Hvor er jeg dog glad for at have lært "the-way-of-Linux"!!

jmose
Antal: 114
Tilmeldt:
02-10-2009
User is offline
Hvor er jeg dog glad for at have lært "the-way-of-Linux"!!

Hejsa,

Et familiemedlem har købt ny computer uden styresystem. Trods mange ihærdige forsøg, vil vedkommende altså have installeret Windows Vista - da de havde en ekstra licens liggende.

På trods af både dual-core, 4GB ram og hvad ved jeg....Har maskinen nu foreløbig brugt (hold nu fast!) 6 timer efter installation på at installere opdateringer!!!

Jeg er overbevist om, at havde jeg taget - ja, vel snart lige meget hvilken distro - havde den maskine været køreklar på under 1 time! Bevares så fik jeg herregod kaffe imens, og ungerne har da også haft en god eftermiddag...Men alligevel.

Jeg er sgu glad for "The-way-of-Linux"...!!


Pinkcraze
Antal: 88
Tilmeldt:
19-11-2011
User is offline
Jeg skulle også instasllere

Jeg skulle også instasllere win7 fra scratch og det tog mig omkring 24 timer at få den til at køre og være brugbar o_o..


stizzel
stizzel's picture
Antal: 469
Tilmeldt:
04-10-2008
User is offline
Du har ik overvejet at

#1:
Du har ik overvejet at få dig et kursus i almen computerbrug så ?.

Enten har du installeret det på en pc, hvor windows 7 har meget besvær med at køre, eller også har du trykket på alle de forkerte knapper - selv på trods af, at windows 7's installation er idiot sikker.

Comon ? , 24 timer...

Jeg kan gøre det på 1 time - MED alle drivere installeret.
Godt nok er det Windows - men jeg har ALDRIG i mit liv oplevet at det tager så lang tid at installere lortet.

Manjaro linux


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
det kommer jo an på hvilken

det kommer jo an på hvilken version af w7 og vista man har.

hvilke service packs med på som standard osv. vista med SP2 tager f.eks. ikke så lang tid at opdatere. det var også først med SP2 at den begyndte at køre rimeligt...

installerer man en vista / w7 som da de udkom... ja så er der mange opdateringer. og de går langsomt ifht linux, ja...

jeg forstår godt de vil have windows. det er det, som folk kender. og det er nemt.

til noget undervisning, prøvede jeg med ubuntu og unity... det gik slet ikke. nu er vi så havnet på lubuntu med lxde... det gik lidt bedre. folk vil have det de kender!


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det er helt almindeligt at

Det er helt almindeligt at det tager 6-8 timer, nogle gange mere, især med XP og Vista at installere fra scratch inklusiv drivere, opdateringer og programmer, med mindre Windows er præinstalleret. Så kan det gøres på et par timer hvis man er hurtig.

Det er der ikke noget nyt i. Der er heller ikke noget nyt i, at opdateringerne udmærket kan kræve halvanden Giga Byte opdateringer. Service Packs, Frameworks, MS Office, sikkerhedsprogrammer og sikkerheds opdateringer tager sin tid, alt efter internetforbindelsens hastighed før maskinen er køreklar.

Hvis man arbejder med Windows til dagligt, så kloner man Windows til maskiner der er kompatible, for at undgå al denne spildtid, og det kan reducere installeringen til ca 20 min. Det kræver imidlertid sysprep og eventuelt en volume licens, og det har private som regel ikke adgang til.


stizzel
stizzel's picture
Antal: 469
Tilmeldt:
04-10-2008
User is offline
Det er helt almindeligt

#4: Det er helt almindeligt at det tager 6-8 timer, nogle gange mere, især med XP og Vista at installere fra scratch inklusiv drivere, opdateringer og programmer, med mindre Windows er præinstalleret. Så kan det gøres på et par timer hvis man er hurtig.

Hold nu.

Det tager ik 6-8 timer.

Aller aller højest 3 timer.

1 time at installere (og det går som regelt hurtigere)
1 time, at opdatere og installere drivere
1 time, at konfigurere resten af systemet, m. div. prog. osv.

Hvis du sidder med et 512 net, Så ja. Så tager det så lang tid der.

Manjaro linux


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#5Det er fra diverse

#5

Det er fra diverse virksomheders netværk, ikke en 512 Kb. Deres maskiner er ikke altid de nyeste, nogle er ikke direkte beregnet til Windows 7, og install DVD'en heller ikke altid ny.

Præinstallationer bliver altid wiped, og nogle gange erstattet med 32 bit, Der kan udmærket gå en hel del tid med at finde de rigtige drivere først. Vista er naturligvis banned på disse netværk, der enten er XP Pro eller Windows 7 Pro.

3 timer er absolut ualmindeligt fra scratch, men korrekt at Windows 7 er hurtigere end nogensinde før. Imidlertid handler tråden om Vista, sandsynligvis med en ældre Vista DVD på nyere hardware. Jo nyere hardware, des mindre sandsynlighed for at DVD'en indholder driverene.

Med Vista og Windows 7, i modsætning til XP, så kan man ikke slipstreame sidste service packs til install skiven for at undgå at bruge tid på de foregående. På dem det er nødvendigt at installere SP1 før SP2.

24 timer er ganske rigtigt noget længere tid end normalt. Jeg kunne nu godt tænke mig, at hvis man ikke er rutineret, så tager det længere tid.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg har selv både

Jeg har selv både installeret både Windows XP, Vista og 7 en del gange. Det har aldrig taget mere end 2 timer alt inklusiv. Men jeg er jo også l33t h4x0r ;)


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
l33t h4x0r LOL

#7: l33t h4x0r

LOL


danielstuhr
Antal: 80
Tilmeldt:
24-06-2011
User is offline
Jeg synes det tager alt for

Jeg synes det tager alt for lang tid at installere opdateringer i Windows..

Hvis man tænker på at man kan installere alle opdateringer til Ubuntu lige efter installationen.


Pinkcraze
Antal: 88
Tilmeldt:
19-11-2011
User is offline
Da jeg skulle installere fra

Da jeg skulle installere fra scratch var det helt fra scratch, den første system update hentede rimelig hurtigt ned (ngle gigabyte) men det tog mange timer for den at installere/opgradere filerne.


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Nu vil jeg jo ikke stille

Nu vil jeg jo ikke stille mig på bagbenene, og jeg foretrækker absolut en Linuxmaskine. Når det så er sagt, så brugte jeg for et par dage siden tre kvarter på at diagnosticere en interfacefejl i et fejlpakket program på Ubuntu. Det viste sig så, at der var et PPA, der løste problemet, men det var ikke lige transparent.


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Jeg har været ude for at

Jeg har været ude for at hjælpe en som havde slettet begge partitioner på en helt ny windows vista for år tilbage, der blev indkøbt 2 gendannelses dvd'er og hold fast, den brugte 5,5 time på at installere. Måske har dem som griner af disse tider ikke helt været rundt om alle aspekter af dette helvedessystem....


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Som jeg husker det tog en

Som jeg husker det tog en installation af MS Windows XP fra bunden også mindst en dags arbejde, inden man havde fået installeret, angivet aktiveringskoder, opdateret, downloadet og installeret diverse 3.parts drivere og 3.parts programmer som gjorde systemet funktionelt og produktivt og tilnærmelsesvist beskyttet mod det værste malware - og naturligvis i processen genstartet en 15-20 gange.

Har ingen erfaring med installation af MS Windows Vista eller MS Windows 7


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Fedt. En sidste chance for

Fedt. En sidste chance for lidt Vista-bashing inden Win8 kommer i preview og sætter et par ting på plads! Det var da meget rart at installere Vista, så kunne man jo ikke bruge det imens :P

Copyright assignment er rendyrket ondskab


Pinkcraze
Antal: 88
Tilmeldt:
19-11-2011
User is offline
Vista havde ellers en cool

Vista havde ellers en cool brugerflade, synd at den var så resourcende krævende.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Jeg er ihvertfald glad for

Jeg er ihvertfald glad for at jeg kan slette min Vista om 2 måneder på den ene af min maskiner ( har desværre været tvunget til at bruge det i 4 år på denne maskine) Det er dog det mest langsomme og resourcekrævende gang lort MS nogensinde har lavet

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


sv-erik
Antal: 564
Tilmeldt:
06-11-2006
User is offline
Fedt. En sidste chance

#14: Fedt. En sidste chance for lidt Vista-bashing inden Win8 kommer i preview og sætter et par ting på plads!

For mit vedkommende var der tale om "erfaringer" ikke bashing, det klare systemet jo meget godt selv som det er skruet sammen. En ting der altid ærger mig at et windows generelt omtales som et nemt system at gå til mv. jeg syntes ikke det er nemmere end så meget andet, desuden skal man jo være en sand diskjokey med skiver for at installere alle de drivere og sager der kræves, at jeg så kaldte det et helvedes system var nok mest basseret på sidste her....

Jeg har svært ved at se hvad win8 skal sætte på plads for mig, men måske kan du løfte sløret :) ?


Pinkcraze
Antal: 88
Tilmeldt:
19-11-2011
User is offline
Jeg må give #17 ret i at

Jeg må give #17 ret i at windows bare er langt mere besværlig og gammeldags, selv win 7 er en oldsag efterhånden, den er voldsomt begrænset, rodet at finde rundt i og bare ikke upto date.


jmose
Antal: 114
Tilmeldt:
02-10-2009
User is offline
Jeg beklager hvis nogen fik

Jeg beklager hvis nogen fik den opfattelse, at jeg var ude på at bashe Windows Vista. Det var på ingen måde hensigten. Vista har da gjort meget godt for mig....Blandt andet fik jeg da øjnene op for Linux..

Jeg kan godt medgive #6 lidt af de betragtninger han kommer med. Det firma jeg er ansat i bruger skam troligt Windows XP endnu! Det vækker lidt bekymring ved mig, når et firma med en omsætning på den anden side af 100Mill stadig bruger et så forældet styresystem...Det var den ene ting. Den anden er af firmaer aldrig har været gode til at installere nok ram i deres maskiner. De fleste IT folk vælger hellere at dedikere et større område på harddisken til dette. (min kone er ansat i Vejle Kommune. Det er samme historie. De fleste af deres maskiner har kun 512Mb ram, hvilket er langt fra nok set i forhold til de programmer de skal afvikle)

Jeg har kun egen erfaring at bruge på dette felt. Og da jeg i sin tid selv installerede Vista var det på en Quad-core med 8 GB ram. Og det kørte sgu meget godt. Men jeg synes - og det gjorde jeg også dengang - at 8GB ram er ret meget arbejdshukommelse at skulle "installere" for at få en lækker oplevelse af sin maskine. Især når Linux kan gøre det på meget mindre! Min nuværende maskine ville nok have problemer med en Vista installation, men kører så helt og aldeles fremragende i Linux!


jmose
Antal: 114
Tilmeldt:
02-10-2009
User is offline
Jeg beklager hvis nogen fik

Jeg beklager hvis nogen fik den opfattelse, at jeg var ude på at bashe Windows Vista. Det var på ingen måde hensigten. Vista har da gjort meget godt for mig....Blandt andet fik jeg da øjnene op for Linux..

Jeg kan godt medgive #6 lidt af de betragtninger han kommer med. Det firma jeg er ansat i bruger skam troligt Windows XP endnu! Det vækker lidt bekymring ved mig, når et firma med en omsætning på den anden side af 100Mill stadig bruger et så forældet styresystem...Det var den ene ting. Den anden er af firmaer aldrig har været gode til at installere nok ram i deres maskiner. De fleste IT folk vælger hellere at dedikere et større område på harddisken til dette. (min kone er ansat i Vejle Kommune. Det er samme historie. De fleste af deres maskiner har kun 512Mb ram, hvilket er langt fra nok set i forhold til de programmer de skal afvikle)

Jeg har kun egen erfaring at bruge på dette felt. Og da jeg i sin tid selv installerede Vista var det på en Quad-core med 8 GB ram. Og det kørte sgu meget godt. Men jeg synes - og det gjorde jeg også dengang - at 8GB ram er ret meget arbejdshukommelse at skulle "installere" for at få en lækker oplevelse af sin maskine. Især når Linux kan gøre det på meget mindre! Min nuværende maskine ville nok have problemer med en Vista installation, men kører så helt og aldeles fremragende i Linux!


WindowsXP
WindowsXP's picture
Antal: 19
Tilmeldt:
12-02-2012
User is offline
en efter middag?

Nu må jeg spørge - er det 4 MEGA byte ram?

Kan du have taget fejl?

En eftermiddag er da absurd.

Kan være du muligvis bruge disketter :) ?

Jeg kan lave tip top win7 installation hurtigere end jeg kan læse mig frem til at installere et program i Linux...


WindowsXP
WindowsXP's picture
Antal: 19
Tilmeldt:
12-02-2012
User is offline
en efter middag?

Nu må jeg spørge - er det 4 MEGA byte ram?

Kan du have taget fejl?

En eftermiddag er da absurd.

Kan være du muligvis bruge disketter :) ?

Jeg kan lave tip top win7 installation hurtigere end jeg kan læse mig frem til at installere et program i Linux...


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Vista havde ellers en

#15: Vista havde ellers en cool brugerflade, synd at den var så resourcende krævende.Vista var grim. 7 ser udmærket ud. 8 er endnu pænere.

#14: Det var da meget rart at installere Vista, så kunne man jo ikke bruge det imens :PHaha! Nice one :D


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Vista havde ellers en

#15: Vista havde ellers en cool brugerflade, synd at den var så resourcende krævende.Vista var grim. 7 ser udmærket ud. 8 er endnu pænere.

#14: Det var da meget rart at installere Vista, så kunne man jo ikke bruge det imens :PHaha! Nice one :D


McCleod48
Antal: 198
Tilmeldt:
08-05-2010
User is offline
Vista havde ellers en

#15: Vista havde ellers en cool brugerflade, synd at den var så resourcende krævende.

Cool i forhold til hvad?

Det jeg har set til Vista's brugerflade (og det er en del, da jeg er supporter på familiens Windows-maskiner) har ikke været cool. Det har faktisk været overordentligt primitivt.

Mht. installation af W7, så har jeg lige kæmpet med en familie-maskine med SSD i. 5 genstarter før der var en brugbar maskine og så lige 2 ekstra genstarter før det var dansk. Dertil opdateringer, opdateringer og opdateringer. Jeg tror at den maskine blev genstartet 20+ gange før den var klar til aflevering.

Jeg kan installere og opdatere en Linux på under en halv time (på HDD) på min net.

--
Mvh
Jesper
Linux User #316493


McCleod48
Antal: 198
Tilmeldt:
08-05-2010
User is offline
8GB ram er ret meget

#20: 8GB ram er ret meget arbejdshukommelse at skulle "installere" for at få en lækker oplevelse af sin maskine.

8 GiB er til gengæld lækkert, hvis man kører en virtuel maskine i ny og næ - eller hvis man anvender XFS... :-)

--
Mvh
Jesper
Linux User #316493