Deepin 15 frigivet 31 december

Så er der en nytårsgave til alle.

I frigivelsen har deepin 15 fokuseret meget på internationalisering, og acceleration (CDN acceleration). Sprog der er understøttet er 30, og selvfølgelig dansk 100% oversat.

Desuden har deepin et vigtig samarbejde med Intel. Som i fællesskab vil udnytte Crosswalk Projekt (http://blog.deepin.org/2015/12/crosswalk-project-f... ) til at migrere eksisterende web-applikationer til deepin (Linux-platform), således at du får en endnu bedre deepin oplevelse!

Læs hele annonceringen her: http://blog.deepin.org/2015/12/%EF%BB%BFdeepin-15-...

i386.iso og amd64.iso kan hentes på Sourceforge
http://sourceforge.net/projects/deepin/files/15/Re...

FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Så er der en

blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Kan os hentes fra

Kan os hentes fra Linuxtracker.org med bittorrent klient :)


berylmagic
Antal: 548
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
amd64 version ?

Man kan vælge en iso til 32 bits cpu og så den 64'er. Hvormeget ligger der i det amd64 ? Jeg har både 64 bits cpu'er fra Intel og amd.


pko
Antal: 528
Tilmeldt:
05-09-2008
User is offline
AMD64 er kun et udtryk

#3:
AMD64 er kun et udtryk for instruktionssæt udviklet af AMD, som dermed er medtaget i navnet. Det er lidt det samme som 32bit også kaldes i386 (intel 386).

Processorerne har det samme instruktionssæt implementeret.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
i386.iso er 32

i386.iso er 32 bit
amd64.iso er 64 bit
http://www.deepin.org/download.html


unsub_dk
unsub_dk's picture
Antal: 55
Tilmeldt:
20-07-2005
User is offline
Manjaro har også en Deepin

Manjaro har også en Deepin udgave, hvis man er til den slags.

https://manjaro.github.io/Manjaro-Deepin-released/


berylmagic
Antal: 548
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Manjaros er rolling

#6: interessant !


berylmagic
Antal: 548
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Manjaros er rolling

Dobbelt post, argh


z4ndx
Antal: 487
Tilmeldt:
24-11-2003
User is offline
Nogen der ved om man har

Nogen der ved om man har mulighed for at vælge kryptering af hjemme mappen under installation ?


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Der er jeg svar

#9:
Der er jeg svar skyldig. Prøv at søge på deres forum, eller spør på forummet http://en.bbs.deepin.org/


berylmagic
Antal: 548
Tilmeldt:
02-07-2007
User is offline
Manjaro Deepin m. unetbootin

#6
Fik testet det lidt med usb-boot. Jeg havde lavet lidt plads til persistent (200 Mb). Men trods assistance fra manjaro forum (bl.a. user manjaro password manjaro) lykkedes det mig ikke at få CUPS op at køre til printer setup. Jeg skrev troligt deres trylleformularer i terminal, uden succes. Hvorfor skal det være så svært ? Men ellers var der ikke problemer med wifi.


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
Undrer mig lidt at tråden

Undrer mig lidt at tråden er gået så hurtigt i stå. Er der ikke flere som har fået distroen installeret?
Eller har de ikke fundet ud af at man skal klikke på Fail Safe for at få den til at køre som live?

Nu er der jo 2 af brugerne her fra sitet som har brugt en masse tid på at få en dansk oversættelse op at stå.
Og det ser faktisk ret fornuftigt ud. Der er dog helt ude i nogle hjørner et par udfald (kinesiske skriftegn) i de multimedieprogrammer som deepin har egenudviklet. Dem vil de fleste nok erstatte med noget mere funktionsdygtigt.

ligeledes vil de fleste nok lynhurtigt erstatte det kommercielle Kingsofts kontorpakke med LibreOffice.

Man kan også hurtigt klikke sig frem til at erstatte den skrækkelige Apple-lignende-dock med noget mere funktionsdygtigt.

Det egentlig nye er systemsettings i panelet til højre. Der er strengt taget alting integreret. Og det fungerer ret godt.

Så gælder det bare om at finde et sted at downloade/opdatere fra. Da jeg forsøgte mig tog det flere timer med det officielle site og fra Sourceforge.- Men hvis man har fået den ned, kan man skifte til fx NLUUG, som også andre distroer benytter, og som er ret kvik. - Og så kommer opdateringerne faktisk automatisk.

Og hvad kan vi så ellers sige om deepin, ud over at de nok engang har skiftet navn: Denne gang til Depth OS: http://www.linuxinsider.com/story/82994.html?rss=1..., det er en firma-, ikke en community-styret distro. De har ambitioner om at komme til at spille en større rolle i Kina i de
næste år, og derefter på verdensmarkedet.Og de praler med at være kommet ind i dele at regeringen, partiet og militæret. Og samtidig forsikrer de om, at de som opensource, ikke har installeret nogle bagdøre.

Men det kan enhver knold og tot jo selv forsikre sig om: Vi Linux-brugere læser jo allesammen et par tusind linjer kode hver uge, ud af de millioner, som en distro består af:)

- Og der er vel ikke nogen som kunne drømme om, at der skulle være noget urent trav i noget som kommer fra Kina:)

Ja ja, dem fra USA har NSA selvfølgelig fri adgang til, hvis det kan være en trøst:)


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
deepin 15.1

Version 15.1 er udgivet, primært med en række bugfixes, som dog er kommet med hvis man allerede har installeret og opdateret (hvilket som standard sker automatisk): http://blog.deepin.org/2016/01/deepin-15-1-never-s...

Pakkerne er ellers ikke voldsomt nye: http://distrowatch.com/table.php?distribution=deep.... Men det skyldes at deepin er en modificeret udgave af GNOME Shell på en frossen Debian Unstable.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Version 15.1 er

#13: Version 15.1 er udgivet

Ja, og min laptop er stået af :( Så nu er jeg nødt til at instalere den på min statonære i VirtualBox indtil der er penge til en anden laptop


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
Installation, live eller VB?

#14: Ja, og min laptop er stået af :(

Æv, det var da surt:(

Men hvis du alligevel skal til at kigge på deepin, kunne du måske jawe din USB/dvd ind i din stationære, boote og klikke på failsafe, og så se om den ikke kan køre som live. Så slipper du for at rode med VB og kan samtidig dementere de stadig florerende rygter om at det ikke er muligt. Se fx post 126 her: http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20160125&m.... Jeg har ikke et installationsmedie længere (kun min installerede udgave).


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1959
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Review: deepin

Review: deepin 15
http://distrowatch.com/weekly.php?issue=20160201#d...
Det er version 15, og ikke 15,1 han afprøver


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1829
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
#14 min laptop er stået af

#14
min laptop er stået af :(

Det saltvand, trænger da også ind alle vegne.


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
Personligt har jeg ikke

#12:

Personligt har jeg ikke brug for Deepin rent funktionsmæssigt, i forhold til andre af de store: Linux Mint, Ubuntu, Suse, Arch og Debian, som er de 5 vise skakbrikker i min bevidsthed. Der er simpelthen ikke noget særligt, eller nyt ved Deepin, der tiltaler mig - udover designet.

Udmærket, at gutterne har oversat Deepin til dansk. Godt arbejde. Jeg vil blot stikke en forsigtig bemærkning ind, at der nok stadigvæk skal korrekturlæses en hel del, før det ser professionelt ud.


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
de store: Linux Mint,

#18: de store: Linux Mint, Ubuntu, Suse, Arch og Debian, som er de 5 vise skakbrikker i min bevidsthed.

5 vise, det er ret meget. I det Ny testamente er der kun 3 vise fra Østen (tres magoi ex anatolei). Men hvis du nu tilføjer Fedora, så er du oppe på hele 6:)

- Bortset fra det, så synes deepin at være en del af en minimalistisk bølge. Brugeren skal ikke bekymre sig om noget, gøre noget. Opdateringen sker helt af sig selv. Den er rigtig flot: typisk kinesiske kontrastfarver i ikoner. Den booter hurtigt, med en lækker grafik, osv. Installationen går lynhurtigt. Der er ikke så meget at tage stilling til - valgmuligheder - for fru Nielsen, Valbylanggade.
Og hvis du gerne vil vide, hvad der evt kan opdateres, så skal du ikke prøve med apt-get update i terminalen - som i øvrigt ikke er installeret - for det er ikke tilladt.

Hvis du mangler nogle programmer, som kan noget - altså fordi deepins hjemmelavede programmer ikke rigtig kan levere, og de pågældende programmer så ikke er i det hjemmelavede softwarecenter, ja så skal du vide hvad bemeldte program hedder, og så skrive apt-get install x i terminalen, og så håbe på programmet findes i repos'et.

- Docken kan man installere på en standard GNOME Shell. Tilbage er så Settings i panelet. Problemet der er for det første, at det så udelukker Arbejdsområder, som i GNOME Shell vanilla. Men det kompenseres der så for gennem en omvej. - Det smarte er at have alt samlet i panelet. Til gengæld er der så lidt plads at oplysningsmulighederne er meget sparsomme.

- Den nogenlunde samtidig udkomne Solus er også minimalistisk. Den kører godt nok med sit eget særprægede pakkesystem. Men den er fuldt kompatibel med GNOME. Installeren ligner til forveksling deepins. Men Solus er lagt an på at være letvægt. Det kan man ikke sige om deepin.

- Man kunne også kigge på ROSA eller openMandriva. Der er også noget fancy bling-bling, altså varianter af ikke mindst KDE. ROSA er en fork af Mandriva, altså firmaet, som lige nåede at etablere en open-udgave før firmaet gik konkurs. Og nu er den ene så en fork af den anden, eller var det omvendt.

- Måske var det en idé, inden man evt kaster sig ud i et engagement i de ene eller anden distro, så lige at tjekke, om det basale er på plads: Køres den af et firma, en guru med nogle medhjælpere, et nøje defineret community?

Er der, som i ROSA's tilfælde, tale om en distro hvis ejere er dybt forankret i den sorteste undergrund af russisk økonomi, eller mht til deepin, en distro som praler med at tilhøre den sorteste overgrund af kinesisk økonomi. - Er det ikke relevant for danske linux-brugere?


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
5 vise, det er ret meget. I

5 vise, det er ret meget. I det Ny testamente er der kun 3 vise fra Østen (tres magoi ex anatolei). Men hvis du nu tilføjer Fedora, så er du oppe på hele 6:)

Det bliver hurtigt til et helt fodboldhold af filosoffer, sådan som Linux kan avle. ;-)

Monty Python fodboldkamp

Næh du. Fedora er ikke god nok til, at blive en del af mine 5 favoritter. Jeg vil hellere tilføje CentOS i stedet. :-D Oprindeligt er det faktisk 4, fordi Debian ikke plejer, at være med - men den blev taget til nåde. :-)


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
Monty Python stiller skarpt ...

Altså, det er lidt skrapt at bringe hele to fodboldhold på banen, her efter at transfervinduet er lukket:(
Det går også efterhånden rigtig hurtigt på videoen. Grækenland starter. Men den ene spiller har travlt med at pege opad med hænderne, den anden nedad.
Altså noget med at hente ideerne ned på jorden, og noget med at få dem anvendt på praktisk analyse/aktivitet. Og det er jo nøjagtig hvad der er relevant i Linux-land.

Jeg tjekkede for en ordens skyld Rafaels berømte mug shot af Akademiet i Athen: Platon i midten til venstre, Aristoteles til højre. Men jeg synes også jeg hørte noget med Archimedes. Og det er jo altid godt at have et arkimedisk punkt.
- I hvert fald var det frækkerten Sokrates, som skorede. Mens Karl Marx varmede op hos tyskerne. - Begge er efter min mening uundværlige.

Det er en gammel traver, at hele filosofihistorien ikke er andet end fodnoter til Platon. Hvis vi er så rundhåndet at inkludere Aristoteles og Sokrates i selskabet, og så parafraserer det til Linux, så kunne man måske sige, at alle Linux-udgaverne ikke er andet end fodnoter til Debian og Fedora/Red Hat.

De er faktisk mine favoritter, men jeg har skam også Mint, Ubuntu og openSuse. Dog ikke Arch, men dog den lidt nemmere Manjaro.

- Og jeg vil vove den påstand, at Debian Testing og Fedora er mere stabile end openSUSE.

- Man kan jo selv prøve efter. Installer hele molevitten på din pc (multiboot), det er faktisk meget nemt. Så du lidt over tid kan se hvordan de klarer sig. Og så er der også er mulighed for lidt eksperimenter, som fx med deepin.

Men selvfølgelig er der det med behov, vaner og smag:)

Wikipedia.org
Linuxnyheder.dk


Slettet220102
Antal: 1619
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
- Og jeg vil vove den

- Og jeg vil vove den påstand, at Debian Testing og Fedora er mere stabile end openSUSE.

Jamen zycoda... Hvad med YaSt? :-O Det er for mig et uunværligt gudeværktøj.

- Man kan jo selv prøve efter. Installer hele molevitten på din pc (multiboot), det er faktisk meget nemt. Så du lidt over tid kan se hvordan de klarer sig. Og så er der også er mulighed for lidt eksperimenter, som fx med deepin.

Hele 5 års research, afprøvning, utallige erfaringer i shell, alt er prøvet, også BSD'erne, og de eneste jeg kan bruge er de 5. Ok, så også CentOS, men det er jo også en gennemtrævlet Fedora.. Jo, og så FreeBSD, men det er kun når jeg har rigtig meget tid. :-D


zycoda
Antal: 63
Tilmeldt:
22-05-2014
User is offline
Back to basics!

Altså, OracleJMT, vi ligner hinanden lidt. Jeg har også i ca 5 år prøvet en masse distroer af. Jeg har gjort det via multiboot. Og vi er havnet på nogenlunde de samme pålidelige. Og når jeg nævnte multiboot var det mest henvendt til FrugalMan, hvis laptop er brudt sammen. (Ak, du har vel ikke haft den med ude i kajakken:))
Her i husstanden er vi flere om at dele én pc, den billigste fra discountforretningen rundt om hjørnet. Det fungerer rigtig godt. Og FrugalMan har jo talrige gange bevist hvor meget teknik han mestrer. - Så det skulle vist være en smal sag for ham at gøre det samme:)

Men så er du jo poweruser og der sværger du til de avancerede funktioner i YaST. Men ikke engang der er alle indstillinger tilgængelige (du skal også ind i Systemindstillinger for at få det hele med). - Men OK, det er nok nemmere end med Debian og Fedora, hvor man skal lidt længere ind bag gardinerne for at finde de funktioner. Til gengæld bliver almindelige brugere som mig helt svimle. Det er som at komme ind i cockpittet på en Boeing/Airbus 775:)
Nå, måske kan vi nøjes med fx PCLOS/Mageias lidt mindre system-box?

Bortset fra det, så er Fedora om nogen målrettet det samme klientel som openSUSE. Og den har faktisk i årevis været meget stabil siden release. QA har de seneste år været højt prioriteret. Jeg har kørt den kontinuerligt fra 15 til 23 og vil sværge på at det ikke er helt lyv:)

-deepin er så ovre i en helt anden boldgade. Det gælder nærmest om at holde alle avancerede funktioner længst muligt væk fra brugeren. Og det mest relevante for almindelige brugere skal så absolut være et helt panel på Skrivebordet, men altså i en meget skrumpet udgave. - Kort sagt, deepin er beregnet på nybegynderen.

Det er der i sig selv ingen skam ved. Derimod vil jeg - sådan i al almindelighed - anfægte visdommen i rask væk at inkorporere alskens proprietær gods.

I den sammenhæng kunne jeg godt tænke mig at spørge de to danske oversættere af deepin, hvorfor de lige nøjagtig har valgt at prioritere den arbejdsopgave ud af 117 andre mulige?

I min verden er fri/libre, open source noget som strækker sig fra top til bund: Altså GNU, Linux, skriveborde, programmer, org'er, oversættelser, fora. Og let igennemskuelige ved referencer, som fx http://www.gnu.org/, http://www.fsf.org/ https://opensource.org/, https://www.gnome.org/, https://www.debian.org/social_contract. Dvs hvor sådanne referencer kan tages alvorligt.

Hvordan er det her på sitet?: http://www.linuxin.dk/node/8

PS. Skrevet på KWrite fra openSUSE 42.1. Reverender talt a pain in the ass, når man er vant til Gedit på Debian eller Fedora:(

Wikipedia.org
Linuxnyheder.dk