Hosting med jabber, mail og webserver?

theis
Antal: 107
Tilmeldt:
21-09-2005
User is offline
Hosting med jabber, mail og webserver?

Hej
Jeg er begyndt at få lidt paranoia over store webservices som google og facebook. Da jeg bruger gmail og gtalk til næsten alt kommunikation over nettet, har jeg brug for et alternativ. Jeg ville gerne hoste det selv, men jeg har hverken tiden, pladsen eller pengene til at køre min egen server. Hvor kan jeg finde en pålidelig host med høj sikkerhed og stabilitet, med både jabber, email og webserver? Jeg har haft rigtig gode erfaringer med servage.net, men de har desværre ikke jabber. Kender i noget lignende der har? Gerne til nogenlunde billige penge da jeg er på SU, ikke meget mere end 40 kr i måneden.


hunterkil
Antal: 402
Tilmeldt:
31-01-2007
User is offline
hvis det skal være som du

hvis det skal være som du vil have det skal du nok selv sætte det op sted

F.eks en VPS fra linode.com hvor du opsætter de forskellige services på

Det bliver nok desværre ikke meget billgere -der findes billigere VPS, f.eks hertzner -men ja imo er det noget skrammel

Husk du skal jo også få dem du vil snakke med til at signe op på DIN jabber server, ellers er det jo lige vidt ;)


theis
Antal: 107
Tilmeldt:
21-09-2005
User is offline
Okay, lidt besværligt når

Okay, lidt besværligt når jeg skal sætte mig ind i en masse teknisk, men hvis det er den eneste måde, så må det jo være det.
Sådan som jeg har forstået jabber, virker det lige som email. Altså man kan godt snakke med folk på andre servere.


hunterkil
Antal: 402
Tilmeldt:
31-01-2007
User is offline
du kan godt lave transports

du kan godt lave transports ja, men så er du jo ligevidt sikkerhedsmæssigt

Så kan du lige så godt bare oprette en konto på jabbernet.dk f.eks


theis
Antal: 107
Tilmeldt:
21-09-2005
User is offline
Okay, er der andre der har

Okay, er der andre der har betænkeligheder ved at lægge alle oplysninger i hænderne på store amerikanske selskaber? Hvordan løser i det problem?


marx
marx's picture
Antal: 1799
Tilmeldt:
24-04-2006
User is offline
#4 Jeg løser problemet ved

#4
Jeg løser problemet ved at lade helt være med at bruge Facebook, anbefale at folk skriver sig op til Diaspora ( https://joindiaspora.com/ ) som alternativ, og undlader at bruge Google services så vidt jeg kan. Fx bruger jeg Googles søgemaskne, og en sjælden gang imellem Google Maps -- men jeg har ikke en Google konto (jeg har en konto bundet til min arbejdsemail, da vi på kontoret bruger Google Analytics til vores produkter, men hvorvidt firmaet vil lægge sine data i Googles hænder er en ledelsessag, ikke min privatsag).

Derudover bruger jeg NoScript til at blokere for alle scripts fra Google, så jeg for så vidt muligt kan undgå selv at tælle med i Google Analytics rundt omkring.

Gmail vil jeg anbefale du skiller dig af med ved ganske simpelt at få dig en webmailkonto et andet sted. Der findes en række mindre danske intiativer, og hvis du er i Gør-Det-Selv humør kan du for meget billige penge købe et domæne og et MX-Hotel hos gratisdns.dk. Men, hvis du støder på noget mail der er "krazy" eller står "Guldhammer" på, så lad det ligge ;)

Jabber/Gtalk er lidt sværere at have med at gøre, men hvis du bare skifter til fx Jabbernet.dk og får dig en anden Jabber-klient så behøver du i det mindste ikke være afhængig af Google.


theis
Antal: 107
Tilmeldt:
21-09-2005
User is offline
Okay, det kunne bare være

Okay, det kunne bare være bedre, hvis jeg kunne bruge en jabber konto med samme adresse som min email. Jeg skal alligevel have mig en webserver til min hjemmeside (mit online CV, som de fleste har på min udd. til praktiksteder), så der kan jeg også have min mail.
Jeg bruger selv diaspora jeg bruger bare ikke den officielle server. Det smarte er jo at man kan bruge en hvilken som helst diaspora server og stadig være "venner". Det er dog lidt svært at overbevise venner og familie, at det er bedre for dem end facebook. Desværre kræver det en smule teknisk viden for at kunne se fordelene.
Hvorfor kan man ikke bruge sit eget domæne på de forskellige jabber services?


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
Dispora

Tak for linket,, jeg hørte om det for længe siden og glemte så navnet, konceptet er rigtigt fint i forhold til de sædvanlige overdrag dit liv i vore hænder services som facebook.

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Dreamhost giver mulighed for

Dreamhost giver mulighed for at oprette Jabberadresser på det domæne, man har hostet hos dem - selv om det godt kan blive væk på listen...