Trykfølsomme skærme i fremgang

For 2013 forventes der at af det samlede salg af bærbare computere vil cirka 11 % have en trykfølsom skærm. NPD forudsiger at markedsandelen kan stige helt op til 40 % i 2017.

For de enkelte producenter er tallene for 1. halvår 2013

Asus 20 %
Lenovo 7,4 %
Acer Group 9,2 %
HP 4,4 %
Sony 17,6 %

Har du overvejet (eller har) en trykfølsom skærm og hvis ja, hvordan fungerer den så med din Linux-distribution godt eller skidt, bidrag i debatten herunder.

Kilde (på engelsk): http://www.displaysearch.com/cps/rde/xchg/displays...

janoleholm
Antal: 31
Tilmeldt:
23-10-2007
User is offline
Asus Aspire V5 med openSUSE 13.1

Jeg har installeret openSUSE 13.1 på en lille 11,6 " trykfølsom skærm. Faktisk bruger jeg den trykfølsomme skærm en hel del blot med en finger eller en lille pen med gummidup.
Jeg har forsøgt at gøre paneler, fonte og lign. lidt store, hvilket hjælper noget.
Men mit store problem er, at cursor flyver til højre/venstre hjørne hele tiden. Jeg tror faktisk ikke det har noget med den trykfølsomme skærm at gøre.
Man kan vist gøre en hel del mere, for at gøre installationen bedre til trykfølsom skærm - vistnok ActivePlasma. Men alt det har jeg desværre ikke evner til at installere. Så det er altså en standard openSUSE installation på en billig ultrabook til 2000 kr. fra Elgiganten.
Og så kan jeg i praksis undvære min Ipad, som jeg ikke har det helt godt med :-(


hansi32
Antal: 8
Tilmeldt:
18-07-2011
User is offline
Touch skærme og linux

Hej Alle.

Jeg bruger touch skærme på linux og har gjort det i lang tid flere år. Har udviklet lidt mediacenter software til touch skærme, da jeg ikke syntes at de media center systemer som findes til linux og touch ikke var gode. Med menuer og små ikoner.

I starten var det svært at få til at virke. Men med lidt guides på nettet gik det, det var nemest at få til at virke i ubuntu da der er mange guides til hvordan du sætter X op med drivere til touch skærme. System har jeg kaldt mythtv-controller da i starten var mythtv som jeg brugte som backend. Men der er også kommet mulighed for at bruge XBMC ver 11/12 nu.

Det virker på den måde at du har en touch skærm til mediacenteret og du kan nu lytte til din musik samling, ved at trykke på skærmen på det icon på den cd som du vil høre. Og musiken begynder straks at spille. Der er også mulighed for at se film som så bliver den send til tv'et ved hjælp at VLC media playeren. da media centeret også et sat til tv'et ved hjælp at hdmi stikket på medacenteret gemmen forstærkeren.

/hans


himself1
Antal: 1
Tilmeldt:
27-01-2014
User is offline
Mojn! Jeg er den lykkelige

Mojn!
Jeg er den lykkelige (!) indehaver af en ASUS TF700KL. Det er den med 4G og den slags narrestreger. Ikke at forveksle med T modellen. Har siddet og kigget lidt på Ubuntubaserede distros til touchbaserede computere. Man kan roote en android, men så begynder de sjove...
Hvornår kommer der nogle 'færdige' distros til Asus tabletterne. Hvis der endelig er en, virker kun det halve af finesserne, endsige, at tastaturet sjældent virker med skærmen.