Mount drev med NFS på Ubuntu server

escape4ever
Antal: 1
Tilmeldt:
30-05-2016
User is offline
Mount drev med NFS på Ubuntu server

Hej linuxin
er ved at lave en Ubuntu server der køre som LTSP, men skal have mounted nogle drev som alle i en bestemt gruppe skal have når de starter, samt lave nogle begrænsninger e.g så brugerne ikke kan rette/tilføje eller endnu bedre åbne mapper i /,
ligesom man kan med NFS på windows server, så jeg ikke manuelt skal gøre det for alle brugere og alle mapper, men er ikke en linux nørd har fundet noget på google men ingen af dem virker
nogle gode forslag?

serveren køre ubuntu 16.4.4 LTSP med gnome GUI


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3847
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Kopiering af tilladelser på

Kopiering af tilladelser på en server, ned gennem et hierarki af mapper og filer, er principielt samme metode uanset OS og netværksprotokol. Tilladelserne skal konfigureres på serverens filsystem uanset du bruger Gnome, et andet DE eller terminalen, men filsystemerne er ikke ens, såvel som diverse DE's håndterer netværksprotollerne, eventuelt også filsystemerne, forskelligt.

På Windows servere gælder samme princip. Her er filsystemet NTFS og det er i filsystemet du først og fremmest konfigurerer tilladelserne. Udover disse tilladelser i filsystemet handler det også om delings-tilladelser. Det er disse to permissions systemer, der tilsammen udgør praktisk anvendelse.

Ligesom på Windows skal du placere brugerne i grupper (OU) for at gøre det nemmere at håndtere mange brugere med mange tilladelser og du skal forstå Group Policy.

Imidlertid er Ubuntu 16.04 stadig rimeligt fejlramt på trods af den er udgivet. Personligt vil jeg mene den stadig ikke er egnet i et stabilt server miljø. Det er der sådan set ikke noget nyt i. Af samme årsag kan jeg ikke sige om alt fungerer, og slet ikke om det knækker på et tidspunkt. Problematikken ved at installere, et endnu ikke stabilt system, er så meget mere problematisk på en server.

Mangler du commands til at konfigurere tilladelserne ned gennem filsystemet, oprette brugere og grupper, eller er det commands til at mounte server diske med Linux?

https://www.youtube.com/watch?v=HhmYA3fK9PA

https://www.youtube.com/watch?v=u0IW2ePynas


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3847
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Tillad mig at give et

Tillad mig at give et eksempel på problematik i forbindelse med hvad jeg vil kalde manglende erfaring vedrørende utidig opgradering, installation af OS etc., alene i henhold af de seneste kommentarer her på sitet (no offence).

http://www.linuxin.dk/node/21982

Her er et andet: http://www.linuxin.dk/node/21998

Et tredje: http://www.linuxin.dk/node/21965#comment-88557

osv ... Der er jo ikke noget nyt i det her. Enhver trænet admin ved at man aldrig skal implementere systemer der ikke allerede er gennem "tæsket" for potentielle problemer ...

Hvis udvikling er foremålet, stiller det sig naturligvis helt anderledes, for hvilket der gælder disruptive innovation.