CloneZilla er snart på dansk

FrugalMan
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
CloneZilla er snart på dansk

CloneZilla er et godt værktøj til at tage backup af hele sin computer. Ikke alene til Linux, nej hvis du både har Windows, Linux og mac på samme computer, så klarer den også dette.

Hidtil har der været den ide, at den tager dårlig backup af dine filer. Det kan jeg klart afvise, ingen problemer der. Et dejligt værktøj som jeg har haft brug for nogle gange (når jeg roder for meget med systemet, så det bryder ned.)

Jeg er nu gået igang med at oversætte den til dansk, og det bliver jeg færdig med i løbet af ugen her(forhåbentlig) Hvis jeg ike er ude på havet i sejlbåd. Så håber jeg at den kan komme med i næste udgivelse.

Når den er på dansk vil jeg lave en video om hvordan du bruger det til backup og gendanelse. Både på ekstern harddisk og på en Samba server

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


blueeyez
Antal: 222
Tilmeldt:
21-10-2008
User is offline
Super fedt!

Det synes jeg lyder super fedt! :-)

Det er noget tid siden jeg sidst har brugt CLonezilla, men det er også det backup program jeg anbefaler. Jeg har oplevet ofte at Clonezilla klarer sig bedre end andre backup programmer.. og den helt store fordel er jo at det køres fra cd/usb og ikke skal installeres på maskinen :-)


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
og den helt store fordel

#1: og den helt store fordel er jo at det køres fra cd/usb og ikke skal installeres på maskinen :-)

Det er der ingen Clone programmer der skal. Principielt fungerer de alle ens. Et Clone program er ikke kun et backup program. Det er meget mere end det. Det er en måde at installere et OS.

Clone serveren skal, hvis man ønsker kloning over lokalnettet, installeres på en maskine, men det er for at styre netværksprocessen. Ikke for at klone maskinen.

Et er at oprette i HDD image. Noget andet at klone en eller flere maskiner, eventuelt samtidigt. Noget forholdsvis nyt er man kan klone maskinerne på netværket on the fly.

For at oprette et HDD image, så skal maskinen man ønsker at klone til andre, eller bare som backup, startes op fra et bootable medie med clone programmet installeret.


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Et er at oprette i HDD

#2: Et er at oprette i HDD image. Noget andet at klone en eller flere maskiner, eventuelt samtidigt. Noget forholdsvis nyt er man kan klone maskinerne på netværket on the fly.

Korrekt. Men det vil jeg slet ikke komme ind på. Jeg Bruger kun Clonezille til backup af min (mine) maskiner, og det fugerer bare godt for mig.

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software


frogmaster
frogmaster's picture
Antal: 3848
Tilmeldt:
20-05-2010
User is offline
Korrekt. Men det vil jeg

#3: Korrekt. Men det vil jeg slet ikke komme ind på.

Det burde du måske, fordi Clonezilla Server kan, som de andre Clone Apps, rulle et HDD image ud på en eller flere maskiner samtidigt, fra et lokalnet oprettet HDD image, for at udnytte multicast funktionen med eksempelvis Clonezilla.

Iht #1's kommentar, så får jeg indtrykket af han tror at en Clone Client (ikke Clone Server, til forskel fra Clonezilla Client), skal installeres på operativ systemet. Det er hverken meningen med Clone Client's, fx Client's in MS Deployment Tool eller tilsvarende, medregnet Clonezilla.

Muligvis ønsker nogle at klone deres RPM HDD til en SSD?


FrugalMan
FrugalMan's picture
Antal: 1195
Tilmeldt:
18-12-2007
User is offline
Det burde du måske,

#4: Det burde du måske, fordi Clonezilla Server kan, som de andre Clone Apps, rulle et HDD image ud på en eller flere maskiner samtidigt, fra et lokalnet oprettet HDD image, for at udnytte multicast funktionen med eksempelvis Clonezilla.

Jeg må se hvad jeg får tid til, hvis jeg også skal lave en videoe om det, er der en del stof jeg skal sætte mig ind i. Det bliver så ike her i sommer, da jeg tit er ude på havet og sejle (underviser i sejllads og sejler kapsejlads) https://www.korsoersejlklub.dk/sejlerskole-sejlbaa...

#4: Iht #1's kommentar, så får jeg indtrykket af han tror at en Clone Client (ikke Clone Server) skal installeres på operativ systemet. Det er der ingen af dem der skal.

Korrekt

"Man kan modstå alt undtagen fristelser" - Oscar Wilde
Frit Software