Ubuntu i DR2 So ein ding

cb400f
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Ubuntu i DR2 So ein ding

So ein ding på DR2 anmeldte Ubuntu i seneste afsnit.

Det kan f.eks. ses her:
http://www.dr.dk/dr2/soeinding/?p=1599


Kristho
Kristho's picture
Antal: 1271
Tilmeldt:
21-02-2008
User is offline
Ganske fornuftig gennemgang.

Ganske fornuftig gennemgang. Dog meget overfladisk. Derudover synes jeg det var nogen lidt specialiserede mangler han hev frem - jeg har personligt aldrig brugt de funktioner han nævner på hverken Windows eller Linux.

Men godt med lidt gratis reklame :p


hoppendekanin
Antal: 485
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
Og jeg kan sagtens få nemid

Og jeg kan sagtens få nemid til at virke på min Ubuntu 10,10 installation. Jeg installerede bare java via Ubuntus software centeret

Jeg kunne godt lide, at han sagde, at man kan bruge Wine til Windows programmer, men det er ikke alle Windows exe-filer, man kan installere. Jeg synes dog, at han skulle bruge lidt mere krudt på, at hvis man er en "alm. kontorbruger", så findes der mange gode alternativer, som kan erstatte Microsofts office pakke.

Men en gadgets freak som Nikolaj bruger jo nogle gange nogle meget mærkelige features på deres gadgets dimser. Jeg kunne heller ikke genkende de "mangler", som Nikolaj påpeger, som Ubuntu mangler.

Jeg er fascineret over, at sådan en netbook virkede så godt med Ubuntu, og så vidt jeg kunne se, så havde han compiz aktiveret


marlar
Antal: 3231
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Han var ret lødig, men et

Han var ret lødig, men et af hans alvorligste kritikpunkter passser slet ikke, i hvert fald ikke i Linux Mint.

Han beklagede sig over at man ikke kan trække fx et billede over i et program som ikke er fremme på skærmen som man kan det på Mac og Windows.

Sludder og vrøvl. Han skal bare trække billedet ned på proceslinjen over det ønskede program, så kommer det frem så han kan droppe billedet.

Det tror jeg forresten lige jeg vil skrive til ham :-)

#2: Han sagde ikke at NemID ikke virkede i Ubuntu, tværtimod. Men han formulerede sig meget dårligt, så jeg kan godt forstå du opfattede det sådan.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Han sagde

... så vidt jeg husker, at SlemID ikke supporterer Linux ;->

Mvh


marlar
Antal: 3231
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
#4: Korrekt, men det blev

#4:

Korrekt, men det blev sagt på en måde så udenforstående godt kunne forstå det anderledes. Problemet er at "supportere" også kan betyde understøtte, altså at fx Linux ikke supporterer XYZ. Så derfor kan man godt misforstå det. Hvis han havde sagt at NemID ikke yder teknisk support/assistance til Linux, så var den helt tydelig.


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
God reklame og han har ret i nogle væsentlige punkter.

Først tænkte jeg åhhh nej,, han slagter Ubuntu fordi det ikke er Mac OS version meh.

Han klarede det godt og de fleste kritik punkter var valide.

Ubuntu er mere pilleagtigt end Windows Mac. Og især bliver folk skræmte af terminalen, omvendt er det så meget nemmere at lave en howto til terminalen.

Desktop search per default stinker på Ubuntu , har prøve Google desktop og Tracker og Beagle alle i længere tid og ingen af dem er overbevisende.

MHT Alt-tab + drag paste har det også irriteret mig, men det er et designvalg, (jeg savner marker copy og midterklik paste endnu flere steder)

Jeg synes han burde fremhæve hvor overdrevet smart et centralt pakke system er og at man i øvrigt havde haft det i evigheder i Linux og app stores mv. bare er en afledt teknologi.

Det var KANON at han fremhævede filosofien og hvor retarderet det er at man får stoppet Windows ned i halsen når man køber en laptop. Godt han nævnte Wine ( han kunne have sat sig mere ind i hvor meget der egentligt virker)

Pinligt at 10.10 svigtede efter upgrade, Ubuntu's QA virker desværre for letsindig på non-LTS releases.

Nu vurdere han ofte produkter i forhold til "hvad der står på æsken" og Ubuntu er et af de få "produkter" hvor jeg hårdnakket vil påstå at det gør mere end hvad der står på æsken og du kan bruge det komplet som det passer dig ( undtaget at bryde licensen ) for nul komma dut kroner og det kunne godt have været en ding kasse mere værd i mine øjne.

Ud fra et teknisk synpunkt, må jeg indrømme at selvom jeg personligt kan nævne en mængde fordele vil familien danmark været ligeglad med samtlige.

Jeg var medafholder af en Linux event i mit firma dagen efter for at promote Linux til intern brug og der var flere mappedyr typer der kom ind og hentede Ubuntu cder og spurgte interesseret til Linux, så tak for det Hr Sonne.

Når alt kommer til alt har FOSS og GNU/Linux et kæmpe PR problem og So Ein Ding gjorde det en lille bitte smule mindre.

5 ud af 6 Armani jakkesæt for den anmeldelse.

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Ja, det er en anelse

Ja, det er en anelse påfaldende, hvor få ikke-Linuxbrugere, som laver en Linuxanmeldelse, der faktisk anmelder pakkestyringen - ikke mindst i disse tider, hvor app stores og tilsvarende er så populære.
Naturligvis skal det også siges, at man nok skal have brugt det for en tid, inden implikationerne af at have sådan et system faktisk går op for én.


Louis
Louis's picture
Antal: 730
Tilmeldt:
26-12-2007
User is offline
#2 Det var ikke en netbook,

#2
Det var ikke en netbook, men en billig notebook han testede Ubuntu på. Han nævnte også at den var 15".