Ikke Linux, men ...

frogmaster
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Ikke Linux, men ...

Det har formentlig interesse for nogle, og fordi Microsoft netop har offentliggjort deres sidste skrig Windows 10, så er der et par ændringer i forhold til Windows 8.

Startmenuen vender tilbage. Det lader til at MS tager konsekvensen af balladen om Windows 8's DE, og genindfører startmenuen. Jeg ved ikke hvordan Gnome og Unity forholder sig til det, men jeg mener at huske et par kritiske bemærkninger.

Windows 10 hævdes at være designet til alle platforme. Det er rimeligt sikkert en and, hvor der formentlig menes alle Windows platforme.

En preview udgave hævdes at kunne downloades allerede fra i morgen.

https://www.google.dk/search?q=windows+10+download...


Kresten Kjaer
Kresten Kjaer's picture
Antal: 342
Tilmeldt:
16-09-1991
User is offline
Med alle platforme mener de

Med alle platforme mener de xbox, pc, tablet og phone. Det har de iøvrigt forsøgt i mange år. :-)

Det kommer ikke til at påvirke Gnome og Unity. (Og gudskelov for det).

---
Miracle.dk - we dare, share & care.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Nu hvor vi alligevel har en

Nu hvor vi alligevel har en offtopic-tråd:

10 sammenligninger af Linux, Mac og Windows:

http://itsfoss.com/10-funny-jokes-pictures-windows...


sunlock.dk
sunlock.dk's picture
Antal: 311
Tilmeldt:
26-08-2003
User is offline
Det er det gode ved open

Det er det gode ved open source, hvis man ikke bryder sig om den vej udviklingen går kan man bare vælge at lave en anden branch.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Windows 10 preview virker

Windows 10 preview virker ganske udmærket. Efter en test på virtuel, VMware hvor installationen gik hurtigt og uden problemer, kom den op på mindre en en halv time. Ganske okay.

Selve Windows 10 minder om Windows 8 med Windows 7's brugerflade. Dette for mange oplevede fuldstændigt tåbelige smartphone interface til en desktop computer er væk, så der er bestemt grund til at formode, at Microsoft på den konto kommer til at genvinde sin popularitet.

Malwarebytes Pro lod sig installere uden hurtels. Den bør være noget man absolut overvejer at installere som det første man gør. Muligvis vil man gerne installere Google Chrome, og derfor starter brugeren naturligvis Internet Explorer. Den benytter Bing som søgemaskine, og her opstår der øjeblikkeligt en fare for spyware installering.

Sagen er den at brugeren formentlig skriver Google Chrome i Bing søgemaskine. Det første man ser er en købt reklame med adresserne til:

FriSoftware.com/Google-Chrome
chrome.downloadblogs.com
chrome freepc-download

Disse adresser kan enten ikke nås fra Googles søgemaskine, eller de blokeres af Malwarebytes Pro. Årsagen er at de er inficerede, og det er installationsfilen også. Windows 10's eget advarselssystem reagerer dog, men tillader man installationen, så inficeres Windows med spyware med mindre Malwarebytes Pro (realtime protection) er installeret.

Se dette billede:
https://db.tt/MZ2Bq0HX

Filerne fra disse websider nævner en gammel version af Chrome (version 31), men de er så professionelt lavede, at mange formentlig ikke opdager svindlen.

Så er man advaret.

Det rigtige download site til Google Chrome er:

http://www.google.com/intl/da/chrome/


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Den nyeste Mac OS X Yosemite

Den nyeste Mac OS X Yosemite 10.10 GMCandidate 3 kan downloades og installeres gratis, og uden at overskrive din originale OS X installation, ved at følge anvisningerne herfra:

http://www.cultofmac.com/282347/install-yosemite-b...

Yosemite lod sig installere virtuelt uden problemer på VMWare Fusion og virker udmærket. Som altid med OS X, så er der ikke de store ændringer i brugerfladen, og derfor vil den ikke give problemer for brugerne på det område. Yosemite fortsætter trenden med flade temaer, som også Linux og Windows gør.

Jeg har endnu ingen uforventede problemer oplevet, men visse programmer er ikke kompatible med tidligere OS X versioner.

Et billede af Yosemite: https://db.tt/ITdRAhQ4


berylmagic
Antal: 542
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Yosemite beta tester

#5: super godt tip ! Takker.
Hvor længe vil den køre ? der plejer at være en tidsbegrænsning.
Desværre er VMWare Fusion nyt for mig, da jeg plejer at bruge VirtualBox. Men så får jeg prøvet det også, med mindre VirtualBox også kan bruges.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvor længe vil den

#6: Hvor længe vil den køre ? der plejer at være en tidsbegrænsning.

Velbekommen.

Det ved jeg ikke, men gætter på et halvt år efter Yosemite er udkommet i den endelige udgave. VMWare Fusion er en trial og virker en måned efter install.

VirtualBox burde fungere, men fordi jeg har meget ringe erfaring med den, så kan jeg ikke sige om Yosemite lader sig installere.

VMWare Workstation (til Windows og Linux) fungerer, men kræver man hacker (patcher) WMware Workstation, og man skal installere en bestemt version af VMWare Tools i Yosemite (svarer til Guest Additions til VirtualBox). Denne version kan man tage fra Fusion.

Yosemite installeret virtuelt kører bedst på en maskine med SSD.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 4831
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
IHT malware problematikken

IHT malware problematikken nævnt i #4, fra eksempelvis sitet frisoftware.com, hvor man ikke har Malwarebyte Antimalware installeret på en Windows computer, enter sitet fra en Linux eller Mac computer for at hente installations filen til Google Chrome, og ikke har installeret WOT browser addon i disses browsere (Firefox og/eller Safari), så er risikoen for malware installering tilstede på Windows computeren.

Se billedet (fra en Mac med Firefox):
https://db.tt/P2ksPwFJ

Det er yderst kritisabelt, at sådan scams ikke kontrolleres bedre i Microsoft's søgemaskine Bing, dvs Internet Explorer's standard søgemaskine, end tilfældet er.

Efter min opfattelse, så er det rimeligt underligt at Microsoft tilsyneladende aldrig lærer det. På grund af det, så kunne man fristes til at tro, at Microsoft gør det med vilje ...

I den forbindelse, så er der tale om købte domains i Bing, ikke om tilfældige søgeresultater.

Installer WOT (Web Of Trust) til diverse browsere (Firefox, Chrome, Internet Explorer, Opera, and Safari browsers) uanset computer platform:
https://www.mywot.com/