Ophavsret og peer to peer netværk

marlar
Antal: 2906
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Ophavsret og peer to peer netværk

Trådstarter (Tom_the_) har ønsket at få slettet trådne popcorn time, hvilket jeg har efterkommet.

Men jeg vil gerne fortsætte diskussionen om popcorn time på et lidt andet plan, for elementet om hvorvidt det er ulovligt eller ej er interessant.

[ For denne tråd vil jeg bede om ikke at indsætte links til de tjenester vi evt. omtaler, ok? ]

Som udgangspunkt er peer to peer software i sig selv ikke ulovlig fordi det blot er en transportmekanisme. Og ligesom en lastbil kan transportere legale varer, kan den også transportere byttet fra et bankrøveri, men det gør ikke lastbilen ulovlig. Så vidt så godt.

Men der er en forskel med popcorn time i forhold til traditionelle p2p-klienter som Transmission der er standard i mange linuxdistroer. For hvor man med Transmission både kan hente Avatar og Hunger Games, kan man man - ligesom lastbilen - også hente helt legale filer som Linux ISO'er der ofte også kan findes som torrents.

Med popcorn time har man ikke den mulighed så vidt jeg har konstateret ved et hurtigt kig. Der er et mylder af copyrightbeskyttede film, men hvor mange film til fri distribution finder man der? Ja, jeg har ikke fundet nogen, uden dog at bruge timer på det. Men et hurtigt kig på udvalget giver i hvert fald ingenting.

Derfor tror jeg at Popcorn time i modsætning til traditionelle P2P-klienter ville blive erklæret ulovlig hvis det blev prøvet i en retssal. Jeg ved godt jeg skrev noget andet i den nu slettede tråd, men efter faktisk at have kigget det efter i sømmene, har jeg ændret mening.

Men lad os bare diskutere det, bare det sker på en sober måde :-)


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1346
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
Nu bliver det så måske

God beslutning.