Ubuntu 12.04 (Eller generelt linux) (Usb wifi)

blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Ubuntu 12.04 (Eller generelt linux) (Usb wifi)

Jeg sidder med et problem der har eksisteret i lang tid efterhånden og som gør at jeg siger at windows xp er langt bedre end ubuntu/linux..

Mit store problem er trådløs internet frem for kablet forbindelse.. Jeg har en wusb600n v2 som jeg godt vil bruge, men de guides jeg har fundet virker generelt ikke af den ene eller anden årsag, så nu spørger jeg herinde hvis nogen har en wusb600n v2 om de kan fortælle mig hvordan de får den til og fungere i ubuntu 12.04

Hvis du ikke har en wusb600n v2, men et helt andet trådløs usb dongle som bare virker i ubuntu 12.04 så skriv gerne hvilken det er, problemet er den at jeg ikke bruger lan kabler, har jeg ikke gjort i nogle år og nu da version 12.04 af ubuntu er udkommet (For noget tid siden) så ville jeg da se om den understøttede mit wifi usb dongle, desværre kke..

Kravene er at usb donglen skal kunne bruge 5 Ghz wifi og gerne 300 Mbit.. og så selvfølgelig fungere perfekt samt ikke kræve at der skal installeres ekstra FØR den fungere..


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
Kravoverholdelse

hej blueeyez, jeg kan desværre ikke overholde de krav som du gerne vil have.

Men jeg har selv en Realtek RTL 8188CU som kan klare op til 150Mbit/s på 2,4GHz jeg anvender godt nok selv 7.04 Feisty Fawn, men har afprøvet den på 11.4, der virkede den fint, jeg købte den også pga. realtek selv havde frigivet drivere som understøttede donglen perfekt.

Du kan jo tage til overvejelse om det ikke også er en løsning for dig :-) og så er den heller ikke specielt dyr, jeg købte min fra kina igennem ebay til 36 kr med levering.

Er der forresten nogen grund til frekvensbåndet på 5GHz ?


blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
hej borupdk Træls nok.. Men

hej borupdk

Træls nok.. Men godt at vide at nogle har held med usb wifi :)

Årsagen til 5 Ghz er egentligt blot at min router har 5 Ghz wifi understøttelse :-) Samt en anelse sikkerhed (Folk med 2.4 Ghz udstyr kan ikke se/påvirke 5 Ghz frekvensen)


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
Ja så forstår jeg bedre,

Ja så forstår jeg bedre, altid rart at udnytte et frekvensbånd som ikke er så udhungret som andre :-) Jeg var desværre selv nødt til at ændre på mine forældres to routere (de har skyline, men default boksen er skod) da de gik i karambolage på hinanden pga. frekvensen ! Hvis det er kan jeg også forsyne dig med linket til ebay siden hvor jeg købte den :-)


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
det har intet at gøre med

det har intet at gøre med linux er langt dårligere end windows.

http://homesupport.cisco.com/en-us/wireless/lbc/WU...

cisco (linksys) har bare valgt kun at supportere windows systemer, hverken mac eller linux er supporteret. så det er dem du skal skælde ud på - og huske i fremtiden at checke om tingene har linux support inden du køber dem, selvom vi godt kan blive enige om at det er røvdårligt af cisco.

jeg har desværre ingen løsning på dit problem -- det tætteste jeg kommer på er min broadcom wifi på den bærbare, hvor jeg også har måtte installere b43-fwcutter for at det kørte via terminal, da den driver som fulgte med ubuntu 12.04 ikke virkede.


blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
#4 Du har nok ret, men nu

#4 Du har nok ret, men nu kommer spørgsmålet så som jeg ikke helt magter at google, men findes der en side hvor man kan se hvilket hardware linux (Ubuntu 12.04) fungerer med? Altså hvor man kan se wifi usb dongles etc? Hvis følgende ikke vides, kunne det så ikke være ret nice at Linuxin.dk fik sådan en udvidelse? Altså en liste over hardware og alle eller nogle linux distroer? (Jeg ved godt alle linuxer ikke kan nok, men så kan folk fx vælge at markere at de kører ubuntu 12.04 32 bit og at fx WUSB600N (Ikke fungerer) og så fx Longshine LCS 8131N3 (Fungerer)

Selvfølgelig skal der være noget med at kunne søge udvidet på frekvens mm, men sådan en liste kunne virkeligt gavne folk.. samt måske lægge pres på producenterne, for jeg er ret foraget over at følgende stadig ikke fungerer.. ved at der findes løsninger, men de inkluderer tredjeparts software mm og så virker disse løsninger sjældent 100%


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#5 ikke mig bekendt. det

#5

ikke mig bekendt. det vil være noget af et projekt, med tanke på hvor meget nyt hardware der kommer. måske et projekt for dig? det letteste vil være at gå ind på edbpriser, finde de dongles du er interesseret i, og så gå på de respektives websites og checke om der er linux support. besværligt ja, umuligt nej.

som ejer af overstående dongle, burde du skrive til linksys direkte og beklage dig.


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
Cisco

Det er komplet bizart , men det er jo typisk firmaer der ikke har balls nok til at gøre sig selv fri af windows men er evige licens slaver ikke vil supporte andet.
Men at cisco der lever af sælger overpriced netværks grej i en verden hvor alle de store cloud shops bruger linux ikke har bemærket at folk også bruger det på desktops er sku utroligt.

Jeg troede faktisk vi var der hvor man ikke kunne finde wifi udstyr der ikke fandtes drivers til.

Men du kan se på wifi gear med enten , realtek intel atheros prism via eller broadcom chip i .

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
#6 Har faktisk overvejet

#6 Har faktisk overvejet det, problemet er blot at en ting er at der står "linux support" noget andet er når du tilslutter det om det kræver ekstra installation eller om det blot virker eller om det slet ikke virker (Worst case)

Dernæst så kræver det jo at folk faktisk gider og bruge følgende nu tænker jeg kun på wifi dongles og ikke andet hardware, det er rigtigt stort, men vi lever i en tid hvor kabler er unødvendige (Som sådan da)

Jeg har ikke brugt kabler i 3 - 4 år nu men har ventet spændt på linux suport til WUSB600N (Har bedst erfaringer med Linksys/Cisco produkter indenfor netværk.

Har os kigget på deres side da jeg overvejet det utroligt meget.. Jeg kunne forstå hvis det var grafikkort, men wifi den havde jeg ikke forventet i så stor stil, har kigget edbpriser en del igennem og fandt da nogle, men priserne er sindsygt høje for de produkter eller os understøtter produkterne ikke 5 Ghz frekvensen.. eller 300 Mbit overførelseshastighed som jeg os bruger (Film over netværket) det der med og sætte en dvd i ens dvd afspiller har aldrig sagt mig for meget..

#7 Ja håbede os selv, men kæmper endnu^^ og det er bar noget m#g!


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
Er det virkelig nødvendigt

Er det virkelig nødvendigt med 300Mbit/s netværk ? Hvad fylder sådan en FullHD film ? ~8 GB ?
Og skal vi sige en længde på 120 min for at være flinke, 8GB/120min ~ 9 Mbit/s, så burde et 150Mbit netværk kunne dække det, selv hvis filmen var dobbelt så stor og kun på 1 ½ timer ville det kunne dække.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3428
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#5Se

#5
Se f.eks.:
http://linuxwireless.org/en/users/Devices

Der er tonsvis af databaser med Linux hardwarekompatibilitet overalt på nettet - der er desværre bare ikke nogen garanti for at det man læser på nettet altid stemmer overens med virkeligheden.

Held og lykke - jeg købte for nylig en ralink wifi usb-dongle som jeg havde læst skulle være understøttet, men det var den altså ikke for mig med Linux-kerne 3.1.x.


blueeyez
Antal: 217
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
#9 Min router giver op til

#9 Min router giver op til 300 Mbit wifi, dernæst så fordi jeg ikke regner med og købe nyt hvert andet år.. Ud over det så fylder HD film da mere end blot 8 GB ;)


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3236
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Supported wireless cards

Supported wireless cards list and procedure to get help.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=370108

https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/Wireles...

Du kan udmærket se film med selv kun 54 mbps. Problemet er mere kopieringer af store filer med den hastighed, og den tid kopieringen tager.

Bortset fra det, så er jeg enig i at RealTek - RTL ofte virker efter bogen.


borupdk
Antal: 13
Tilmeldt:
27-05-2012
User is offline
Selv hvis filmen fyldte en

Selv hvis filmen fyldte en DL BD disk og den varede 90 min så kunne et 75Mbit/s netværk kunne klare det, så jeg ser ikke helt problemet, at du ikke kan undnytte frekvensbåndet er noget andet.