OEM Windows til VirtualBox

mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
OEM Windows til VirtualBox

Jeg har fået ny PC - en HP Spectre X360 13-tommer (ikke min favoritmodel, men det bedste tilbud her I nabolaget).

Windows 10 er preinstalleret - men jeg ser ingen produktnøgle nogen steder.

Der skal selvfølgelig en Linux på bæstet, men jeg sætter også pris på at have adgang til en virtual Windows-installation

Hvis vi nu leger at jeg skaffer produktnøglen (jeg kan finde instruktioner på Google - håber de er troværdige), kan jeg så omkostningsfrit "flytte" den preinstallerede Windows til en VirtualBox på samme fysiske maskine?

Hvordan gør man i praksis - jeg har jo ingen installations-CD.

PS: Har lige regnet efter og det er ca. 12 år siden, jeg sidst har installeret Windows på en privat-maskine. Så ved I det, hvis spørgsmålene er komplet idiotiske:)


Spitten
Antal: 158
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Du kan hente Win 10 på

Du kan hente Win 10 på Microsofts hjemmeside https://www.microsoft.com/da-dk/software-download/... , og installere den via en USB nøgle.
Jeg har en Lenovo T520, hvor jeg ledte længe efter licensnøglen, men til sidst fik jeg at vide den sad under batteriet. Den kunne måske sidde der på din. Men ellers så hent denne https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ den skal nok finde den til dig.

Men om en OEM version kan køre på virtualbox, aner jeg ikke. Men det kunne da være et forsøg værd.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3888
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#0Du kan migrere en

#0

Du kan migrere en eksisterende hardware installeret PC, out of box, til en virtuel maskine med VMware Fusion (se link), men jeg har ingen erfaring til VirtualBox. Der er imidflertid nogle vejledninger på nettet netop med VirtualBox (se link). Om de virker ved jeg ikke, men jeg kan garantere det fungerer til både VMware Fusion og VMware Workstation.

Imidlertid vil en migreret virtuel installeret Windows 10 ikke overføre aktiveringen.

Med hensyn til aktivering af din præinstallerede Windows 10, så bør den aktiveres automatisk. Hvis ikke, under forudsætning den er lovlig, så kontakt Microsoft Danmark for hjælp til det.

Jeg kan give flere informationer, bl.a. vedr. Enterprise og Pro versionerne, der kan spare dig for flere timers arbejde, men det kræver du sender mig din mail adresse over PM.

https://db.tt/ryJt1RUl

https://www.virtualbox.org/wiki/Migrate_Windows

https://www.google.dk/search?q=migrate+pc+to+virtu...

https://www.google.dk/search?q=migrate+pc+to+virtu...


thorbjørntux
thorbjørntux's picture
Antal: 698
Tilmeldt:
30-04-2007
User is offline
Hvis du prøver at bruge ...

f.eks. https://www.virtualbox.org/wiki/Migrate_Windows (som frogmaster nævner)

eller du på anden måde fik det til at virke - så må du da gerne informere om det ... :).


mrbrown79
Antal: 470
Tilmeldt:
12-01-2010
User is offline
Tak for svarene, alle. Jeg

Tak for svarene, alle.

Jeg har ikke glemt tråden, men har lidt meget at se til pt.

Så'n lige hurtigt:
Jeg har ledt overalt på maskinen, og medmindre produktnøglen er gemt et sted, hvor man skal bruge skruetrækker for at komme ind, så er den der ikke.

"magicaljelly..." - jeg hæftede mig ved, at der ikke er Win10 support I gratis-udgaven. Istedet fandt jeg et VB script (fx. http://www.thewindowsclub.com/find-windows-10-prod... ), som kunne klare opgaven med at hive nøglen ud.

Det jeg kan læse mig til rundt omkring, er at det er helt efter reglerne at køre en OEM windows I en virtual maskine - bare det er same fysiske hardware. Men hvor nemt det bliver i praksis er stadig en ubekendt, for jeg har ikke taget skridtet endnu.

Jeg tvivler på at Microsoft vil hjælpe. Som jeg har forstået det, så er hele ideen i billige OEM versioner, at Microsoft overlader ansvaret til producenten - men det kan sagtens være at jeg tager fejl.

Hvis jeg kan vælge imellem at migrere den eksisterende installation og så lave en frisk i en Virtualbox, så foretrækker jeg helt klart det sidste. Hele humlen er at slippe så billigt som muligt - helst gratis. Derfor vil jeg gerne klare mig uden VMware og andet non-free ware.

#2: Jeg kan give flere informationer, bl.a. vedr. Enterprise og Pro versionerne, der kan spare dig for flere timers arbejde, men det kræver du sender mig din mail adresse over PM.

Med Enterprise og Pro, henviser du til Windows 10, eller? Det er "blot" en Home version, jeg har - og har ikke ikke tænkt mig at opgradere:) Men mange tak for tilbuddet:)

Windows skal i det hele taget kun være en redningsplanke, hvor Linux må give fortabt. I en (næsten) ideel verden bliver Win10 kun brugt et par gange om året.


mich
mich's picture
Antal: 968
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
eller du på anden måde

#3: eller du på anden måde fik det til at virke - så må du da gerne informere om det ... :).

Ja, det er altid en god ide at fortælle, hvordan man fik løst problemet. Vi andre kunne lære lidt og få glæde af det.

#1: (Måske lidt OT)
En bekendt bad mig prøve at redde hans computer, der var bricked af en fejlslagen tvangsopgradering fra Win7 til Win10. Da manden ikke havde eller kunne finde sine installations-DVDer, anbefalede OEM kundesupport at downloade en iso fra Microsoft og tilføjede i en bisætning, at det nok ikke ville virke, men at man kunne købe nye licenceer ret billigt for tiden. Da jeg prøvede det anbefalede link, blev jeg afkrævet en produktnøgle (som står under eller bag på computeren ved OEM-installationer #0, #4).
Den nøgle tyggede serveren lidt på og meddelte, at det var en OEM-installeret Windows, så de henviste til OEMs kundesupport. For ikke at køre i ring, måtte jeg stoppe der.
Jeg har kun prøvet dit link, indtil jeg blev afkrævet valget mellen fire forskellige Windows-versioner, som jeg ikke aner hvad er, så jeg ved ikke om det fungerer anderledes mht. OEM produktnøgler.

Sidst jeg geninstallerede, slettede jeg den Windows-partition, der fulgte med computeren. Jeg havde ikke brugt den i flere år, så den fyldte bare op, og jeg savner den ikke.

./mich


linuxuser42
linuxuser42's picture
Antal: 185
Tilmeldt:
05-01-2008
User is offline
Brug den eksisterende windows partition

Jamen du behøver ikke flytte noget. Jeg har selv i flere år brugt de eksistende Windows 7/8(10 parallelt med mine Linux'er.
Du skal bare lave en vmdk fil udfra din eksistende harddisk.

https://www.virtualbox.org/manual/ch09.html#rawdis...