Adobe Reader kræves på skat.dk

fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Adobe Reader kræves på skat.dk

Jeg var lige ind og checke min forskudsopgørelse 2013 på skat.dk, da jeg opdagede at nu kræver skat.dk at man har adobe readeren installeret ellers vil den ikk evise opgørelsen. Hvad hulen er det for noget nu? Før i tiden kunne man bare logge ind og se sin opgørelse, så hvis man ikke havde adobe readeren inde så kunne blot downloade pdf filen. Jeg bruger nemlig k-parts pluginet.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Jeg har ikke selv været

Jeg har ikke selv været derinde endnu, men jeg vil da stærkt formode, at du blot behøver at installere Google Chrome har du den ikke allerede installeret.

https://www.google.com/intl/da/chrome/browser/

Den har indbygget PDF reader og Flash, så du ikke længere behøver at bekymre dig om dem.


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Sikke en gang pjat det her.

Sikke en gang pjat det her. Jeg bruger nu en gang Firefox og vil helst være fri for og skulle bruge Chrome. Hvorfor bliver vi tvunget over i og skulle have adobe readeren installeret. Linux versionen er jo kun ved 9.5.x.

PS. Ville lige minde om at Firefox har også indbygget pdf læser er dog detaktiveret per default, men selvom man tænder for den så siger skat nu at man stadigvæk ikke har pluginet installeret og man kan ikke få pdf filen.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Jeg måtte se det ved

Jeg måtte se det ved selvsyn, og kan konstatere at du har ret. Det er svært at tage seriøst, at man skal have Adobe installeret.

De skriver selv:
--
Der kan være flere grunde til, at din forskudsopgørelse eller årsopgørelse ikke kommer frem. Hovedårsagen er, at SKAT efter Microsofts lancering af Windows 8 har været nødt til at lave nogle tekniske ændringer af hensyn til sikkerheden. Disse ændringer kan desværre medføre, at nogle brugere ikke kan se deres forskuds- eller årsopgørelse.
--

Jeg ved ikke, hvad det er for nogle sikkerhedsproblemer, der kan afhjælpes ved at installere Adobe Reader, men det lugter kraftigt af en offentlig IT-afdeling, der ikke er sin opgave voksen.

Hvorfor hulen insisterer de på at forskudsopgørelsen skal være en PDF, når nu man samtidig mener at selvsamme format giver anledning til en sikkerhedsbrist? Hvorfor ikke bare servere den som HTML? Shit, hvor er det en amatørbiks...

PS: Jeg har tilkendegivet min utilfredshed ved at klikke "Helt uenig" nederst på http://skat.dk/SKAT.aspx?oId=1816617 - og tilføjet en sur kommentar i det tekstfelt, der dukker op.


Uffe
Uffe's picture
Antal: 388
Tilmeldt:
24-07-2008
User is offline
Helt enig med #2 Det er

Helt enig med #2
Det er noget pjat at ens årsopgørelse ikke er tilgængelig uden Adobe. Jeg var ude for det samme for et par dage siden. Det kan godt være at ham der har lavet siden for Skat er stolt af sig selv, men jeg har ikke noget at bruge et stort skilt med ca. denne tekst: "Du har ikke Adobe reader installeret - installer den for at se din opgørelse" - UDEN mulighed for noget som helst andet.
Må jeg få et download-link i stedet - det er dog min årsopgørelse !

Mhv. Uffe


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Jeg ved ikke, hvad det

#3: Jeg ved ikke, hvad det er for nogle sikkerhedsproblemer, der kan afhjælpes ved at installere Adobe Reader,

Man risikerer snarere at indføre flere sikkerhedsproblemer.

Jeg skulle også lige prøve med samme nedslående resultat, så jeg skrev en kommentar, der viste min utilfredshed med den måde ændringen var implementeret, og opfordrede Skat til at lave et link, så "vi andre" kan hente filerne og læse dem med et program efter eget valg.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Jeg ved ikke hvorfor Skat

Jeg ved ikke hvorfor Skat har gjort dette tiltag da du nemt kan hente PDF filen alligevel blot ved brug af lidt debug værktøjer i Firefox. Man kunne nok nemt lave et plugin der gør dette automatisk men har ikke lige evnerne til at lave den slags:

1. Gå ind på Forskudsopgørelses siden som har en URL lignende:
https://www.tastselv.skat.dk/XXXXX/Forskudsopgoere...

2. Tryk Ctlr+Shift+S for at starte JavaScript debuggeren.

3. Find linje 137 med følgende kode:
function CheckPdfViewValid(warning) {
var valid = PdfViewValid();
if (!valid) {
CheckPdfViewValidAlert(warning);
}
return valid;
}

4. Sæt et break point til linjen " if (!valid) {" ved at trykke til venstre for linjenummeret.

5. Tryk nu på din forskudsopgørelse.

6. Firefox vil stoppe javascriptet der du satte dit breakpoint. Her kan du nu ændre i variablerne i højre bjælke og ændre variablen "valid" fra false til true ved at dobbeltklikke på værdien.

7. Tryk på den blå pil i debug vinduet (venstre øverste hjørne) og wupti den vil nu åbne et vindue op og med muligheden for at gemme PDF filen (eller åbne den med et program).

Jeg forstår ikke hvorfor dette tiltag skulle give øget sikkerhed. Ved at se koden igennem kan man se at de laver en lang række tåbelige tests og et plugin kunne evt. blot erstatte "PdfViewValid();" metoden til altid at returnere true.


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Pjat

De har lige lavet ændringen her i går for jeg var inde på skat.dk for kort tid siden og da virkede det uden problemer. Jeg skriver ihvertfald en klage til skat nu for det her noget hø.

PS. Nu er klagen sendt til dem.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#7 Skat er formentlig

#7

Skat er formentlig ligeglade med et par sure Linux brugere.

Men naturligvis er hele deres arrangement kritisabelt at allerede nævnte grunde. På den anden side har du nu fået to fungerende løsninger, så du kan se din forskudsopgørelse.

Resten er for mig uinteressant. Have a nice day.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Jeg har udviklet en lidt

Jeg har udviklet en lidt mere "brugervenlig" løsning i form af et Greasemonkey script:
https://dl.dropbox.com/u/197692/PDFvalid.user.js

Bare installer Greasemonkey og tryk derefter på linket (læs gerne kildekoden for at være sikker på jeg ikke laver noget gøgl).


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Skat er formentlig

#8: Skat er formentlig ligeglade med et par sure Linux brugere.

Muligvis, men de burde jo ikke være ligeglade med de retningslinjer, der er om åbne formater i det offentlige. Og hele ideen med et åbent format (i dette tilfælde PDF) forsvinder jo, hvis man af uransagelige årsager kræver et lukket program for at åbne det.

IT og Telestyrelsen er blevet nedlagt, men Google fortæller stadig om deres retningslinjer( http://www.itst.dk/it-arkitektur-og-standarder/sta... ):
--
"Her finder du vejledninger omkring anvendelsen af åbne standarder. Fra den 1. januar 2008 er det obligatorisk for alle offentlige myndigheder at anvende en række åbne standarder i alle nye offentlige it-løsninger. Endvidere har det siden 1. januar 2011 været et krav om anvendelse af PDF/A-1 som dokumentformat for ikke-redigerbare dokumenter, som offentlige myndigheder afsender eller publiserer på deres hjemmesider. De offentlige myndigheder skal således sikre sig, at fremtidige it-løsninger baseres på, eller understøtter, de obligatoriske, åbne standarder."
--

#8: Resten er for mig uinteressant.

Det er jo ikke noget stort teknisk problem at omgå deres latterlige PDF-reader-tjek, men det er et principielt problem, at webmaster@skat bare ud af det blå indfører noget så tåbeligt. Det stinker langt væk af amatørbiks, at der ikke er nogle faste procedurer for den slags.

Hvad bliver det næste - at man skal logge ind med sit COOP-medlemsnummer for at se sin forskudsopgørelse? Eller at man får den udleveret i Fitnessworld efter at have betalt en måneds abonnement? For at undgå sådanne tilstande, bliver man nødt til at påtale det, når nogen vælger så idiotisk en løsning.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
Jeg har været ude for noget

Jeg har været ude for noget lignende før. Et familiemedlem der bruger Linux, skulle læse et PDF-dokument fra det offentlige. Åbnede man PDF-filen i noget som helst andet end Adobe Reader, viste den (PDF-filen) bare en besked om at installere Adobe Reader.

Totalt helt og aldeles åndssvagt. Et produkt af inkompetente IT-newbs.


stra
Antal: 359
Tilmeldt:
08-08-2007
User is offline
#9

Desværre viker det fortsat ikke for mig.
Skal jeg fortage mig noget yderligere, foruden at tilføje Greasemonkey og scriptet i firefox?


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#12 Hm kan du se inde i

#12
Hm kan du se inde i Greasemonkey at scriptet er tilføjet?

Jeg har desuden lavet det således den tjekker efter om URL opfylder følgende regex:
https://www.tastselv.skat.dk/*/Forskudsopgoerelsen...

Så hvis din adresse er anderledes så skal du lige ændre det.


stra
Antal: 359
Tilmeldt:
08-08-2007
User is offline
#13

Jep, script er tilføjet.

På adresse linien står /fskskmp2/ i stedet for /*/ mens resten er det samme.

Kan det betyde noget med noscript og/eller ABP


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
De er forpligtet ved lov til

De er forpligtet ved lov til at følge åbne standarder. Hvis deres variant kræver Adobes program, kan det ikke være en af de åbne PDF-implementeringer.
Og hvor langt nede i halsen har man lige Microsoft, hvis man laver ændringen for at imødekomme Windows 8, som yderst få fortsat har?


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#15 PDF'en kræver ikke

#15
PDF'en kræver ikke Adobe Reader for at læse. Mit umiddelbare bud på hvorfor det er lavet på den her måde er at browseren som standard gemmer filen i en åben temp mappe som derfor betragtes som usikkert. At de så klovner i det og laver løsningen komplet idiotisk er anden side af sagen.

#14
NoScript skal selvfølgelig tillade alle scripts fra skat.dk da scriptet der laver alt det her rod er JavaScript.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Apropos:

Apropos: http://www.computerworld.dk/art/221890/nyt-adobe-h...

Det ender jo snart som en EB overskrift: "Skat tvinger dig til at installere sikkerhedshul"


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3505
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Der må sgu da også være

Der må sgu da også være mange MS Windows- og Mac OSX-brugere der ikke gider bruge en stor, fed møglangsom, grim PDF-læser, som sovser sig ind i deres browser.

... og hvor opdatering af pdf-læseren nogle gange kræver genstart af deres OS. O_o


torben49
Antal: 67
Tilmeldt:
11-02-2009
User is offline
PDF læser

Rigtigt. Jeg har bruger PDF-Xchange Viewer med betalt licens på Win7. Jeg valgte at bruge Chrome på Win7 til forskudsopgørelsen, da jeg havde læste dette indlæg.


marlar
Antal: 3297
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Greasemonkey-scriptet

#9:

Greasemonkey-scriptet fungerer fint. Og ganske smart løsning med at override CheckPdfViewValid og bare returnere true :)

Greasemonkey er i øvrigt genialt, har brugt det i flere år.


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Virker det også i

#13:

Virker det også i Firefox? Eller kan bringes til det?


marlar
Antal: 3297
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Sciptet virker også i

#21: Sciptet virker også i Firefox


sunlock.dk
sunlock.dk's picture
Antal: 311
Tilmeldt:
26-08-2003
User is offline
#6 Godt spottet! Uroligt at

#6
Godt spottet! Uroligt at deres sikkerhedslag ligger i et javascript... Så får man indtrykket af at deres it-afdeling består af kompetente medarbejdere... NOT!


Kristho
Kristho's picture
Antal: 1273
Tilmeldt:
21-02-2008
User is offline
Tak Julemand, det er et fint

Tak Julemand, det er et fint lille script :) Vil du have noget imod at jeg linker til det fra min blog? www.kristhomsen.dk - så andre kan få glæde af det.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#24 Bare betragt det som

#24
Bare betragt det som open source. Jeg er kun glad for at scriptet kan skabe lidt glæde og debat. :)


marlar
Antal: 3297
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Måske skulle vi have en

Måske skulle vi have en plads til greasemonkey-scripts her på siden? Jeg har også nogle stykker der kunne være nyttige for andre.


hoppendekanin
Antal: 485
Tilmeldt:
16-09-2007
User is offline
Der er også andre, som har

Der er også andre, som har problemet: http://www.version2.dk/artikel/derfor-har-linux-og...


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Elegant løsning

Det var en smart løsning julemand, virker perfekt.
Jeg er så ansat det pågældende sted, og ved ikke rigtig om jeg skal være så stolt af det her, men jeg har vist nogle af mine kolleger indlæggene her, deres kommentarer vil jeg så undlade.
Hvorfor det er lavet aner jeg ikke, og for mig er det heller ikke så interessant, nu virker det her.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#28 Jeg er godt klar over at

#28
Jeg er godt klar over at det ikke ligefrem tages positivt at der udvikles løsninger der omgår den "sikkerhed" man vælger at implementere. Men jeg håber da det kan sætte lidt fokus på at det de har opnået er at folk nu installere script løsninger for at omgå problemet. Løsninger der i sig selv kan være usikre.

Problemet ligger jo i at det ikke er så heldigt at ens skattedokumenter ligger i en cache pga. brugeren har trykket på "åbn med program x" i stedet for at gemme filen først og så åbne dokumentet. Jeg tror bare ikke på at løsningen så er at tvinge folk til at bruge den her løsning de har lavet nu men derimod at vise på download siden en advarsel om at brugen skal gemme dokumentet før de åbner det og derefter slette dokumentet hvis de ikke vil have det liggende på computeren. På den måde må det sku være op til brugeren selv at stå med ansvaret for dumheder og samtidig kan alle hente dokumenterne uanset hvilken løsning de nu engang bruger.

Årsagen til jeg ikke vil installere Adobe Reader er at jeg hader at have et browser plugin til at håndtere PDF filer og jeg foretrækker at åbne dem med standalone programmer pga. bedre performence og bedre fleksibilitet. Derfor blev jeg i den gad rasende over at Skat nu vælger at tvinge mig til at bruge en møgløsning og valgte så at undersøge tingene til bunds. Jeg kunne ikke bestemme mig for om jeg skulle grine eller græde da jeg fandt ud af hvor simpelt det JavaScript faktisk var de har lavet og at Skat nemt kunne give os et direkte download link...


marlar
Antal: 3297
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
De kunne jo også bare

De kunne jo også bare vælge at vise skidtet som HTML!


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Her er skats svar på min

Her er skats svar på min klage (for dem der er interesseret):

Skat kræver ikke adobe reader, og du kan anvende hvilken pdf-læser du vil.
Vi har bare valgt at teste på adobe reader, da den er meget brugt af vores kunder.

Forskuds-pdf-fil er dannet, så den ikke blive lagret i din cache af sikkehedsmsæssige hensyn og det kan volde problemer for nogle.
Vi har konstateret, at acroread installeret på ubuntu virker.
Browseren google chrome, som har sin egen pdf-læser er også testet at virke.

Hvis du har flere pdf-læser-programmer på din pc kan det også volde problemer.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#31 Spændende svar da det

#31
Spændende svar da det jo ret tydeligt ikke virker med "hvilken pdf-læser du vil". Sumatra og Foxit Reader virker ikke. Desuden så laver de jo temmelig tydeligt et check efter Adobe Reader hvis du bruger fx Firefox på Windows og Linux:
http://pastebin.com/JdZ0WAGg


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Yep, jeg har også

#32:

Yep, jeg har også gjort dem opmærksom på at det ikke passer. Jeg bruger normalt okular til pdf i firefox via k-partspluginet og det virker ikke med skat.dk mere. Firefoxs indbygget pdf læser virker heller ikke på skat.dk


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Ikke kun forskudsopgørelsen

Det er ikke kun forskudsopgørelsen, der volder problemer, selv om det er den mest aktuelle. Problemet gælder også årsopgørelsen og andre pdf-dokumenter fra skat, så måske skulle man udvide gyldighedsområdet for julemandens fine lille script til hele https://tastselv.skat.dk. Eller blot tilføje de sider, hvor der er problemer med pdf.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#34 Tænkte nok den var galt

#34
Tænkte nok den var galt andre steder på skat.dk. Skal se på det senere i dag hvis jeg får tid. :)


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Not to worry

#35:

Man kan blot tilføje andre problematiske steder i Greasemonkey, så vidt jeg har forstået.


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Nyt svar fra skat.dk: Jeg

Nyt svar fra skat.dk:

Jeg kan ikke hvad problemet er på din pc, men selvom vi ikke har testet firefox er ved vi, at flere har kunnet åbne deres opgørelse meed foxit reader.

Browseren goggle chrome med sin egen pdf-viewer har vi testet at virke.

Vi er ved at tilrette den tekst-boks, som dukker op i forbindelse med åbningen af opgørelsen, så der ikke henvises til adobe.

At de ikke har testet med firefox fatter jeg ikke. Det er sku den 3. største browser?


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#37 Det virker sikkert også

#37
Det virker sikkert også fint med Foxit hvis man installere browser plugin'et (hvilket jeg ikke har gjort). Men det burde bare være muligt at kunne hente filen ned og åbne med et standalone program.


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Det mener jeg også

#38:

Det mener jeg også burde være muligt, men jeg møder kun den advarsel at adobe reader ikke er installeret.


Tukanfan
Tukanfan's picture
Antal: 114
Tilmeldt:
29-09-2010
User is offline
Mail til skat.dk

Jeg ved godt det måske er lidt naivt, men hvad mener i om, at jeg sender følgende mail til skat.dk? Er der noget i den der er faktuelt ukorrekt?

"""
Kære skat.dk

Send venligst dette videre til jeres webmaster/udvikleren af tast-selv systemet på skat.dk

Jeg har netop fået jeres mail om forskudsopgørelse, men når jeg klikker på linket får jeg en besked om, at jeg skal have Adobe Reader installeret. Jeg har så læst mig frem til, at jeg får beskeden fordi I vil undgå at forskudsopgørelsen på delte computere kommer i de forkerte hænder (http://www.version2.dk/artikel/derfor-har-linux-og...).

Det er såmænd fint nok - men på Linux (og mobiltelefon etc.) bruger man ikke Adobe Reader (og nej, det virker heller ikke i chrome). Kan I ikke lave en løsning, hvor man stadig kan downloade pdf-filen? Evt. hvor man klikker en boks af med, at man er indforstået med sikkerhedsricisciene?

Hvis i kunne få en udvikler til at oprette en bruger på linuxin.dk (et forum hvorpå størstedelen af danske linuxbrugere er samlet), og få ham til at se følgende tråd:http://linuxin.dk/node/20594, så ville det være perfekt. Så kunne vi diskutere en optimal løsning, der er mere brugervenlig end det Greasemonkey script man i øjeblikket bliver nødt til at køre for at kunne downloade filen på linux (og på mobiltelefoner).

Mvh
Troels Folke
"""


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#40 Tror du kan nøjes med

#40
Tror du kan nøjes med at skrive til dem at du ser den mest optimale løsning som at de tilbyder det de gør i forvejen men at du så samtidig også kan download filen direkte med med en advarsel om hvilke konsekvenser dette har. På den måde vil brugeren selv være skyld i diverse ulykker og brugeren kan ikke sige han/hun ikke var informeret.

Det er noget i den stil jeg har skrevet til dem. Jeg tror ikke det gavner noget at vi skal til at diskuttere med deres udviklere om hvordan tingene skal og ikke skal gøres når løsningen er temmelig enkel.


Tukanfan
Tukanfan's picture
Antal: 114
Tilmeldt:
29-09-2010
User is offline
Ja, det har du nok ret i.

Ja, det har du nok ret i.


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Men det burde bare

#38: Men det burde bare være muligt at kunne hente filen ned og åbne med et standalone program.

Absolut. Det mener jeg også, og den løsning, du skitserer i #41, lyder som noget nær optimal i mine ører.

Når det er sagt, synes jeg det er prisværdigt, at Skat tænker på datasikkerheden. Andre offentlige organer kunne lære lidt af det.
Begrundelsen for ændringen er, som jeg hører den, at forhindre intetanende brugere i uforvarende at efterlade kopier af følsomme personlige dokumenter på PCen. Mange eksterne pdf-læsere (de fleste? alle?) efterlader netop en cashed kopi i et temp-directory, så kun at tillade at læse dokumentet i browseren, lyder umiddelbart som en god løsning.

At det sandsynligvis kun kan være et problem på offentligt tilgængelige PCer, og umyndiggør brugeren ved at diktere arbejdsgang og valg af programmer, er tilsyneladende ikke faldet Skats udviklere ind. Eller dem, der har udstukket opgaven.
Alle vi andre, der læser dokumenterne hjemme på vores egen PC, vil få større sikkerhedsproblemer ved at installere Adobe Reader, end ved at dokumentet bliver cashed på computeren og får i tilgift en masse bøvl og besvær.

Så tillad download af dokumenterne, gerne med en advarsel om potentielle farer, og hvordan man undgår dem. Download på USB-memory og læs hjemme på egen PC. Anvisning på, hvordan man sletter den cashede kopi.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#8 Skat er formentlig

#8
Skat er formentlig ligeglade med et par sure Linux brugere.
Men naturligvis er hele deres arrangement kritisabelt at allerede nævnte grunde. På den anden side har du nu fået to fungerende løsninger, så du kan se din forskudsopgørelse.

Men naturligvis er hele deres arrangement kritisabelt at allerede nævnte grunde. På den anden side har du nu fået to fungerende løsninger, så du kan se din forskudsopgørelse.
Resten er for mig uinteressant.

Jeg har internt fra, at første linie nok ikke er, at skyde langt over målet, og løsningen med Google Chrome er jo helt fin, i betragtning af, at den er væsentlig hurtigere end Firefox, så byttet var en god handel.


Prezioso
Prezioso's picture
Antal: 551
Tilmeldt:
17-05-2008
User is offline
Det sq trist at uvidenhed

Det sq trist at uvidenhed skal være fordelagtig frem for viden, fri vilje og ansvar.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#45 Hvordan uvidenhed?

#45

Hvordan uvidenhed?


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#46 De har lavet

#46
De har lavet begrænsningen fordi en gruppe personer ikke ved at pdf filer bliver cached og derfor efterlades på offentlige maskiner. Derfor straffes nu alle personer fordi en gruppe ikke har viden omkring hvordan en browser fungerer.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#47 I mit hoved opstår

#47

I mit hoved opstår problematikken ved, at dokumenterne ikke kan downloades, fordi den mængde af mennesker der ikke ved, at PDF filer kan cashes er enorm, det kan b.la aflæses ved, at det antal brugere der ikke engang ved, at der er noget der hedder PDF,
er ganske mange, efter de mange kurser jeg de sidste år har fulgt, er mit gæt, at 75% overhovedet ikke kender til ekstistensen af PDF og de fleste af dem er dog rimelig højt uddannnede mennesker, så det sikkerhedsmæssige i tiltaget, synes jeg er ganske fornuftigt, men det er en brøler, at man ikke kan downloade dokumenterne, og som jeg jeg hører og tror vil blive rettet hurtigt.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#48Jeg vil tro at rigtig

#48

Jeg vil tro at rigtig mange heller ikke kender forskellen på cached og cashed, og i det hele taget ingen anelse har hvad en cache er for noget.

Jeg kan kun være enig i, at IT folkene i Skat formentlig er MS uddannede, og af den grund bedre forstår MS end egentlig computing. Eftersom de fleste (desværre) stadig bruger Windows, og fordi MS har sine fejl-dispositioner, at man forsøger at tage hensyn til sikkerheden.

Men Skat's IT folk må være vidende om, at Adobe Reader er en af de tre mest usikre programmer, så det er relevant at undre sig over grunden til, at det absolut skal fungere med Acrobat (eller i det hele taget med PDF). Det samme kunne siges med andre offentlige institutioners brug af Java i browserne.

Det virker ikke gennemtænkt. IT folkene burde på relevante sikkerhedskursus.

Mvh


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#49 Jeg kan kun være enig,

#49

Jeg kan kun være enig, men jeg tror ikke det står lige for, sikkerhedsproblematikken bliver ikke taget seriøst nok.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline

#50: sikkerhedsproblematikken bliver ikke taget seriøst nok.

Så er det en skam at man fokuserer hele sikkerheden om den promille af befolkningen, der partout vil åbne deres forskudsopgørelse, men de sidder på biblioteket eller en netcafe.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Anders Jenbo Ubuntu Danmark

Anders Jenbo Ubuntu Danmark har lavet et fint lille hack, der løser problemet.

http://ubuntudanmark.dk/forum/viewtopic.php?f=13&t=16851


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Anders Jenbo Ubuntu

#52: Anders Jenbo Ubuntu Danmark har lavet et fint lille hack, der løser problemet.

Nu er det næppe et problem for medlemmer af Linuxin at finde en måde at trylle PDF'en frem på. Men der findes jo linux-brugere, som er knapt så engagerede. I den verden er "Installer Chrome" eller "Lav lige en sudo make install" måske ikke så nemt, som for os andre.

Jeg synes SKAT er en flok amatører, at de vælger at sylte en gruppe af brugere (folk, der ikke kører Windows+Adobe) bare fordi de vil overbeskytte en anden (forsvindende lille) gruppe (min vurdering) af folk, som åbner skattedokumenter på offentlige computere. Og det ændrer alle mulige hacks ikke på.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#53 Nu er det

#53
Nu er det næppe et problem for medlemmer af Linuxin at finde en måde at trylle PDF'en frem på. Men der findes jo linux-brugere, som er knapt så engagerede. I den verden er "Installer Chrome" eller "Lav lige en sudo make install" måske ikke så nemt, som for os andre.

Man føler sig jo helt beæret, men så er stedet jo nok hævet over mit niveau.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Man føler sig jo helt

#54: Man føler sig jo helt beæret, men så er stedet jo nok hævet over niveau.

Hehe. Nu skal det ikke lyde sådan at jeg mener det er hele Linux-eliten, der begår sig herinde (det er det bestemt ikke). Alt andet lige, vil jeg bare formode, at folk, der tilmelder og blander sig i et forum er mere kyndige (alene pga. deres engagement) end folk, der ikke gør. Og der findes altså masser af Linux-folk, som ikke lever i Linux-communities hverken i eller udenfor cyberspace.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Alt andet lige, vil jeg

#55: Alt andet lige, vil jeg bare formode, at folk, der tilmelder og blander sig i et forum er mere kyndige (alene pga. deres engagement) end folk, der ikke gør.

Korrekt, bare ikke altid, og ikke på alle områder, ligesom der også er begyndere her. Alligevel er det måske lige i overkanten, at udnævne install af Chrome som besværlig. Herinde er eventuel modstand mere af politisk karakter.

Julemand's glimrende løsning er iøvrigt i flittig brug, blandt andet allerede på spywarefri.dk, så mange tak til ham.


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
#55 Alt andet lige, vil

#55

Alt andet lige, vil jeg bare formode, at folk, der tilmelder og blander sig i et forum er mere kyndige

Jeg tilmeldte mig for at blive mere kyndig, og måske være behjælpelig med ting jeg kan, der bestemt ikke har noget med, eks. at fremtrylle hacks at gøre, det jeg kan har helt sikkert ikke noget med IT at gøre, men vedrører det engang imellem alligevel (jura).
Det jeg så mener er, at LinuxIn er hævet over mit niveau på det ITmæssige, og det kendskab jeg har behov for der, kan jeg jo så erhverve mig på anden vis.


paldepind
paldepind's picture
Antal: 1649
Tilmeldt:
20-02-2010
User is offline
bare fordi de vil

#53: bare fordi de vil overbeskytte en anden (forsvindende lille) gruppe (min vurdering) af folk, som åbner skattedokumenter på offentlige computereSå vidt jeg husker, var det for et stykke tid siden fremme på Version2, at en person havde fået adgang til en anden persons private dokument på en offentlig computer. Så problemet er reelt, og det er åbenlyst, at man må forhindre det, hvis at man kan.


jan.k
Antal: 345
Tilmeldt:
27-10-2006
User is offline
Hej Mozilladanmark har også

Hej
Mozilladanmark har også en løsning - til Windows
Har du også problemer med at få vist forskudsopgørelsen på skat.dk?

Hvis du oplever problemer med at åbne pdf-filer fra SKAT, kan det skyldes, at Adobe Reader ikke er installeret eller indstillet/aktiveret på din pc.

Hvis du er logget på TastSelv fra en mobiltelefon eller smartphone, bør du i stedet logge på TastSelv fra en pc, hvor der er installeret Adobe Reader.

Hvis du får ovenstående fejlbesked, så er her et lille fif:

1: Opret et nyt bogmærke med følgende adresse:
Kode: Vælg altjavascript:function%20PdfViewValid(){return%20true}

2: Log ind på Skat og klik Annuller/Nej til fejlbeskeden
3: Klik på dit bogmærke (man kan ikke se at der sker noget når man klikker på bogmærket)
4: Nu skulle du gerne kunne åbne din forskudsopgørelse.

Bemærk: Hvis du bruger en PDF-viser som ikke er godkendt af SKAT, kan SKAT ikke garantere, at din PDF-viser indhenter dit samtykke før den gemmer private informationer fra din forskudsopgørelse på din computer. Dette gælder særligt den indbyggede PDF-viser i Windows 8.


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Så problemet er reelt,

#58: Så problemet er reelt, og det er åbenlyst, at man må forhindre det, hvis at man kan.

Fint, men det er bare så åbenlyst at man kan klare det uden at ødelægge det for så mange andre.

Fx. "Klik her, hvis du sidder på en offentlig tilgængelig computer", hvorefter SKATs integreret-PDF-reader-tjek aktiveres. (en løsning udtænkt af undertegnede på 10 sekunder - man kan sikkert komme med noget bedre, hvis man bedre tid og evner til det).

Hvis det er et udbredt problem, så burde de overveje at præsentere dokument-indholdet som HTML, og så gøre det til et add-on at man kan åbne som PDF også (hvis man er bekendt med risikoen og bla-bla).


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Korrekt, bare ikke

#56: Korrekt, bare ikke altid, og ikke på alle områder, ligesom der også er begyndere her

Nemlig - det er jo netop det forbehold der ligger i at jeg skriver "alt andet lige".

Alligevel er det måske lige i overkanten, at udnævne install af Chrome som besværlig.

Når først man har erkendt at installation af Chrome er en løsning, så er det ret problemfrit - enig. Men det problem, jeg påpeger er at Svend-Bent fra Søndre Omme, som på sine ældre dage hygger sig med Linux på hans søns aflagte PC, ikke nødvendigvis besøger Version2/Spywarefri/Linuxin som en del af sin daglige rutine, men derfor kan han godt have interesse i både Linux/Firefox og sin forskudsopgørelse.

Jeg er fx. ret overbevist om at min mor ikke aner hvad Chrome er. Heldigvis bruger hun IE...


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3505
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline

mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline

#62: http://www.version2.dk/artikel/el-hiver-minister-i...

Udmærket. Men irriterende at SKATs nævenyttige web-gruppe ikke bare kan tænke sig en smule om, og at man nu skal sætte hele ministeriet i sving.

Jeg ping-pongede iøvrigt med SKAT om deres løsning, men de mener selv, den er tilfredsstillende. Sidenhen har jeg skrevet til http://www.digst.dk/ om SKATs fremgangsmåde. Og efter en enkelt reminder er de endeligt vågnet fra deres efterårshi. De er nu gået så langt som at love mig et svar :S.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3505
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
De har vist dog fået lavet

De har vist dog fået lavet så Linux+Firefox+Adobe Reader i det mindste virker uden user-agent-switcher og andet pjat, lod i hvert fald til at virke for mig. Sådan var det ikke fra starten vel?

... selvfølgelig stadig uacceptabelt.


Ivan
Antal: 41
Tilmeldt:
20-11-2012
User is offline
Ved mig virkede det allerede

Ved mig virkede det allerede første dag med kombinationen Linux+Firefox+Adobe Reader uden at skifte user-agent, acroread blev installeret samme dag, men der gik dog ikke længe før at Firefox+Adobe Reader kombinationen frøs (mens opgørelsen blev vist), så den reader kom hurtigt ud igen


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Det virkede ikke ved mig da

Det virkede ikke ved mig da jeg først og fremmest bruger Foxit Reader på min Windows og samtidig ikke ønsker at benytte et browser plugin til at læse pdf filer eftersom jeg foretrækker at åbne dem med dedikeret programmer (slipper for at rode rundt med browser tabs for at finde de dokumenter jeg har åbent). Og som tingene er så lader det heller ikke til Skat ønsker at det skal virke for brugere som mig med deres nuværende løsning. Derfor jeg lavede det JavaScript hack.


denko
Antal: 19
Tilmeldt:
01-12-2012
User is offline
Tak for fiffet med

#9:
Tak for fiffet med JavaScript debuggeren. Det virker fint.

Men den med greasemonke - den virker ikke!


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#67 Har lige tjekket og det

#67
Har lige tjekket og det burde virke. Vær opmærksom på jeg kun har lavet det til adresser med følgende regex:
https://www.tastselv.skat.dk/*/Forskudsopgoerelsen...

Du kan selv gå ind og ændre dette og se om det virker på andre sider.


denko
Antal: 19
Tilmeldt:
01-12-2012
User is offline
Tak julemand men . .

. . nu har jeg installeret pdfdummy & det virker i det mindste - udover den direkte 'debug' af scriptet.


hede
hede's picture
Antal: 15
Tilmeldt:
14-04-2007
User is offline
Greasemonkey hjalp

julemand101's lille script har virket fint, så jeg kunne se forskudsopgørelser osv, men nu vil det pludselig ikke mere. Er der andre som har oplevet det, og evt ved hvad det kan skyldes ?


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#70 Har desværre ikke tiden

#70
Har desværre ikke tiden lige nu til at lave en større undersøgelse og vedligeholdelse. Hvis man kan rette scriptet til at fungere bedre så er i velkommen til at skrive det her i tråden og jeg vil så opdatere scriptet i ægte open source ånd. :P


mich
mich's picture
Antal: 1067
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Det virker fint for mig

#70:

Det virker fint for mig lige nu, men afhængigt af hvad du vil se, kan det være nødvendigt at tilføje flere sider.


hede
hede's picture
Antal: 15
Tilmeldt:
14-04-2007
User is offline
OK

Jeg vil prøve at rode lidt mere med det når jeg kommer hjem fra arbejde :-)

Arne


madeye
Antal: 2
Tilmeldt:
27-12-2012
User is offline
Problemer med scriptet

#70:
Jeg oplever det samme. Det virkede fint (i hvert fald for en måneds tid siden), men i dag da jeg lige skulle ordne min forskudsopgørelse virkede det ikke mere.
Ved at indsætte manuelt breakpoint virker det fint, så der må være noget med greasemonkey eller scriptet selv.

Jeg forsøgte at få greasemonkey til at åbne en alert box, men det lykkedes heller ikke. Så jeg tenderer til at det er greasemonkey der er problemet. Tjekker jeg menuen kan jeg se at mit script er "aktiveret" for siden jeg er på.

For at komme videre har jeg brugt pdfdummy udvidelsen fra ubuntudanmark i stedet. Så virker det...

- madeye


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1723
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
Udmærket jeg har lavet en

Udmærket jeg har lavet en version 2.0 af scriptet der ligger på samme URL:
https://dl.dropbox.com/u/197692/PDFvalid.user.js

Rettelserne er følgende:
1. Virker nu på alle undersider ved Skat (af dem jeg har testet)
2. Overskriver nu CheckPdfViewValid via unsafeWindow i Greesemonkey. Der står flere steder dette er usikkert men jeg kan ikke finde andre måder at overskrive metoden på. Hvis nogen har et trick her så skriv gerne selvom jeg tvivler på det er mere usikkert det jeg gør end hvis jeg overskrev metoden på en anden måde.

Håber folk vil teste scriptet og se om det løser de fejl der måtte være. :)


hede
hede's picture
Antal: 15
Tilmeldt:
14-04-2007
User is offline
Hurra

Fik lige for få minutter siden meddelelse om auotmatisk opdatering af scriptet, og testede det straks, med godt resultat.
Tak kære julemand :-)
Og så i øvrigt: God bagjul og godt nytår

Arne


Kappa
Antal: 435
Tilmeldt:
06-11-2011
User is offline
Bravo

så virker det perfekt, tak.


madeye
Antal: 2
Tilmeldt:
27-12-2012
User is offline
Super

Så er alt OK igen. Tak!
I hvert fald til skat finder på at vi skal have vores opgørelser mejslet i stentavler i stedet...
Med den hjeneaktivitet deres programmører lægger for dagen ville det ikke undre mig!

- madeye


fettouhi
Antal: 67
Tilmeldt:
02-11-2006
User is offline
Firefox 19 virker på skat.dk

Firefox 19 indeholder nu indbygget pdf læser ligesom chrome. Jeg skrev her i mandags til skat.dk om at implementere for os linux bruger, så vi ikke er tvunget over i adobe readeren. Har checket nu skat.dk og kigget på min forskudsopgørelse og hip-hurra den loadede pdf filen via firefox pdf læseren.


lbm
lbm's picture
Antal: 824
Tilmeldt:
14-06-2006
User is offline
Det virker for mig på

Det virker for mig på chrome derhjemme uden problemer, men ikke på arbejdet.
Lidt mystisk. Menes ikke at have lavet noget "hack" sf nogen art på hjemme maskinen.

De er begge Debian Wheezy