Hvad er på vej her i 4. kvartal

Der sker fortsat masser indenfor Linux, her er en kort liste over nogle tiltag der ventes her i 4. kvartal af 2015. Kender du til andre, så skriv evt. lidt om dem herunder.

- Vulkan! Den oprindelige Vulkanspecifikation gøres offentlig »før slutningen af året«

- I næste måned begynder salget af Valves Steam Controller og Steammaskiner! Måske det kan give øget Linux-markedsandel indenfor spilområdet, som fortsat er meget lille.

- Flere nye spil forventes udgivet på Linuxplatformen, såsom Alien: Isolation og America's Army.

- Yderligere Intel Skylake-udstyr bliver tilgængeligt.

- Vi ser forhåbentlig at Intels Mesadriver får OpenGL 4.0~4.2-understøttelse og at Radeon/Nouveau Gallium3D-drivere rammer OpenGL 4.2+.

- Linux 4.3 udgives og Linux 4.4 vil forhåbentlig have AMDGPU re-clocking-understøttelse for TONGA and Fiji, blandt andre forbedringer på kerneniveau.

- Ubuntu 15.10 og Fedora 23 bliver udgivet.

Kilde: Listen er fra http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px...

cb400f
cb400f's picture
Antal: 3495
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
De sidste rester af

- De sidste rester af opgradering til SailfishOS 2.0 kommer til Jolla-telefonerne. Og Intex-telefonen med SailfishOS 2.0 skulle også gerne komme på markedet (i Indien).

- Jolla-tabletten skulle gerne omsider komme ud til folk: https://blog.jolla.com/jolla-tablet-important-news...

- Den første udgivelse af det nye openSUSE Leap kommer (4. november). openSUSE baseret på SUSE Linux Enterprise 12sp1 med opdateret kerne og desktop-software, og en slags Long Term Support (3-5 år), som primært omfatter basissystemet og server-software - resten af systemet opgraderes årligt via "service packs". I øvrigt den første openSUSE med KDE Plasma 5 (hvis man ikke tæller Tumbleweed med).