AppImage - det universelle, (nye) portable pakkesystem i Linux

OracleJMT
Antal: 407
Tilmeldt:
26-05-2013
User is offline
AppImage - det universelle, (nye) portable pakkesystem i Linux

Det er ikke så længe siden jeg første gang hørte om Appimage. Det var i en Youtube video af Joe Collins, hvor han fremviste Appimage på Linux Mint Debian.

Appimage er et slags pakke-framework, der gør det muligt, at installere hvilken som helst pakke, der findes på Github-listen af Appimages, i hvilken som helst Linux distribution. Appimages er altid seneste version af software og kommer direkte fra udvikleren, og kan startes ved, at appimage gøres executable og derefter køres ved, at klikke på filen. Så vil du blive spurgt, om programmet - f.eks. VLC skal lægge sig i menuen på distributionen, eller det bare skal køres manuelt fra selve imaget. Det skulle også være ganske nemt, at opdatere sine appimages. Jeg kan i skrivende stund ikke huske hvordan.

Her i denne artikel kan du læse en anmeldelse af Appimage.

Appimage anmeldelse


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
How to create an appimage

Måske sidder der en programmør, eller interesseret, her med ønske om selv at producere AppImages fra eksisterende libraries.

Hvis der gør, så er vejledningerne her. Søg på How to create an appimage eller tryk på linket for at begynde: https://www.google.dk/search?q=how+to+create+an+ap...


julemand101
julemand101's picture
Antal: 1666
Tilmeldt:
17-01-2004
User is offline
#1 Hvorfor overhovedet

#1
Hvorfor overhovedet skrive en kommentar hvis dit eneste formål er at pege i retning af en Google søgning. Jeg har set dig gøre det tidligere herinde og jeg fatter ikke du pludselig er kommet på den tanke at vi alle er komplette idioter og ikke kan finde ud af at søge på Google. Især lige den her kommentar da jeg tror enhver udvikler godt er klar over hvad han skal søge på for at få denne information.

Det havde givet mening hvis du selv havde noget input til hvilke artikler du personligt kunne anbefale således man sparede noget tid. Men det er jo på ingen måde tilfældet.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Hvorfor overhovedet

#2: Hvorfor overhovedet skrive en kommentar hvis dit eneste formål er at pege i retning af en Google søgning.

Hallo. Jeg kan da godt pege på en bestemt. https://github.com/AppImage/AppImageKit/wiki/Creat...

Og hva' så? Det kan sku da være ligemeget. Jeg har ikke forudsætningen for at mene den ene er bedre end den anden, og din antagelse, at jeg skulle tro at alle er komplette idioter, er godt nok hul i hegnet.

Såfremt du ikke har tænkt tanken, så kan der komme nye vejledninger til. En der ikke eksisterede i går, eksisterer måske i morgen. Derfor er søgninger ikke udtryk for en så tåbelig antagelse som du udtrykker ... Er du med?


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Hvorfor overhovedet

#2: Hvorfor overhovedet skrive en kommentar hvis dit eneste formål er at pege i retning af en Google søgning.

Jeg er da glad for infoen. Jeg havde ikke selv lige tænkt på muligheden for selv at lave Appimage-pakker, så bare selve tippet om at det er muligt, er da et indlæg værd. Og selv om man rigtignok let kan google det selv, så 1) er det trods alt lettere bare lige at klikke på et link, og 2) så er det ikke altid helt klart hvad man skal google på for at finde noget. Måske i dette tilfælde ville det være let nok, men i mange tilfælde hvis jeg ikke kan finde det rigtige svar på google, så er det ofte fordi jeg simpelthen har googlet på noget forkert.