Klar besked om Gnome OS

I et interview med William Jon McCann giver han klar besked omkring hvad Gnome OS er. Han runder også andre emner, som f.eks. årsagen til de seneste ændringer i nautilus, filmanagerens relevans i dag og i fremtidens DE og generelt hvorfor han er mere optimistisk omkring gnome end han har været i lang tid.

William Jon McCann har været en af hovedarkitekterne bag gnome-shell og gnome OS.

http://derstandard.at/1343744803999/McCann-More-op...

Anonym8
Antal: 35
Tilmeldt:
19-07-2012
User is offline
Ikke helt så klar besked...

Phomes, dette interview - mener jeg - bekræfter, hvad jeg tidligere har hævdet i anden tråd, hvor vi diskuterede GNOME OS. Nemlig, at GNOME OS er tiltænkt udvikling og testning - ikke den menige bruger:

John Mc Cann: "My primary interest right now is being able to validate our design decisions, being able to validate code commits. We need something to test, to find out if we break things. So if you go down that line of thinking - What are we making? What are we testing? What are we delivering to our partners? - there is no other name than operating system for it.

Og når han direkte spørges, om han mener GNOME OS også er for den almindelige bruger, svarer han noget uklart på dette:

"My goal is to put free software into the hands of basically everybody on the planet. So if we really believe in free software we have to believe that everyone has the right to it. Not just developers, not just currently active users. And we are really trying to do something about it. The designs that we do target potentially everyone. But on how to deliver it to users - this is something the whole community has to discuss and decide on."

Så jeg forstår det således, at GNOME OS ikke på nuværende tidspunkt er tiltænkt den almindelige bruger, og at det er meget uklart, om GNOME OS vil blive det på et senere tidspunkt...

Jeg har derfor svært ved at forstå al den opmærksomhed omkring GNOME OS - men tak for linket - det er under alle omstændigheder interessant læsning at læse om Gnome-folkenes tanker om fremtiden... :-)


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
Jeg tror at grunden til at

Jeg tror at grunden til at vi ikke blev enige er, at spørgsmålet "er gnome os tiltænkt den almindelige bruger" er tvetydigt.

Er gnome os en ny _distro_ henvendt til den almindelige bruger? Nej.

Er gnome os et fuldt os med en komplet brugeroplevelse henvendt til den almindelige bruger? Ja.

Gnome vil stadig have samarbejdspartnere i de distroer vi kender i dag. Gnome vil bare tilbyde mere end i dag og vil indtræde som upstream for det arbejde der i dag duplikeres igen og igen i alle distrovarianter. Gnome os vil være et brugbart produkt, men vil du have LTS versioner, købe support, osv, så er det stadig en regulær distro du vil bruge. Du kan måske sammenligne det med sammenhængen mellem fedora og rhel, men hvor du skærer tidshorisonten ned fra fedoras ½årlige "test-rhel releases" til et meget kortere interval.

(Men gnome os betyder jo meget mere end bare denne detalje)


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Det er godt nok også noget

Det er godt nok også noget uklart for mig. Fremstår foreløbig som 50% varm luft og 50% duplikering af eksisterende ting.

Hvordan adskiller et "SDK" sig f.eks. fra de toolkits, libs og frameworks der findes i dag? Betyder det at GNOME vil indføre binær kompatibilitet og den slags ting?


phomes
phomes's picture
Antal: 602
Tilmeldt:
24-12-2007
User is offline
De ting der findes i et

De ting der findes i et gnome os sdk, vil naturligvis være de libs enhver software distributør vil kunne forvente allerede at være installeret på et gnome os system. Dvs, de behøver ikke selv at inkludere de libs i deres bundle.


SPAMMER (not verified)
Antal: 4294966363
Tilmeldt:
01-01-1970
User is offline
SPAM

SPAM


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Hvor er det synd at

Hvor er det synd at LidesberG skred pga cb400fs opførsel. Nu er der ikke nogle at svare længere :/ så må jeg jo bare svare ud i tomheden. Hvad en RedHat-ansat siger GnomeOS er, er ike nødvendigvis helt sandt eller fyldestgørende. Canonical og RedHat er i vild krig mod hinanden. GnomeOS vil nedbryde siloer, og det er RedHat meget godt tilfredse med, da truslen mod dem består i netop distrosiloer. Hvis GnomeOS kan installere alle ubuntu-pakker, så er siloen reelt demonteret.


Slettet
Antal: 144
Tilmeldt:
24-06-2010
User is offline
Saftsilome :-)

#6: GnomeOS vil nedbryde siloer, Fint nok.

#6: Hvis GnomeOS kan installere alle ubuntu-pakker, så er siloen reelt demonteret.
Øh, mangler der ikke en mellemregning?


bill gates
bill gates's picture
Antal: 3018
Tilmeldt:
25-06-2004
User is offline
Mellemregning: Alt det der

Mellemregning: Alt det der allerede er diskuteret vedr. GNOME som gør det nemt og ufarligt at køre fremmede pakker: Virtualisering, sandboxing, bundling.

Mit budskab er at det nok ikke er helt tilfældigt at RedHat skubber alle de her silonedbrydende værktøjer ind i GNOME. Og gud hvor er det befriende at se Ubuntus bevidste forsøg på at skabe inkompabilitet med upstreams og andre distroer bliver udfordret.