LØST - Streaming af undertekster i KDE?

frogmaster
Antal: 3882
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
LØST - Streaming af undertekster i KDE?

Er det nogen der kan forklare hvordan man får en video player i KDE til at streame undertekster over LAN med samba?

Tidligere problemer med video streaming i KDE er løst på password beskyttede server delinger, i det mindste med VLC, men KDE kan stadig ikke finde ud af streame underteksterne.

Som eksempel vil jeg vise problemet, og forskellighederne, i henholdvis Mint Cinnamon, Zorin Xfce og Mint KDE. Samme Media Player reagerer også forskelligt i disse DE’s File Managers.

VLC er den eneste der kan streame videos over samba LAN med KDE, efter konfiguration, og det har muligvis med Dolphin at gøre, men VLC, stadig kun i KDE, kræver at underteksterne er lokalt tilgængelige. Kender KDE folket en løsning?

Jeg har forberedt demo for at spare tid og video størrelse. Fordi Totem virker bedre end VLC, så bruger jeg den i Zorin og Mint Cinnamon og VLC i Mint KDE. Valg af video player ser ikke ud til at have meget med sagen at gøre på andet end KDE.

https://db.tt/FWifFO3w


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Jeg har aldrig brugt samba i

Jeg har aldrig brugt samba i stor skala, og har slet ikke brugt det i årevis, så jeg er ikke så langt inde i sagerne.

For mig ser det ud til at være en kombination af kio_smb (den underliggende teknologi som Dolphin og andre KDE-programmer bruger til at tilgå samba-shares) og VLC der er dit problem. Kio_smb mounter ikke samba-shares og derfor optræder filerne heller ikke som lokale filer. Og VLC insisterer på at undertekstfilen skal være "lokal".

Som jeg vist også sagt flere af de tidligere gange du har rapporteret om problemer med at arbejde med dine samba-shares, så tror jeg at alle dine problemer på magisk vis ville forsvinde, hvis du accepterede at kio_smb har nogle begrænsninger og ikke egner sig til din usecase.

Hvis du i stedet mountede dit samba-share på "normal" vis, med 'mount.cifs' eller ved at tilføje det til fstab, eller hvad der nu passer til situationen, så er jeg rimeligt sikker på at du efterfølgende ville kunne arbejde med filerne i Dolphin og VLC præcis som du ønsker.

Hvis det meget gerne skal være grafisk, så tror jeg at Smb4K kan bruges til at mounte samba-shares rigtigt på en grafisk måde.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3882
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#1Tak for svaret.CIFS

#1

Tak for svaret.
CIFS tillader streaming af underteksterne. Problemet er løst, ikke bare med VLC, men med alle media players.

Det burde jeg godt nok selv have forsøgt, fordi jeg netop har brugt CIFS på grund af at samba klienten er knækket i nyeste version. Jeg glemte bare at tjekke efter i KDE.

Det kan gøres brugervenligt med et script eller fra fstab.

#1: Hvis det meget gerne skal være grafisk, så tror jeg at Smb4K kan bruges til at mounte samba-shares rigtigt på en grafisk måde.

Det vil jeg lige kikke på, fordi det skal bruges af folk uden konsollen er indblandet.

Edit: Smb4K virker perfekt ;)

Igen, tak for svaret.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline

cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Jeg genopliver lige denne

Jeg genopliver lige denne tråd da temaet har været oppe flere gange og jeg lige læste denne rimeligt detaljerede blogpost, som også har en simpel løsning (når VLC 3.0 bliver udgivet).

https://pointieststick.wordpress.com/2018/01/17/vi...


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3882
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Tak for opdateringen. Hvis

Tak for opdateringen. Hvis ikke KIO tillader streaming af undertekster på LAN, så tillader smb4k det formentlig fortsat, både med VLC og andre mediaplayers, såvel som smb4k tillader Linux smb/cifs LAN til MacOS..


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3882
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
I forbindelse med #5 og

I forbindelse med #5 og smb4k fra Linux klienter til MacOS deling, så er den og CIFS nu også knækket på Ubuntu og derivater efter kernel opgradering (4.13). Jeg ved ikke om det har med Meltdown kernel patch at gøre, kun at regressionen skete samtidigt. Jeg ved heller ikke om jeg burde oprette dette i en ny tråd, men det hænger lidt sammen.

Smb4k virker med kernel 4.10.0-38, så den skal downgrades til versionen hvis man har behovet.

Af en eller anden grund ser det ikke ud til at være situationen på fx Manjaro (Arch) og Kali Linux (Debian), hvor smb/cifs fungerer udmærket til MacOS med nyeste kernel.

Løsningen på Ubuntu med kernel nyere end 4.10.0-38, eller rettere workaround, for dem der oplever problemet, er at installere Netatalk på Linux. Desværre virker det kun på OS X formaterede diske. Dvs ikke med NTFS eller ext formaterede diske, heller ikke med installeret tredjepart fil kompatibilitet på OS X (lokalt installerede diske virker udmærket, men ikke over LAN fra Linux):

- Installer Netatalk på Linux klienten (OpenSource version af AppleTalk)
- Aktiver AppleTalk på MacOS

Fra Linux klientens file manager, skriv ...
afp://navn-på-macos/navn-på-delt-mappe/
Alternativt: afp://navn-på-macos.local

eller

afp://ipadresse/navn-på-delt-mappe/
Alternativt: afp://ipadresse.local