Storby tæt på at skrotte Linux?

Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Storby tæt på at skrotte Linux?

Storby tæt på at skrotte Linux?

https://www.computerworld.dk/art/239266/storby-tae...

"Den tyske millionby München med 1,5 millioner indbyggere har siden 2003 satset på Linux og har sågar sin egen distribution ved navn LiMux. Men nu har byens borgmester og et flertal i byrådet set sig sultne på Windows 10."

Det ser ud til at München i Tyskland vil tilbage til Windows.

Men mon ikke det mere er en politisk beslutning, end det skyldes Linux systemet?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Men mon ikke det mere er

#0: Men mon ikke det mere er en politisk beslutning, end det skyldes Linux systemet?

Jo, men tyskerne er også rimeligt langsomme. Se blot på Frau Merkwürdig. Hun har ikke opgraderet sin HDD til SSD, og hendes interne OS er stadig fra østtyskland.


mich
mich's picture
Antal: 968
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Se blot på Frau

#1: Se blot på Frau Merkwürdig. Hun har ikke opgraderet sin HDD til SSD
Jeg har heller ikke opgraderet min HDD til SSD.Hvad er jeg så?

Fruen har dog fået en SSD, da hendes klaptop havarerede, og hun adskillige gange havde klaget over, at den var for langsom. Nu har hun ingen undskyldning og har da også anerkendt, at "den er ret hurtig".

./mich


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Frau Merkwürdig Ha-ha,

#1:
Frau Merkwürdig

Ha-ha, den var god!

Men hvordan ved du at hun ikke har SSD, og med OS fra Østtyskland-he-he?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
#2 fortæller at hun netop

#2 fortæller at hun netop har fået ny Crashtop. Den skulle så have SSD. Du kan se et billede af den her: https://www.dressinn.com/fashion/vans-day-crash-to...

However. This item is no longer available!
Minimum online price audited by netRivals (do You get it?)

Spørgsmålet er så hvor mange data der gik tabt, for rigtige østtyskere tager ikke backup.


mich
mich's picture
Antal: 968
Tilmeldt:
13-10-2007
User is offline
Sorry ..

#4:
Det var min frue, der havde fået klaptop med SSD. Hvad Frau M har, ved jeg ikke.

./mich


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Det var min frue, der

#5: Det var min frue, der havde fået klaptop med SSD

LOL. Nå okay. Kalder du hende Frau Merkwürdig? Jeg kunne forstille mig at hun lukkede for det varme vand.


xy
xy's picture
Antal: 868
Tilmeldt:
03-10-2007
User is offline
Kald hende hvad I vil. Synes

Kald hende hvad I vil.

Synes nu alligevel at det er meget surt, hvis Bayern med 1,5 mill mennesker dropper Linux, fordi de finder Win 10 meget bedre

Er det den vej, det går for Linux på verdensplan ?


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Er det den vej, det går

#7: Er det den vej, det går for Linux på verdensplan ?
Hvis jeg skal forholde mig seriøst et øjeblik.

Det tror jeg ikke, det er meget status quo, men virksomheders interne infrastruktur er traditionelt Windows samba netværk. Fordi der er problemer med samba og heterogene netværk med Linux arbejdsstationer, især fordi visse virksomheder opretter VPN på MAN (Metropolitan Area Network), så skal de løses før man ikke risikere stabilitetsproblemer i henhold til netværksfejl. Det skidt skal bare fungere out of box for ikke at koste virksomhederne formuer.

Imidlertid er der mange andre synsvinkler. Udover politik er en bitch, hvor politikerne generelt ingen teknologisk viden har, så kan det af funktionelle hensyn, såvel som sikkerhedsmæssige, ikke nytte noget med workarounds i henhold til arbejdsstationer og Domain Controllere.

Hvis jeg må tillade mig at være useriøs igen, så tag et kik på How The Universe Works. Det er pisse interessant (seriøst), især serie 5. Desværre er det useriøst besværligt at give opskriften på hvordan danske forbrugere kan se disse universelle oplysninger, på baggrund af LinuxIn's debat regler efter citat:

"Kan man ikke sige sin mening, så kan man ikke mene det man siger". Citat fra Babylon 5.

https://en.wikipedia.org/wiki/How_the_Universe_Wor...


froksen
froksen's picture
Antal: 412
Tilmeldt:
25-04-2005
User is offline
Jeg tillader mig at kopirer

Jeg tillader mig at kopirer Leif Lodahls kommentarer fra Computerworld, da jeg synes der er relevante i denne sammenhæng
Kilde: https://www.computerworld.dk/art/239266/storby-taet-paa-at-skrotte-linux-efter-14-aars-open-source-brug-windows-10-er-meget-bedre
Første kommentar
Dieter Reiter blev borgmester I München 1. maj 2014. Reiter beskriver sig selv som "Microsoft fan.

Før Reiter blev borgmester, var han økonomisk konsulent for München og han hjalp Microsoft med at etablere sig i byen.

Accenture, firmaet bag en ’uvildig’ rapport som anbefaler at München skal forlade open source og I stedet anvende proprietære produkter, er ni år i træk udnævnt som Microsoft's Alliance Partner of the Year.

Microsoft og Accenture er for nyligt flyttet ind på samme adresse I München og deltog I hinandens åbningsreceptioner.

Accentures rapport fremhæver dårlig administration og organisering som årsag til problemerne, og ikke at der er tale om problemer med noget software.

Anden kommentar
Erklæring fra The Document Foundation om den kommende drøftelse i Münchens byråd om at gå tilbage til Windows og Microsoft Office

Af Italo Vignoli, 14. februar 2017, venligst oversat af Jesper Hertel.

The Document Foundation er en uafhængig, velgørende enhed og hjemsted for LibreOffice. Vi har fulgt udviklingen i München med store bekymringer og vil gerne udtrykke vores skuffelse over at se, at et mindretal af politikerne tilsyneladende ignorerer de ekspertråd, som de har søgt.

Rygter om at München kommune vil gå tilbage til Microsoft Windows og Microsoft Office er blevet lækket regelmæssigt siden valget af borgmester Dieter Reiter, som blev beskrevet som en "Microsoft-fan", da han blev interviewet af bladet Stadtbild i 2014.

Borgmester Dieter Reiter bad Accenture, en Microsoft-partner, om at udarbejde en rapport om situationen vedrørende München kommunes it-infrastruktur, hvilket resulterede i et 450-siders dokument, hvor de vigtigste spørgsmål blev identificeret som organisatoriske og ikke relateret til open source-styresystemer og -applikationer.

I en tid med åbne data og gennemsigtighed i den politiske
beslutningsproces er vi glade for, at rapporten nu er gjort tilgængelig
for offentligheden (https://www.ris-muenchen.de/RI....

Ifølge rapporten havde kun en mindre del af brugerne (mellem 18 % og 28 %, baseret på forskellige applikationer) alvorlige softwareproblemer, som ville kunne løses ved at migrere disse brugere til Windows og Microsoft Office. Faktisk angav 15 % af brugerne alvorlige problemer vedrørende Microsoft Office.

I virkeligheden foreslår Accenture-rapporten en afkobling mellem
operativsystem og applikationer for at reducere afhængigheder på
klientniveau. For at sikre dette bør både Windows og LiMux udrulles i en grundlæggende konfiguration, som omfatter både operativsystemer og applikationer, såsom LibreOffice, kalender og e-mail, som kræves af alle enheder og selvstændige tjenesteydere. Den grundlæggende konfiguration bør udvides afhængigt af applikationen.

På trods af anbefalingerne vil byrådet i München onsdag den 15. februar drøfte et forslag – indgivet af et mindretal af byens rådmænd – om at installere Windows 10 og Microsoft Office 2016 på alle arbejdsstationer i 2020. Dette vil koste skatteyderne knap 90 millioner euro over de næste seks år, hvilket er en 35 % forværring i forhold til de 66 millioner euro i Accentures forslag.

Hertil kommer, ifølge skøn fra byrådsmedlemmer fra det grønne parti Die Grünen, at yderligere 15 millioner euro vil skulle bruges til at
erstatte eller opgradere pc'er, som fungerer perfekt til det letkørende
operativsystem Linux, men som ikke kan køre selv en basiskonfiguration af Windows 10.

Sidst men ikke mindst vil de fleste udgifter i forbindelse med køb af
Microsoft-licenser bidrage til bruttonationalproduktet for Irland (hvor
alle Microsoft-produkter, der sælges i Europa, kommer fra) snarere end til lokale virksomheder, som supporterer de open source-løsninger, der anvendes i dag. Dette er en temmelig slående forskel i fordelingen af skatteydernes penge, som bør overvejes nøje.

Bortset fra omkostningsforværringen ignorerer det diskuterede forslag hovedårsagen bag Münchens oprindelige beslutning om at migrere fra proprietær software til open source-software, nemlig uafhængighed fra en enkelt softwareleverandør og overgangen fra proprietære dokumentformater til standarddokumentformater.

Selv om forslaget knytter Microsoft Office-dokumentformater til
"industristandard"-konceptet, bør det gøres klart, at alle Microsoft
Office-dokumenter er proprietære og formatet bevidst tilsløret, og at
dokumenterne derfor er uhensigtsmæssige i forbindelse med
interoperabilitet, selv om formatet er blevet anerkendt af
internationale standardiseringsorganisationer, såsom ISO. Hvis et
standarddokumentformat skal betragtes som et sådant, skal det
implementeres i den virkelige verden og ikke kun være beskrevet på
papir.

Hvis det nuværende forslag bliver godkendt, vil München ikke kun miste den leverandøruafhængighed, de har søgt at opnå de sidste 12 år, men vil i stedet følge en strategi, der ignorerer den nuværende tendens, hvor der kræves åbne dokumentstandarder i lande som Storbritannien, Frankrig, Sverige, Holland og Taiwan.

I stedet for at investere i uddannelse omkring åbne dokumentstandarder, for at øge anvendelsen og dermed reducere omkostningerne til interoperabilitet, vil München anvende et pseudo-standarddokumentformat, som er kendt for at skabe problemer, selv når man opgraderer fra en tidligere version af samme Microsoft Office-software.

På baggrund af ovenstående overvejelser mener The Document Foundation, at det forslag, der skal drøftes onsdag den 15. februar, er et betydeligt tilbageskridt for München kommune, med en betydelig stigning i udgifterne, et ukendt niveau af skjulte omkostninger relateret til interoperabilitet, samt en tvivlsom brug af skatteydernes penge.

Trejde kommentar
Undersøgelsen fra Accenture viser faktisk at brugerne IKKE er utilfredse. Der er en og kun en utilfreds bruger, nemlig Dieter Reiter.

Det hænger muligvis sammen med at han tidligere har været konsulent for ...Microsoft, hvor Dieter hjalp med at få Microsofts tyske hovedkvarter placeret i München.

Belønningen falder også prompte: http://www.muenchen.de/veranst...

Lad os bare håbe at indbyggerne i München husker hvem der har udløst regningen på om imod 90 mio EURO, som skatteborgerne altså kommer til at betale, fordi borgmesteren har en skjult agenda.

Der er masser af internationale kilder som understreger det totalt tåbelige i den igangværende beslutning, f.eks. http://www.zdnet.com/article/w... . Men politik er politik, og borgmester Dieter har et flertal bag sig.


xy
xy's picture
Antal: 868
Tilmeldt:
03-10-2007
User is offline
Tak for det froksen Nu kan

Tak for det froksen

Nu kan Leif Lodahl jo nok ikke ses som uvildig i denne sammenhæng, men hans kommentar efterlader alligevel et klart indtryk af, at vi her mere snakker om en politisk beslutning i München , som Poul nævner i #0 end besvær med Linux-systemet.


marlar
Antal: 2907
Tilmeldt:
05-12-2009
User is offline
Jeg tillader mig at

#10: Jeg tillader mig at kopirer Leif Lodahls kommentarer fra Computerworld, da jeg synes der er relevante i denne sammenhæng

Fint du citerer, men link venligst til kilden.


froksen
froksen's picture
Antal: 412
Tilmeldt:
25-04-2005
User is offline
Kilden er

#11:
Kilden er Computerworld, så lidt svært at gøre mere, da computer worlds artikel allerede er nævnt i det oprindelig indlæg. Men tilføjet samme link, som i #0.


Poul
Antal: 326
Tilmeldt:
18-09-2014
User is offline
Politisk bestemt

#10:

Ja, jeg tror nu også at det er politisk bestemt.


kkn
Antal: 19
Tilmeldt:
16-10-2007
User is offline