forudsigelser af Ray Kurzweil

beer114
Antal: 315
Tilmeldt:
14-07-2007
User is offline
forudsigelser af Ray Kurzweil

Ray er futurist, forfatter og opfinder.
Han har forsøgt at lave nogle forudsigelser omkring fremtiden;
http://en.wikipedia.org/wiki/Predictions_made_by_R...

Tror I på at hans forudsigelser passer? Og hvilke ser i mest frem til?

Jeg tror at hans forudsigelser passer (med en margen på3-5 år) når jeg kigger på hvad han ellers har forudset.

Det jeg glæder mig mest til er Nanomachines da de vil bringe nogle interessante ting med sig så som langt bedre medicin. Og jeg ser også frem til The Singularity i 2045 (dette bliver omkring min pensionsalder).


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
lang artikel så vil bare

lang artikel så vil bare kort fokusere på nutid+første fremtid

2010:
Supercomputers will have the same raw computing power as human brains <-- mig bekendt har de laaangt større rå regnekraft og har haft det i mange år. det er ikke det samme som 'intelligens'.

2010's: High-quality broadband Internet access will become available almost everywhere. <-- det er jo en meget svær forudsigelse. taler vi om new york city eller lars tyndskids mark i jylland? det svarer lidt til voldborg ville sige "temperaturen i morgen vil ligge mellem -10 og +20".

2014: Automatic house cleaning robots will have become common <-- robotstøvsugere har vi haft i mange år...

2025: Some military UAVs and land vehicles will be 100% computer-controlled. <-- sket lang tid før (allerede idag er der både fly og tanks).


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Supercomputers will have

#1: Supercomputers will have the same raw computing power as human brains <-- mig bekendt har de laaangt større rå regnekraft og har haft det i mange år.Det er ikke rigtigt. Jeg fandt noget info om det, da jeg lavede research på et skole projekt om kunstig intelligens. Jeg husker det ikke tydeligt, men jeg mener at det først er for nyligt at supercomputere er kommet på niveau med mennesker.


beer114
Antal: 315
Tilmeldt:
14-07-2007
User is offline
2014: Automatic house

#1: 2014: Automatic house cleaning robots will have become common <-- robotstøvsugere har vi haft i mange år...
Det kan være at de har været i butikkerne i mange år men når jeg taler med mine kollegaer og famillie er der ikke mange der har dem endnu. Mener der er ca 3-4 stykker så jeg vil ikke sige de er common endnu


stizzel
stizzel's picture
Antal: 470
Tilmeldt:
04-10-2008
User is offline
#3 Men vi er heller ikke i

#3
Men vi er heller ikke i 2014 endnu jo ;)

Manjaro linux


dklinux
Antal: 838
Tilmeldt:
10-03-2009
User is offline
2030

mind uploading vil i teorien gøre mennesker udødelige. for ikke at tale om alle de andre ""mindre"" følger det vil have.

Theres only two men I trust. One of them is me. The other one is NOT you!


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
#1 der står ikke noget om

#2 der står ikke noget om AI, der står 'raw computing power'. AI er jo noget helt andet og langt bagud, selvom jeg må erkende jeg nok misforstod ordene og tænkte på udregninger.

en artikel fra 18/6 (så er vi da up to date):
http://www.rawstory.com/rs/2012/06/18/earths-super...

#3 fordi de er for nærrige/ikke mener den er god nok/whatever, betyder vel ikke de ikke er 'common'? når man kan gå ned i føtex (ja, et supermarkede!) og købe en robot støvsuger, så er det sgu common.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
der står ikke noget om

#6: der står ikke noget om AI, der står 'raw computing power'.Du misforstår hvad jeg skrev. Det var i forbindelse med min skole opgave om AI at jeg undersøgte hvor meget 'raw computing power' supercomputere pt. har i forhold til en menneskehjerne. Konteksten i min opgave var, at computere skal have mere eller tilsvarende computerkraft, for at kunne drive en kunstig intelligens på niveau med et menneskes. Jeg er godt klar over, at Kurzweils forudsigelse ikke har noget med AI at gøre.

Desuden modsiger dit link det du siger. Der står at en menneskehjerne kan udføre 36,8 petaflops og at den hurtigste supercomputer, der eksisterer, "kun" kan udføre 10,51 petaflops. Altså er supercomputere ikke på niveau med mennesker.


hightower
Antal: 652
Tilmeldt:
09-06-2009
User is offline
Desuden modsiger dit

#7: Desuden modsiger dit link det du siger. Der står at en menneskehjerne kan udføre 36,8 petaflops og at den hurtigste supercomputer, der eksisterer, "kun" kan udføre 10,51 petaflops. Altså er supercomputere ikke på niveau med mennesker.
nej da, som jeg skriver så tager jeg (vi? - du skrev "men jeg mener at det først er for nyligt at supercomputere er kommet på niveau med mennesker." ) fejl ifg. den artikel. det var såmænd bare for at give et up 2 date indblik i det...


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
nej da, som jeg skriver

#8: nej da, som jeg skriver så tager jeg (vi? - du skrev "men jeg mener at det først er for nyligt at supercomputere er kommet på niveau med mennesker." ) fejl ifg. den artikel. det var såmænd bare for at give et up 2 date indblik i det...Fino fino. Og ja, det var os begge :) Konklusionen må så være, at hans forudsigelse var forkert!


Mads
Mads's picture
Antal: 740
Tilmeldt:
04-12-2007
User is offline
Personligt ser jeg frem til

Personligt ser jeg frem til Limfjordsporter version 5 - som jeg forudsiger bliver frigivet i 2022.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Personligt ser jeg frem

#10: Personligt ser jeg frem til Limfjordsporter version 5 - som jeg forudsiger bliver frigivet i 2022.

hehe ... computere kommer aldrig op på niveau med en hjerne, ikke engang en tilfældig bug der kravler rundt. Den er da i det mindste klog nok til at stikke af hvis jeg forsøger at nakke den.

Jeg vil gerne se et køleskab der forsøger på det hvis jeg smækker med døren.


beer114
Antal: 315
Tilmeldt:
14-07-2007
User is offline
hehe ... computere

#11: hehe ... computere kommer aldrig op på niveau med en hjerne, ikke engang en tilfældig bug der kravler rundt. Den er da i det mindste klog nok til at stikke af hvis jeg forsøger at nakke den.

I starten af 80'erne sagde man at en computer aldrig vil slå et menneske i skak. Men så kom deep blue.

Jeg tør væde en ramme Cola/øl på at computere kommer op på siden af menneskes hjerne (slå turing testen) inden 2034. Dette er 5 år efter hvad Ray Kurzwei tror.

I dag har computere en bedre applied AI/narrow AI. Se bare på Watson http://en.wikipedia.org/wiki/Watson_(computer)


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
I starten af 80'erne

#12: I starten af 80'erne sagde man at en computer aldrig vil slå et menneske i skak. Men så kom deep blue.

Okay, man bør jo aldrig sige aldrig, men det er ikke en gyldig parameter at vurdere intelligens på regnekraft alene. Intelligens er så meget mere, og fx Deep Blue kan kun den ene ting.

Jeg tror gerne på at man en dag kan lave noget der imitere oplevelsen af følelser, men ikke på at en maskine nogen siden kan føle dem. Måske alligevel hvis man en dag kan lave et eller andet bio-ai, men det lyder for mig som sci-fi, med tryk på fiction.


Mads
Mads's picture
Antal: 740
Tilmeldt:
04-12-2007
User is offline
I starten af 80'erne sagde

I starten af 80'erne sagde man at en computer aldrig vil slå et menneske i skak.

Og samme skråsikkerhed præger nu også dit væddemål. Lad os nu se , og så kan vi sammen købe cola eller øl når nyheden kommer ;-)

-"Radio has no future. Heavier-than-air flying machines are impossible. X-rays will prove to be a hoax." -- William Thomson, Lord Kelvin, British scientist, 1899.

-"With over 50 foreign cars already on sale here, the Japanese auto industry isn't likely to carve out a big slice of the U.S. market." -- Business Week, August 2, 1968.

-“Nuclear-powered vacuum cleaners will probably be a reality in 10 years.” -– Alex Lewyt, president of vacuum cleaner company Lewyt Corp., in the New York Times in 1955.

Jo ved ikke om de er Urban myths - men what the heck, sjove er de da :-D

-