Begynderguide til KDE-udvikling

Det er som altid spændende tider i det aktive og spillevende KDE-community. KDE SC 4.8 er lige udkommet og udviklingen af KDE SC 4.9 er allerede i fuld gang - sideløbende er planlægningen og udviklingen af KDE SC 5 forlængst påbegyndt, det bliver snart muligt at købe tablet-pc'er med Plasma Active præinstalleret, kontorpakken Calligra kommer snart med sin første udgivelse siden bruddet med KOffice og en del programmer, der tidligere er blevet udviklet med KDE-teknologier udenfor KDE's infrastruktur, er for nylig flyttet tættere på resten af KDE-familien idet de har flyttet deres udvikling til KDE's officielle infrastruktur, det gælder videoredigeringsprogrammet Kdenlive, talegenkendelsessoftwaren Simon og medieafspilleren Bangarang.

Samtidig er der netop blevet udgivet en begynderguide til KDE-udvikling, denne guide er blevet skrevet af fire bidragsydere til KDE i Googles kontorer i Californien. Guiden giver en introduktion til kommunikation i KDE-communitiet, valg af projekt, opsætning af udviklingsmiljø, brug af git, valg af IDE m.m.

Du kan se guiden online:
http://www.flossmanuals.net/kde-guide/

Downloade den som PDF:
http://en.flossmanuals.net/_booki/kde-guide/kde-gu...

Downloade den i epub-format (e-bog):
http://en.flossmanuals.net/_booki/kde-guide/kde-gu...

Eller købe papirudgaven:
http://www.lulu.com/product/paperback/beginning-kd...

Du kan også bidrage til at forbedre og vedligeholde guiden ved at oprette en konto på Flossmanuals.net.

kreinoee
Antal: 275
Tilmeldt:
08-01-2007
User is offline
Når nu KDE SC 5 bliver

Når nu KDE SC 5 bliver nævnt, bør det lige nævnes at det ikke bliver en gigantisk pdateringen som springet fra kde 3.5 til 4 var. Så der er ingen grund til at være nærvøs for at det til at starte med, bliver lige så ubrugeligt som kde4 var i den første version eller 2.


froksen
froksen's picture
Antal: 416
Tilmeldt:
25-04-2005
User is offline
Lidt i samme genre. Da er

Lidt i samme genre. Da er der blevet lavet en bog der handler om gode råd og emner man skal være opmærkesomme på hvis man starter et "åbent"/frit projekt:

"Open Advice is a knowledge collection from a wide variety of Free Software projects. It answers the question what 42 prominent contributors would have liked to know when they started so you can get a head-start no matter how and where you contribute."

Henvisning: http://open-advice.org/


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 705
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Tak for info

Selvom Jeg nu ikke umiddelbart planlægger at gå i gang med KDE udvikling (for alvor).... :)

(Jeg dog haft sendt et patch til ksnapshot ind så mouse-cursoren også kunne fanges - det blev dog ikke brugt, da en anden havde lavet noget tilsvarende ...)

Men rart med en update om KDE ... :)