android - fjern stemmeopkald

keld
Antal: 313
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
android - fjern stemmeopkald

På linux-distributionen android, som jeg bruger på nogen af mine telefoner, kan jeg se at der bruges meget batteri på funktionen med stemmeopkald. Jeg bruger den aldrig, men kan ikke se hvordan jeg skal fjerne den. Jeg har søgt på nettet, og rodet rundt på telefone, uden held. Hvordan fjerner jeg det?


marlar
Antal: 2916
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Hvad mener du med

Hvad mener du med stemmeopkald? Tænker du på den basale funktion at ringe til nogen?


cb400f
cb400f's picture
Antal: 3450
Tilmeldt:
20-02-2005
User is offline
#0Jeg går ud fra du har

#0
Jeg går ud fra du har brug for mobilt bredbånd, så det ikke er en mulighed bare at fjerne sim-kortet eller slå mobildata helt fra?

Jeg ved ikke om der findes indstillinger hvor du kan slå mobil tale-forbindelse fra, samtidig med at du kan sende og modtage data (+sms?) mobilt. Jeg ved faktisk ikke engang om det er 3G/4G dataforbindelsen der bruges til opkald, eller om der er en parallel "gammeldags" gsm-forbindelse, samtidig med dataforbindelsen :-/

I øvrigt burde du jo anskaffe dig en _rigtig_ GNU/Linux-telefon, dvs. en SailfishOS-telefon (f.eks. Intex Aqua Fish), hvis du gerne vil køre Linux og have høj batteritid på din telefon - Android har vist lidt for mange skjulte dagsordener til nogensinde at blive strømeffektiv.


keld
Antal: 313
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
stemmeopkald

Med stemmeopkald mener jeg det som android kalder stemmeopkald, nemlig at du med telefonen taler til den for at ringe op. Altså når jeg siger "ring til anders" så behøver jeg ikke at finde anders' telefnnr frem, det gør den selv.

Det bruger ganske meget computerkraft at lave stemmeopkald. Jeg tror den kun gør det når den har dataforbindelse. Jeg plejer at slå dataforbindelse fra, så kan jeg få op til en uges batteritid - det er da meget pænt under android 5.

Uden dataforbindelse (=internet) laver den iøvrigt meget lidt logning, kun når der er telefon- eller sms-forbindelse.

Jeg har købt telefonen for at kunne installere cyangenmod eller noget andet på den, men har ikke lige fået gjort det. De ter en Samsung Prime til 800 kr, så det var heller ikke så slemt. Den har 1 GB RAM så den burde kunne køre det meste.


keld
Antal: 313
Tilmeldt:
04-05-2004
User is offline
Når jeg taler i telefon

Når jeg taler i telefon buruger jeg som regel 4G/3G/gsm, sjældent en IP-forbindelse, der benytter mobildataforbindelsen.


Spitten
Antal: 158
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Stemmeopkald på en Samsung

Stemmeopkald på en Samsung er, når du fysisk ringer til eller modtager opkald fra et andet telefonnummer, altså ligesom i gamle dage da man ringede fra et fastnetnummer til et andet.
Det virker også selvom du har slået dataforbindelsen fra. (Jeg har lige testet på en Samsung)

På min LG hedder den samme funktion taleopkald.


osjensen
osjensen's picture
Antal: 1356
Tilmeldt:
14-01-2007
User is offline
https://www.youtube.com/watch

Spitten
Antal: 158
Tilmeldt:
05-02-2012
User is offline
Jeg har lige tjekket

#6:
Jeg har lige tjekket på min Samsung, det fjerner ikke den proces, som hedder stemmeopkald