Hvor meget "binder" en Linux Installation sig til Hardwaren?

Domiino
Antal: 512
Tilmeldt:
26-03-2008
User is offline
Hvor meget "binder" en Linux Installation sig til Hardwaren?

Hvis jeg installerer en Linux Distribution på en computer - og vil gerne skifte noget af mit hardware ud - f.eks. CPU, Bundkortet eller lignende - hvor meget binder Linux sig til hardwaren?

F.eks. på en Windows Installation binder selve installationen sig til Bundkortet, så skifter man Bundkort, skal man geninstallerer. Men man kan godt skifte CPU fra f.eks. Intel i3 til i5.


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Det fantastiske ved Linux er

Det fantastiske ved Linux er at den ikke binder sig til hardwaren.. Den tilpasser sig :)


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1356
Tilmeldt:
14-01-2007
User is online
CPU skift er nok ikke et

CPU skift er nok ikke et problem, men et nyt og anderledes bundkort, vil nok kræve at der bygges et nyt initrd.img. Flytter man feks. en harddisk fra en maskine, til en anden, er det ikke altid problem-frit. Kan ende med "kernel panic"

Men hvor tit vil du få brug for det.


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1668
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#2 Ofte så bygges der to

#2
Ofte så bygges der to initrd.img. En der er tilpasset til dit hardware og som derfor kun indeholder de nødvendige moduler for at kunne boot på dit system, og en anden der indeholder alt og virker derfor på alle systemer. Så hvis du flytter disken til et helt andet system bør man benytte den store initrd.img for at boot og efterfølgende så generere en ny initrd.img. Hvordan dette gøres er afhængig af distribution og jeg kender kun til Arch's måde at gøre det på.