Debian 8.0 »Jessie« er frigivet

Her i weekenden var det så tid til den første officielle udgivelse af Debian 8.0 »Jessie«. Den første punktudgivelse er klar om en måned. For nye brugere kan det ofte være en fordel at vente på den udgivelse.

Blandt nyhederne er forbedret UEFI-understøttelse, systemd er nu opstartssystem og så er der opdateret i tusindvis af pakker.

Arbejdet med den næste version af Debian 9.0 er gået i gang. Den har fået kodenavnet Stretch (endnu et legetøj fra filmen Toy Story).
https://www.debian.org/News/2015/20150426
https://www.debian.org/releases/jessie/releasenote... (mangler lidt i oversættelsen til dansk)
https://www.debian.org/releases/jessie/installmanu...

runge
Antal: 112
Tilmeldt:
06-08-2006
User is offline
Hvorfor vente på første punktudgivelse?

Hvad er pointen med at vente med at installere Jessie til efter første punktudgivelse (8.1)? Er det ikke kun de løbende sikkerhedsopdateringer, som samles sammen i punktudgivelserne, som er forskellen mellem dem og den oprindelige Jessie 8.0?
Hvis man har netadgang under installationen, henter man jo aktuelle sikkerhedsopdateringer ned alligevel og får derfor automatisk en opdateret Jessie fra start af.


Kristho
Kristho's picture
Antal: 1271
Tilmeldt:
21-02-2008
User is offline
runge, Jeg tror ideen er at

runge,
Jeg tror ideen er at hvis man venter til første punkt-udgivelse, så er de værste børnesygdomme udryddet :) Ikke at jeg tror, at det er et problem på Debian Stable - but who knows.


runge
Antal: 112
Tilmeldt:
06-08-2006
User is offline
Jeg giver dig helt ret i at

Jeg giver dig helt ret i at børnesygdomme nok ikke er problem i Debian 8.0 (stable). Jessie var Debians testing-release inden den blev til Debian 8.0 (stable) og har været "frosset" siden sidste efterår (herefter kun fejlrettelser - ikke ny uprøvet software).
Min er erfaring med Debian er, at man ikke bliver mødt at overraskelser eller børnesygdomme.
Nye brugere kan altså frit hoppe på - ingen grund til karantæneperiode her :-)


mjjzf
mjjzf's picture
Antal: 1595
Tilmeldt:
25-12-2007
User is offline
Jeg har lagt den ind på min

Jeg har lagt den ind på min nye SSD. Det kører mere end snappy.