Sheevaplug

stoneplace
Antal: 1
Tilmeldt:
07-07-2007
User is offline
Sheevaplug

Har brugt en del tid på nogle Sheevaplugs.
Har tilrettet 3 til solfanger formål.
Har nu en kørende på mit net, det er udgaven med 2 Ethernet og wifi.
Vil god arbejde lidt mere med denne, gerne have et webcam til at streeme til en http side. Mangler også at få Wifi sikret. Den kører fint en mp4 videofil med flowplayer. de 3 var Ubuntu servere, denne er en anden debian.
Giv mig et hint hvis du arbejder på noget lignende.
hilsen Steen


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Det er meget apropos, for

Det er meget apropos, for min Sheevaplug er på ulykkeligste vis netop stået af. Godt og grundigt. Jeg tog dette billede i formiddags:

http://i51.tinypic.com/2hmhc1y.png

Det er desværre en alt for almindelig fejl ved strømforsyningen, den brænder af for et godt ord. Ofte fordi USB-porten er overbelastet, men i mit tilfælde har den kun trukket en Arduino og det burde ikke være noget problem. Strømforsyningen er simpelthen designet forkert. Jeg kendte godt til problemet men troede godt nok ikke at jeg skulle blive ramt af det.

Det gode er at selve computeren normalt ikke tager skade. Jeg har dog ikke prøvet at sætte strøm til printet endnu, men jeg håber. Hvis der er liv i den, skal jeg enten have en ny strømforsyning i den eller rigge noget eksternt strøm til.

Men ellers har jeg brugt den til at styre vores lamper trådløst vha. Arduino og en lille 433 mHz sender som direkte kan styre nogle fjernbetjente stikkontakter. Der ud over har den samlet statistik over vores strømforbrug ved at tælle impulser fra elmåleren. Den har også fungeret som en downloadstation til fx ISO-billeder vha. torrentflux.

På længere sigt vil jeg godt udvide med også at måle vandforbruget, omend det er lidt mere kompliceret da det er noget med en laserstråle ned på den lille drejeskive i målerne.


marlar
Antal: 3381
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Heldigvis virker min

Heldigvis virker min sheevaplug stadig fint med en ekstern strømforsyning. Så mainboardet var altså ikke stået af!

Egentligt havde jeg tænkt mig at købe denne reservedel

http://www.linuxshoppen.dk/products.php?showvarian...

men måske fortsætter jeg bare med den eksterne strømforsyning så jeg slipper for problemet fremover.