hvem betaler for nemID

beer114
Antal: 315
Tilmeldt:
14-07-2007
User is offline
hvem betaler for nemID

Hvem betaler for de omkostninger som Nemid medfølger?


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
? medfølger?

? medfølger?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Skatteyderne betaler for

Skatteyderne betaler for politikernes beslutninger vedr. indførslen af SlemID, og bankerne for netbankindbrud under visse forudsætninger, hvis det er sådan noget du spørger til. Udover forudsætningerne er det kunderne selv der dækker et tab.

http://www.version2.dk/artikel/antallet-af-netbank...

Edit: Det behøver ikke komme som en overraskelse, at de damer; Margrethe Vestager, Trine Bramsen og Pia Olsen Dyhr, intet fatter om IT og sikkerhed overhovedet, men de udtaler sig gerne positivt om NemID. De har ikke villet indføre borgerkort som i vores nærmeste nabolande, der ikke har disse problemer.

For en ordens skyld, så er det blå blok der indførte SlemID, ikke de damer fra R, S og SF, men de fjoller gerne videre.


dudsen
Antal: 963
Tilmeldt:
10-01-2009
User is offline
modtager

nemid's single signon er et statslig fiunasieret projekt i samarbejde med et kartel af de største danske banker, leveret af et privat firma. (der dog ikke rigtigt har andre kunder end den danske stat og bank-kartellet).

Afregnings mæssigt er modtager altså den side der vælger at tillade nemid logons der bliver afregnet og mener faktisk vi er oppe i kroner og ikke øre pr logon.

Tab er well kompliceret NemID vil gerne pålægge det bogerne men realt ender det firma der har tilbudt logon nok med at hefte, især fordi nemID løsningen ikke lever op til de lovmæssige krav(EU ret) til "sikker signatur".

Kommer vi til investering i IT hos borgerne well det er ligesom med postkasser og telefonabonementer borgernes ejet problem. Igen noget der kan koste staten en tabt retsag(igen under EU ret) hvis de kommer til at lukke for de altilernative komunikations kanaler.