne bruge CustomEDID option'en, men jeg kan ikke få den til at virke i section "Screen" (jeg brugte denne option på en computer engang der havde nvidia grafik, men i dette tilfælde har jeg som sagt intel grafik.)


eggtux
Antal: 196
Tilmeldt:
22-10-2004
User is offline
Nå, det lykkedes mig at

Nå, det lykkedes mig at bruge EDID-indstillingerne, som jeg hev ud igennem: http://www.entechtaiwan.com/util/moninfo.shtm med moninfo-programmet. Der findes også andre også linux-programmer der kan gøre dette.
Men istedet for at nøjes med de 256 bytes, som bliver gemt i den binære edid-fil, så kan programmet også spytte modelines linierne ud.
Dette kunne jeg så bruge sammen med den horisontale og vertikale frekvens også viste det sig, at det var nok kun at definere den største opløsning nemlig 1920x1080. Men jeg skal have lavet lidt flere tests, for i https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Resoluti... står der bl.a.:
If you are not using Kernel Mode-Setting, you can work around this by crafting a suitable xorg.conf. You will at least need to specify the horizontal refresh and vertical sync values, and probably also itemize the resolutions. In a worst-case situation you may need to construct modelines as well.
, så det kan være jeg kan undgå modeline'en helt.

Men, jeg har det problem, at fordi Ubuntu anvender KMS (kernel mode setting) til at styre opløsning, så har jeg indtil Xorg er indlæst blot en sort skærm på dvi-kanalen.
På mit intel bundkort der bliver dvi-kanalen omsat til navnet hdmi3 i xrandr og xorg, så man skal også lige holde tungen lige i munden mht. hvad de forskellige outputs hedder.

Men som der også står i https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Resoluti... , så skulle der være en mulighed for at man kan specificere fx video=VGA1:1024x768 som kerneparametre. Det må jeg også hellere lige få aftestet :-)

Og endelig skal jeg have testet hvad der står i /var/log/Xorg.0.log , når computeren har bootet op uden en xorg.conf fil i /etc/X11/ for at se om nogle DVI og/eller VGA indstillinger bliver sat. P.t. ser det ud som om at mest input kommer over fra DVI-kanalen på min skærm.

Jeg fik vist ikke nævnt at intel-bundkortet har en DVI-I og en DVI-D kanal (den har også et display port kanal, som jeg ikke anvender). Og DVI->VGA-konverteren anvender jeg derfor på DVI-I-kanalen.


eggtux
Antal: 196
Tilmeldt:
22-10-2004
User is offline
Desværre får jeg ikke lige

Desværre får jeg ikke lige tid til at teste noget videre i dag, men jeg fandt nogle yderligere sider med små eksempler på, hvordan parametrene til KMS kan gives, men jeg savner dog en fuldstændig parameterliste og nogle flere eksempler, for lige at blive klog på, om der er ting der har ændret sig imellem de nyere kerner mht KMS og de parametre der kan gives.

Men siderne jeg fandt ved lidt søgning er:
http://en.gentoo-wiki.com/wiki/Framebuffer#With_Ke...
http://git.kernel.org/?p=linux/kernel/git/torvalds...
https://wiki.ubuntu.com/X/KernelModeSetting

, som det ses ser det i hvert fald ud til at være muligt at specificere den vertikale opløsningsfrekvens, men det er interessant om den horisontale frekvens også kan specificeres.

Så hvis der er nogen der kan bidrage med en fuld liste af KMS parametre, så ville det være fedt.


eggtux
Antal: 196
Tilmeldt:
22-10-2004
User is offline
Så fandt jeg lige lidt

Så fandt jeg lige lidt ekstra info fra nouveau-projektet, der godt nok handler om nvidia, men som i det mindste har lidt parametre-beskrivelser:
http://nouveau.freedesktop.org/wiki/KernelModeSett... i bunden omkring "Forcing Modes" og linksne der er i dette afsnit.

Det bliver spændende at få prøvet af og testet.