Lidt læsning til den mørke vintertid

Herunder en gennemgang af en lille samling af Linux/programmerings relaterede bøger som jeg kan anbefale.

Just for Fun (Bare for Sjov på dansk)
Just for Fun er en biografi om hvor alle sammens Linus Thorvalds. Den beretter på spændende vis om Linus liv, og om hvordan Linux kom til verden. Vi er med helt fra starten, hvor Linux blot var en terminal emulator udviklet i Linus værelse hos hans mor, og hele vejen til det senere voksede til et verdensomspændende fænomen, der gjorde Linus så efterspurgt, at han ikke længere havde tid til selv at besvare telefonopkald. Bogen er velskrevet, fængende og giver et godt indblik i hvordan det hele begyndte.

The Art of Unix Programming
The Art of Unix Programming er skrevet Eric S. Raymond, der bla. er kendt fra "The Cathedral & the Bazaar" og som medstifter af Open Source Initiative. I bogen forsøger ESR at give sit bud på de ideer og programmerings praksis, der ligger bag UNIX. Han gennemgår begejstret filosofien og historien bag UNIX, og forsøger at identificere de programmerings koncepter der har gjort UNIX til den success der er.

Linux Command Line and Shell Scripting Bible
Linux Command Line and Shell Scripting Bible er både en introduktion til kommandopromten og shell scripting, men er inddelt således at skulle man ønske det, kan man nøjes med at bruge den som en vejledning til kommandopromten. Bogen fremskrider en smule langsomt, så hvis man ikke er helt grøn kan man med fordel skimme hen over noget af det. Den gennemgår et stort antal kommandoer, er meget grundig og sikrer at læseren lærer at udnytte en af Linux største styrker til fulde.

Coders at Work
Coders at Work er en samling interviews med 15 store og ikke-store programmøre. Bla. kan nævnes Ken Thompson, skaberen af C, Donald Knuth, forfatter til kult bøgerne The Art of Computer Programming, Joe Armstrong, skaberen af Erlang og Douglas Crockford, skaber af JSON. Bogen berører et bredt omfang af temaer relaterede til programmering: Hvad der drager folk til programmering, C++ bashing, design af programmeringssprog, debugging, udviklingen inden for datalogi og meget mere. Generelt giver bogen et godt indblik i hvad disse store personligheder tænker og mener.

mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Hvis man er interesseret i

Hvis man er interesseret i det historiske perspektiv i udviklingen af det teknologiske tankesæt, vil jeg også lige indkaste en anbefaling af Hackers af Steven Levy. Den dækker de tidlige introduktioner af computere og ønsket om at tilgå emnet kreativt frem til nyere tid, hvor hjemmecomputere blev en almen ting. Der bliver talt meget om, hvordan industrien, også hvad angår spil, er blevet til, og der er også en sektion, hvor RMS giver sin mening til kende om udvikling og sine holdninger om, at software og åben adgang til den er et moralsk snarere end et teknologisk anliggende.
Det er en velfortalt bog, der går ret tæt ind på nogle interessante personligheder.


Mads
Mads's picture
Antal: 740
Tilmeldt:
04-12-2007
User is offline
Just for Fun (Bare for Sjov

Just for Fun (Bare for Sjov på dansk)

yep det er en god (og sjov) bog :-)


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Tak for anbefalingen!

#1:
Tak for anbefalingen! Den vil jeg kigge nærmere på.


sunlock.dk
sunlock.dk's picture
Antal: 310
Tilmeldt:
26-08-2003
User is offline
Jeg vil da også godt

Jeg vil da også godt anbefale en. The hacker ethic af Pekka Himanen. Det er et ufattelig stykke arbejde Himanen har lagt til grund for at skrive denne bog. Kildehenvisningen er utrolig og graver man lidt i kilderne forsvinder tiden hurtigt med spændende artikler. "Hacker ethic" er et mindsæt, en filosofi baseret på værdier som spil, passion, deling og kreativitet, som har potentialet til at forbedre individeds og virksomhedens produktivitet og konkurencedygtighed. En bog man bør læse hvis man arbejder med it men helt klart en bog der er værd at læse selv om man ikke arbejder med it. Vi burde alle være mere som hackere...


slettet16019
Antal: 76
Tilmeldt:
01-11-2007
User is offline
Tak for en god artikel :)

Tak for en god artikel :)