WebOS går open source

HP har efter et rum tids overvejelser valgt at open source deres Linux-baserede WebOS.

HP købte firmaet Palm Inc i fjor og forsøgte at lancere deres egen tablet med WebOS med det pudsige navn TouchPad. De måtte dog erkende at tableten var en fiasko, bl.a pga. høj pris og billig hardware. Men da de satte restpartierne til salg for 100$ stykket kom der skub salget. Mange hackere har kastet sig over hardware og flere har opfordret HP til at open source WebOS hvilket nu bliver en realitet.

WebOS har på flere punkter et anderledes design end sine konkurrenter Android og WebOS. Dens håndtering af multitasking er uofficielt blevet portet til Apples iOS.

Hvilke licens WebOS kommer under er pt. ikke besluttet. Sikkert er det dog, at HP har tænkt sig at etablere en åben foundation som skal tage sig af operativsystemet.

http://www.zdnet.com/blog/btl/hp-webos-enyo-app-fr...

phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Desværre lyder det til at

Desværre lyder det til at det bliver en meget halvhjertet open sourcing. Der bliver i hvert fald ikke tale om GPL/non-CA.

Rygterne siger MPL, CDDL, apache, eller en lignende licens. Desuden beholder de patenter på deres ting, så man kan frygte at det bliver svært for nogen at lave en Michael Meeks på det.

GPL3 er i dag mere aktuel end nogen sinde.


joex2
Antal: 71
Tilmeldt:
02-10-2004
User is offline
Det er bedre at de open

Det er bedre at de open source'er det end bare lader det forsvinde. Men jeg tror også det er præcist hvad HP har tænkt.

Og hvis de giver det en licens, som ikke løser patent spørgsmålet, så er der ikke nogen der seriøs ønsker at baserer noget som helst på det.