Linux Mint 17.3. Minimalistisk GUI efter installation af LibreOffice

tomk
Antal: 2
Tilmeldt:
25-10-2016
User is offline
Linux Mint 17.3. Minimalistisk GUI efter installation af LibreOffice

Hej

Jeg kører Linux Mint 17.3. Når jeg skal installerer eller opdaterer LibreOffice bruger jeg følgende script:

#!/bin/bash

sudo apt-get remove libreoffice*
sudo apt-get -f install
#cd ~/Hentede\ filer/
cd ~/Downloads
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice...
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice...
wget http://download.documentfoundation.org/libreoffice...
tar -zxvf LibreOffice_5.2.1_Linux_x86-64_deb.tar.gz
tar -zxvf LibreOffice_5.2.1_Linux_x86-64_deb_langpack_da.tar.gz
tar -zxvf LibreOffice_5.2.1_Linux_x86-64_deb_helppack_da.tar.gz
cd ./LibreOffice_5.2.1.2_Linux_x86-64_deb/DEBS/
sudo dpkg -i *.deb
cd ../../LibreOffice_5.2.1.2_Linux_x86-64_deb_langpack_da/DEBS/
sudo dpkg -i *.deb
cd ../../LibreOffice_5.2.1.2_Linux_x86-64_deb_helppack_da/DEBS/
sudo dpkg -i *.deb
rm -r ~/Downloads/LibreOffice_5.2.1*

Men det hænder på nogle computere, at efter endt installation forsvinder standard baggrunden på skrivebordet til et helt sort skrivebord og de 3 symboler i øverste højre hjørne i alle vinduer (minimer/maximer/luk) bliver meget små og minimalistiske.
Selve "Start"-menuen har ikke ændret sig.

Er der nogen der ved hvorfor dette er sket og hvordan jeg kommer tilbage til standard igen?

Mvh.
TomK


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Er der nogen der ved

#0: Er der nogen der ved hvorfor dette er sket og hvordan jeg kommer tilbage til standard igen?

Du informerer ikke nok til at jeg kan give forklaring på hvorfor det er sket, og selvom du gjorde, så er det ikke sikkert jeg kender forklaringen, f.eks. i henhold til og Mint's 17.3's kernel version, grafikkort m.m., men du burde komme tilbage til standard ved at fuldstændigt at afinstallere LibreOffice 5.2.1.2, inklusiv konfigurationsfiler, på de pågældende maskiner. Derefter at installere den version der fungerede før opgraderingen.

Mangler du info der vedrører fuldstændig afinstall?

Vedligeholder du maskinerne ved at rense systemerne jævnligt for forældede filer?


tomk
Antal: 2
Tilmeldt:
25-10-2016
User is offline
Tak for svar. Jeg kan

#1:

Tak for svar.

Jeg kan ikke rigtig se hvad en LibreOffice installation har med linux kernen og grafikkortet.
Udfra min forståelse af hvordan det normalt hænger sammen er det selve styresystemet, som består af diverse komponenter og så kan man installerer brugerprogrammer oven på, som så laver kald ned til de komponenter som styresystemet tillader.
Så hvor skulle brugerprogrammet LibreOffice begynde at rode ved grafikkortet og kernen?

Det mærkelige er, at det kun er nogle af maskinerne det gør det på. De er fuldt opdateret inden jeg kører mit script. Jeg har brugt det samme script igennem længere tid, hvor jeg blot ændre version numrene i scriptet på LibreOffice versionerne efterhånden som der kommer nye versioner.

Den samme maskine kan blive løbende opdateret med den nyeste version af LibreOffice indtil problemet med ændring af skrivebord og et mere minimalistisk udseende pludselig træder igennem.

Jeg vil gerne forklare problemet noget dybere, men ved ikke hvordan jeg skal forklarer det dybere andet end at forklare, hvad det er jeg oplever.

Jeg har nu prøvet at køre den først kommando i mit script (sudo apt-get remove libreoffice*) og Office-pakken er hermed afinstalleret. Men problemet er ikke løst.

Men hvordan afinstallerer jeg de konfigurationsfiler du snakker om og kommer tilbage til de oprindelige, så det hele ser ud som før?

Og hvordan gør jeg følgende "Vedligeholder du maskinerne ved at rense systemerne jævnligt for forældede filer?"

På forhånd tak.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Og hvordan gør jeg

#2: Og hvordan gør jeg følgende "Vedligeholder du maskinerne ved at rense systemerne jævnligt for forældede filer?"

Først afinstaller LibreOffice fra Mints Programhåndtering.

Derefter fra en terminal kør sudo apt-get autoremove:
autoremove is used to remove packages that were automatically installed to satisfy dependencies for other packages and are now no longer needed.

Jeg gider ikke personligt disse terminal commands, finder jeg et passende GUI program kan varetage opgaven. Det finder jeg BleachBit gør, eftersom jeg har mange desktop maskiner at vedligeholde. Derfor foretrækker jeg Bleachbit (også til Windows maskiner).

https://www.bleachbit.org/download

Du skal installere Bleachbit versionen til Ubuntu 14.04. Den passer til Mint 17.3 og har sit eget download link (Linux Mint 17 - 17.3 (Qiana/Rebecca/Rafaela/Rosa)).

Efter install på et apt-get backend system som f.eks. Mint, kør Bleachbit som administrator. Der er et forudindstillet ikon i menuen. Du finder også et BleachBit ikon der kun fungere på din bruger profil. Brug den til at rense dine browsere, inklusiv Flash, Java og andet unødvendigt akkumuleret shit.

Sæt hak i de tre optioner under APT: Autoclean, Autoremove og Clean, ikke i andre, kør Bleachbit og genstart derefter maskinen.

Har du aldrig renset systemet før, så er der formentlig Gigabite af gammelt skidt der fjernes.

Vælg eventuelt efterfølgende den fjerde Package list, kør Bleachbit og genstart igen.

Læg mærke til om Desktop Environment opfører sig normalt. Gør den det, så prøv at geninstallere den tidligere funktionelle version af LibreOffice, eller den nye LibreOffice 5.2.1.2.

OBS. Bemærk at det her er på eget ansvar. Jeg har ikke oplevet problemer, men jeg har mine faste rutiner og holder systemerne jævnligt vedligeholdt. Hvis du aldrig før har renset systemet, så ved jeg ikke hvordan det reagere. Så er du advaret.


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3889
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Lidt mere forklaring. #2:

Lidt mere forklaring.

#2: Så hvor skulle brugerprogrammet LibreOffice begynde at rode ved grafikkortet og kernen?

Det gør LibreOffice heller ikke, men fordi de fleste problemer skyldes system-konflikter, og de kan variere fra maskine til maskine, så kan det være umuligt, men ikke altid, at generalisere forklaringer. Disse konflikter skyldes ofte akkumuleret gammelt "snavs" efterladt i systemet. Kernel, såvel som hardware drivere, kan være påvirket af eventuelle konflikter.

Fordi kernel reagerer forskelligt fra version til version, såvel som hardware og deres drivere, så kan dette snavs være mere eller mindre medårsag til konflikter. Det er derfor du oplever det forskelligt.

Det er også grunden til hvorfor systemvedligeholdelse er administrativt standard. Det er fælles for alle operative systemer, også dem der ikke har med IT at gøre.

Se det allegorisk således: Dit køkken skal fungere. Du køber ind hver dag, men hvis ikke du bærer skrald ned, vasker op osv, så holder køkkenet til sidst op med at fungere. Sådan er computing også. Alle systemer skal vedligeholdes, derfor også Linux.