Anonymous

Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Anonymous

Efter i går, kan man vel spørge: Er Anonymous aktivisme eller terrorisme?


Braunstein
Braunstein's picture
Antal: 10
Tilmeldt:
19-08-2011
User is offline
Anonymous

Det tror jeg ikke der et enkelt svar på. Dels fordi det vil afhænge af hvem der ser på det; nogle vil argumentere for at det er civil ulydighed i en moderne verden, andre vil argumentere at det at ødelægge en hjemmeside har lige så stor økonomisk effekt som "rigtig" hærværk og dermed er at sidestille med en forbrydelse.
Ydermere er Anonymous så løst og bredt et netværk (hvis man overhovedet kan kalde det et netværk) at hvilken som helst gruppering kan skjule sig bag "brandet" Anonymous.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg er enig med Braunstein.

Jeg er enig med Braunstein. Det afhænger af hvem der ser på det. Men sådan er det oftest med "terrorisme". F.eks. mener nogle at FARC er en terrororganisation hvor andre mener, at de er frihedskæmpere.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Al-Qaeda er også et løst

Al-Qaeda er også et løst forbundet netværk, et netværk som mange af verdens sunni muslimer opfatter som frihedskæmpere, men der er vel ikke mange i den vestlige verden, der ikke opfatter dem som mordere, hvor de selv mener det er selvforsvar, jeg ved godt hvad jeg selv mener om Al-Qaeda, og forskellen på dem og Anonymous er den, at Anonymous aktioner ikke har kostet menneskeliv (endnu), og endda vil de ikke engang lægge ansigter til, i modsætning til Al-Qaeda, der også vil fortælle hvad deres egentlige mål er, for hvis det Anonymous gør, udelukkende gengælder de aktioner man foretager mod dem, når de bryder de pågældende landes lovgivninger, så er der jo udelukkende et formål, at få alle til at gøre som en ikke lovlig organisation mener er rigtigt, og derfor er det i mine øjne terrorister.


jenss
jenss's picture
Antal: 188
Tilmeldt:
03-08-2007
User is offline
Dokumentarfilm - We are Legion

Dokumentarfilmen - We are Legion blev udgivet for nylig. Hvis man har 1½ time er den ok at bruge tid på. Den er angivelig udgivet under Creative Commons, men popper alligevel op og ned rundt omkring, men den har da været at finde en rum tid her: http://www.youtube.com/watch?v=8TMtbNJ81X0


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Så fik jeg set filmen,

Så fik jeg set filmen, ligesom jeg troede, at den yderste venstrefløj var ved, at uddø popper den op nye steder, men jeg vil stoppe med denne tråd, for det var ikke min mening, at den skulle udvikle sig til et politisk tema, det var selvfølgelig dumt, for det var jo ganske forudsigeligt, men informativ hvis man kan få 2+2 til 4.