kde skrivebord - skærmindstillinger

keld
Antal: 313
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
kde skrivebord - skærmindstillinger

I min jagt efter at få flere skærme på min PC opdagede jeg en skærmenhed "DP1" - hvad er det for noget , og hvordan bruger jeg det?

jeg tænkte også på at bruge en skærm på en anden maskine, kan man det?


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Jeg tvivler på at den anden

Jeg tvivler på at den anden maskine har en _indgang_ til skærminput fra andre maskiner. Men i dagens Danmark kan du jo i enhver storskraldsordning eller kælder finde 3-4 kasserede fladskærme, som ikke fejler noget - måske er der endda nogen som ligefrem vil betale dig for at tage de skærme. I hvert fald hvis du kan leve med 19" eller nedefter, eller deromkring.

Pt. er to skærme til afhentning i København på storskrald.dk: http://storskrald.dk/show.php?side=sog (hvis man søger på "skærm")

Jeg tror bare DP1 er nogle af skærmportene i maskinen. Måske en forkortelse af "displayport". Xrandr siger også jeg har en DP1, DP2 og DP3 og HDMI1, HDMI2 og HDMI3. De kan nok kun bruges til noget, hvis man fysisk tilslutter en skærm.


keld
Antal: 313
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
Jeg tænkte på at man kunne

Jeg tænkte på at man kunne få forbindelse til den anden maskine - sådan via internet, du véd - og så styre den anden maskines skærme. Lige som hvis man overtager konsollen. Kan man det?

DP står nok for Display Port, men jeg kan ikke se et sådant stik på den bærbare.

Ja man kan nok finde aflagte mindre fladskærme i storskrald mv, og det har jeg også gjort, så nu har jeg 4 skærme. Men jeg har kun de to af dem til at virke, og det er styresystemets skyld. Det kan kun klare 2 ad gangen. Og jeg kan kun finde 2 skærmudgange, et VESA og et HDMI på den bærbare.


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3449
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
Du kan godt lave noget

Du kan godt lave noget remote desktop med vnc eller lignende.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3885
Tilmeldt:
20-05-2010
User is online
Jeg tænkte på at man

#2: Jeg tænkte på at man kunne få forbindelse til den anden maskine - sådan via internet, du véd - og så styre den anden maskines skærme. Lige som hvis man overtager konsollen. Kan man det?

Prøv RealVNC. Virker altid uanset operativsystem. Se videoen herunder:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15353512/realv...

Screendump:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15353512/realv...

Hvis du vil se en kort video af en RealVNC opgradering til den nyeste version 6, så tryk på dette link. KDE fjernopgraderes fra en anden Linux. Det fungerer også til Mac's og Windows:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15353512/realv...

Download:
https://www.realvnc.com/download/vnc/

Der findes mange andre f.eks. Teamviewer:
https://www.teamviewer.com/da/


kreinoee
Antal: 275
Tilmeldt:
08-01-2007
User is offline
Ja DP står i denne

Ja DP står i denne sammenhæng for DisplayPort, og du din computer kan sagtens have en eller flere dislpay porte, uden at have fysiske stik til dem. Det er foreksempel ikke helt unormalt i forbindelse med docking stationer, hvor man først for de fysiske stik, når man sætter computeren i en docking station.

Du kan i øvrigt heller ikke være sikker på at det er operativs systemets skyld at du ikke kan bruge alle skærmen. At der er et bestemt antal udgange til skærme, er ikke ensbytende med at grafikkortet er i stand til at bruge dem alle på en gang.